Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 4.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Walkthrough Gothic 1 (:articol în limba română:)
#1
Exclamation 
Dupa ce am avut o discutie cu Terente, am hotarat sa fac Tutorial la Gothic 1 cu toate misiunile fie ele principale, fie secundare. Rog mult membrilor sa nu posteze in acest thread deoarece ar incurca treaba. Voi face cate un Capitol in fiecare zi.

Cateva lucruri inainte de a incepe:
Vor aparea cateva semne pe parcursul Tutorialului:
* pentru misiune principala;
~ pentru misiune secundara-principala (ex: Recipe of The Sect)
& pentru misiune secundara;
Atentie la SPOILERE daca este prima data cand jucati. Nu cititi decat daca este neaparat necesar sau ati trecut de acea faza a jocului.

Multumim Haha . Voi incepe chiar ACUM.
Fighting back!...
replyReply
#2
CHAPTER 1 : WELCOME TO THE COLONY

OLD CAMP

* ADMISSION TO THE OLD CAMP
Dupa ce ati vorbit cu Diego la inceputul jocului despre admiterea in Old Camp, Mergeti la Thorus si vorbiti si cu el despre acelasi subiect. Spunetii sa va dea testul: "Thorus Quest". Dupa acea intoarceti-va la Diego si vorbiti cu el despre antrenament si spuneti sa va dea misiunea "Test of Faith". Pe urma, luati-o la stanga din fata casei lui Diego, treceti cu grija de Mud, intoarcetiva la dreapta si tocmai ati ajuns la casa lui Fingers. Vorbiti cu el si intrebati-l ce trebuie sa faceti pentru a primi acceptul lui. El va va cere sa invatati un Skill de la hoti. Recomand sa invatati Sneaking de la Cavalorn, care se afla in afara Old Camp-ului, intr-un canion din vest. Pe urma, duceti-va la arena si povestiti cu Scaty despre acceptul lui. Va trebui sa invingeti cel putin unul dintre luptatori pentru a-l impresiona. Insa asta nu-i floare la ureche. Kirgo, unul dintre gladiatori, este un Old Camp Guard. Iar Kharim, celalat gladiator, este un Mercenar din New Camp. Din fericire, exista o tactica usoara cu care sa invingeti aceste brute. Dupa ce va-ti scos arma (in timpul luptei), parati repede 3 atacuri de la combatant, iar cand vedeti ca se odihneste o clipa, intr-o pozitie nasoala pentru el dar buna pentru voi, administaratii o lovitura laterala, parati din nou 3 atacuri, lovitura laterala, parare... si tot asa pana pica pe jos (sa NU ii omorati!). Apoi, mergeti la trade district, si vorbiti cu Dexter despre Swampweed si favoarea lui. Veti primi misiunea "Recipe of the Sect". La Fletcher va trebui sa cumparati sabia lui de la Fisk, trader-ul de arme, cu 110 ore, si sa i-o inapoiati. Cand vorbiti cu Sly, de la poarta principala, o noua missiune va aparea: "Vanished Guard". Dupa ce ati terminat misiunile si "Test of Faith", veti fi lasat sa intrati in castel si sa vorbiti cu Gomez, care va v-a face Shadow.

* TEST OF FAITH
Dupa ce ati primit misiunea de la Diego, mergeti la Graham, cartograful, si spunetii sa va dea harta. Va trebui sa-l obligati in cele din urma sa v-o dea. Mergeti in Old Mine si coborati pana la Ian, spunetii ca Diego va trimis dupa lista. El v-o va da. Cat sunteti in Old Mine, puteti face niste side-questuri: "Aaron's Chest" si "Ulbert's Storeshed".Dupa ce va reintoarceti in Old Camp, dati lista la Diego.

* THORUS QUEST
Dupa ce Thorus va insarcinat cu aceasta slujba, mergeti la poarta din sud a Old Camp-ului, unde se afla Mordrag, curierul magicienilor. Puteti sa vorbiti cu el si sa va atace cand ii spuneti care este sarcina voastra, sau sa il atacati direct. Bateti-l folosind aceasi tactica ca in arena. Apoi asteptati-l sa se trezeasca, si spunetii sa dispara din Old Camp. Misiunea va fi gata, insa daca vorbiti cu Fisk dupa acea, el se va supara, si va trebui sa faceti o noua misiune pentru a-i recastiga increderea: "Trader for Fisk".

~ RECIPE OF THE SECT
Ati primit-o de la Dexter. Duceti-va in Sect Camp (daca nu stiti, puteti sa-l luati pe Baal Parvez sa va duca). La Cor Kalom, alchemistul-guru-sef al Sect Camp-ului, care se afla intr-o casa suspendata pe piloni (puteti sa-l luati pe Lester de la intrarea in camp sa va duca la "Alchemy Lab". Ceretii lui Cor Kalom reteta, insa acesta nu v-o va da. Dar veti vedea doua Chest-uri in casa. Cand Caine, un discipol de-al lui Cor Kalom, nui pe aproape, folositi un Lockpick sa deschideti cufarul din stanga (cel din dreapta nu se poate deschide decat mai tarziu in joc, si cu cheia potrivita). Cor Kalom nu va v-a observa. SPOILER - Combinatia pentru a dechide cufarul este dreapta-stanga-dreapta-dreapta. Intoarceti-va in Old Camp la Dexter cu reteta si misiunea s-a terminat.

~ VANISHED GUARD
Incepe cu Sly. In arena district puteti vorbi cu un guard care il inlocuieste pe guard-ul disparut, insa nu va va ajuta prea mult aceasta informatie. In schimb, povestiti cu Snaf, bucatarul de langa Mud, despre reteta lui si apoi despre "cel pe care la trimis inainte dupa ingrediente, dar care nu s-a intors". Este vorba despre acel gardian, despre care veti afla ca sa dus dupa ciuperci. Cautati-l singur. Daca nu reusiti sa-l gasiti, atunci SPOILER - el se afla intr-o pestera cu trei molerats chiar cum iesiti pe poarta de sud, la stanga. Il veti gasi mort. Luati talismanul pe care-l poarta si inapoiati-l la Sly. Misiune incheiata. Puteti face misiunea "Snaf's Recipe" de la Snaf.

~ TRADER FOR FISK
De la Fisk, dupa ce lati batut pe Mordrag. Mergeti in New Camp (va puteti lua dupa Mordrag cand pleaca). Acolo vorbiti cu Sharky, un trader de langa casa lui Lares, seful banditiilor. E chiar pe stanga cum intrati in pestera mare plina cu case. El se va oferi ca nou partener al lui Fisk. Anuntati-l pe Fisk si misiunea se va termina.

& SNAF'S RECIPE
Trebuie sa gasiti ingrediente pentru Snaf, bucatarul. Trei bug meat si cinci hell mushrooms. Bug meat gasiti la meatbugs, pe care-i omorati.
Sunt o mutime de locuri cu meatbugs. Hell Mushrooms sunt niste ciuperci pe care le puteti gasi cel mai usor la poarta de sud a Old Camp-ului. Done.

& AARON'S CHEST
Un digger din Old Mine, Snipes, se ofera sa te plateasca daca il momesti pe Aaron, un guard, sa plece de langa chest-ul lui. Spunetii lui Aaron ca Ian il cauta si sa se duca sa vorbeasca cu el. Intoarceti-va la Snipes si el va v-a plati. Apoi, va v-a oferi cheia de la chest pentru 30 ore. Dupa ce o cumparati, dechideti cufarul, luati continutul, si pentru a incheia misiunea, duceti-va la Aaron si vindetii cheia pentru 20 ore.

& ULBERT'S STORESHED
Ulbert, un guard din Old Mine, va v-a spune ca Aleph, un digger, a furat cheia de la cuferele din micul depozit. Va trebui sa-l momiti pe Ulbert sa mearga la focul de tabara unde sta si Ian, dand-ui o bere. Vorbiti cu Aleph, si cumparati cheia cu 50 ore. Acum stiti ce urmeaza Haha . Ca sa incheiati misiunea, vorbiti cu Ulbert.

END OF OLD CAMP MISSIONS
NEW CAMP

* ADMISSION TO THE NEW CAMP
Incepe cu Mordrag, dupa ce ati vorbit cu Thorus despre "Thorus Quest". Spunetii sa va duca in New Camp. Odata ajuns, Mordrag va v-a da inelul lui, pe care v-a trebui sa-l duceti la Lares. Garzile lui nu va vor lasa sa intrati decat dupa ce le aratati inelul. Vorbiti cu Lares despre admiterea in new camp si antrenament. Apoi faceti misiunile pe care le puteti primi prin New Camp: "Canvasing the customers", "Water Carrier for Lefty", "Horatio, the peasant", "Lurker at the Dam", "Shrike's Hut", "Baloro's Weapon"(Free Mine).Nu exista decat o misiune principala, si aceasta "Test of Faith" din Old Camp. La un moment dat, Lares ste va pune sa-i trimiti un mesaj lui Mordrag, care se afla in barul de pe lac, in care poti sa intri doar daca platesti 100 ore sau ieu armura gratis de digger de la Swiney, din Hollow, mini-camp-ul de la intrarea din Free Mine. Pe urma, vei primi sarcina de a vinde Swampweed-ul lui Baal Isidro (tot din barul de pe lac) pentru 400 de ore si sa-i dai banii lui Lares. Dupa ce faci misiunile, vei fi acceptat in New Camp.

* TEST OF FAITH
Dupa ce iei lista din Old Mine de la Ian, in loc s-o duci direct la Diego, o duci la Lares. Acesta din urma va adauga la ea, ti-o va da inapoi s-o duci la Diego, si v-a spune ca trimite niste oameni pe drumul de la Old Mine, pentru a-i omora pe gardienii din Old Camp si a lua proviziile. Du lista lui Diego, intoarce-te la Lares si spunei de treaba. Apoi dute la Gorn sa-ti iei partea din captura. Gorn este un mercenar din partea dreapta a pesterii.

& CANVASSING THE CUSTOMERS
De la Baal Kagan, Din fata casei lui Lares. El iti v-a da 10 Green Novice (tigari) sa le imparti la banditi. Pentru fiecare vei primi zece ore. Vinde-le pe toate si intoarce-te la Baal Kagan sa-ti iei recompensa: trei magii, 100 de ore sau sa te ajute sa te alaturi Sect Camp-ului.

& WATER CARRIER FOR LEFTY
Lefty, un bandit neprietenos din campurile de orez ale lui Rice Lord, te obliga sa duci apa taranilor. Accepta, deoarece poti sa faci niste bani asa. Du-te la Rice Lord si cerei apa pentru tarani. Iti v-a da 12 sticle. Insa, datorita unui bug, vei putea sa-i ceri apa la nesfarsit pana se termina misiunea, putand s-o vinzi pe bani. Nu este nevoie sa duci apa. In schimb, mergi la Lefty, care te va ataca din caua ca nu ai dus apa taranilor. Bate-l, si misiunea se va termina.

& HORATIO THE PEASANT
Horatio, un tzaran Haha din campurile cu orez, se v-a oferi sa-ti creasca puterea, daca ii dai un motiv bun in care ti-ai putea folosi puterea. Du-te in barul de pe lac, vorbeste cu Jeremiah despre Rice Lord si apoi intoarce-te la Horatio, si spunei ca iti vei folosi puterea sa-i bati pe Rice Lord si acoliti sai. Atunci el iti v-a da +5 Strenght.

& LURKER AT THE DAM
Incepe cu Homer (cu Illiada si Odiseea Sa Haha) de pe dig. El te v-a ruga sa omori Dam Lurker-ul ce tot zgarie peretii digului. Dam Lurker-ul se afla pe o stanca in partea opusa a lacului. Insa e prea puternic deocamdata.
Recomand sa-l omorati in Chapter 2.

& SHRIKE'S HUT
Gorn, mercenarul, te va pune sa-l bati pe Shrike, banditul ce si-a construit casa prea aproape de mercenari. Shrike nu este mai puternic decat Mordrag, asa ca n-ar trebui sa reprezinte o problema serioasa. Recompensa: casa lui Shrike.

& BALORO'S WEAPON
Baloro, un mercenar morocanos de la Free Mine v-a spune ca iti poate da o arma ca sa omoare toti inamicii. Insa SPOILER - minte. Te v-a pune s-i aduci carne, branza, paine, bere, struguri si alte lucruri doar ca el sa dea o petrecere pe cinste. Dupa ce i le aduci iti va spune a esti un fraier si nu iti v-a da nimic in schimb. Insa el nu poate fi batut decat mai tarziu, deoarece e mult mai puternic chiar decat Kharim de la arena din Old Camp.

END OF NEW CAMP MISSIONS
MORE WILL COME Wink
Fighting back!...
replyReply
#3
SECT CAMP

* ADMISSION TO THE SWAMP CAMP
Incepe cu Baal Parvez din Old Camp. El va v-a duce la Sect Camp. Odata ajuns, vorbeste cu Lester. El iti v-a spune ca Cor Kalom se ocupa de cei noi. Dupa o conversatie cu Cor Kalom, vei afla ca trebuie sa impresionezi 4 dintre cei 5 Gurusi din Sect Camp. Acestia sunt: Baal Tyon, Baal Cadar, Baal Namib, Baal Tondral si Baal Orun. Pentru a-l impresiona pe Baal Tyon, trebuie sa-i dai o tigara preparata special pentru el, pe care o iei de la Baal Kagan din New Camp, dupa ce ai facut misiunea "Canvassing the customers" pentru el, prin optiunea de dialog "Help me join the Brotherhood.". Pentru a-l impresiona pe Baal Namib, spunei lui Lester sa-ti prezinte Sect Camp-ul, si, in timpul mersului, opreste-l si intreaba-l "How can I impress your master?". Atunci el iti v-a spune ca, data viitoare cand voi doi sunteti cu Baal Namib, el v-a inventa o poveste despre tine prin care sa impresioneze. Pentru a impresiona pe Baal Tondral trebuie sa faceti misiunea "New Souls for the Brotherhood", pe Baal Orun prin misiunea "The Swampweed Harvest", iar pe Baal Cadar prin folosirea unui Sleep Spell pe unul din discipolii sai. Acest Sleep Spell poate fi obtinut prin 3 metode: il gasesti, il cumperi, sau ti-l da Baal Orun dupa ce termini misiunea "The Swampweed Harvest". Pentru a putea primi misiunea aceasta, trebuie facuta intai misiunea "Ghorim's Replacemet". Dupa ce ati facut misiunile, veti fi acceptat ca si Novice.

~ NEW SOULS FOR THE BROTHERHOOD
O primiti de la Baal Tondral. Trebuie sa-i duceti un nou discipol din Old Camp. Inainte de a pleca, vorbti cu Melvin, un Digger care s-a mutat in Sect Camp. Vorbiti despre prietenul lui Dusty, care e tot in Old Camp. Dupa ce ati ajuns in Old Camp, mergeti in trade district si vorbiti cu Dusty, care va va spune ca doar daca Melvin prietenul lui ii trimite un mesaj, va pleca din Old Camp. Spunetii ca ati vorbit cu Melvin. Odata ce accepta plecarea, mergeti cu el la poarta de sud. Va trebui sa mituiti garzile cu 100 ore pentru a va lasa sa-l luati pe digger cu voi. Odata ajuns in Sect Camp, il duceti la Baal Tondral si misiunea se incheie.

~ GHORIM'S REPLACEMENT
Gorim, un novice de langa Baal Orun te va ruga sai spui lui Harlok, partenerul sau care sta sub casa lui Cor Kalom, sa vina sa-l inlocuiasca. Desigur, acel novice te va porecli fraier si nu va merge. Solutia este o bataie. Dupa acea va pleca sa munceasca. Odata ce vorbiti din nou cu Ghorim, Quest Acomplished.

~ THE SWAMPWEED HARVEST
Baal Orun va va da misiunea dupa terminarea celei anterioare. Sarcina este de a lua "pachetele" de swampweed de la strangatorii care se afla in mlastina. Mergeti chiar in spatele casei lui Baal Orun, treceti de mica portiune de mlastina si ati ajuns fie la un om Balor cu doi novici, fie la un om nebun Baal Netbek, care n-re importanta. Ideea e ca trebuie sa-i cereti pachetul lui Balor, care vi-l va da imediat. Insa va va zice ca celalat pachet de 50 de Swampweed e la Viran un novice chiar de langa mlastina cu Swampsharks. Pentru 50 ore, Balor va v-a spune ca Chiper, un tip din New Camp, este interesat in swampweed. Acesta il va face pe Chiper un trader valabil (cu 500 de ore de vanzare). Dar vinderea Swampweed-ului duce la pierderea misiunii. Cat despre Viran, odata ce-l gasiti va trebui sa omorati toti Bloodfly-i din apropierea lui ca sa va dea swampweed-ul. Odata ce duceti Swampweed-ul la Cor Kalom, si vorbiti cu Baal Orun, ati terminat.

END OF SECT LOONIES CAMP MISSIONS

END OF CHAPTER 1
BEGGINING OF CHATER 2
Fighting back!...
replyReply
#4
CHAPTER 2 : THE MINECRAWLERS NEST

* THE BIG THING OF THE BROTHERHOOD
OLD CAMP VERSION
Quest-ul incepe cu Raven din castelul din Old Camp, dupa ce ai fost facut Shadow. El te va pune sa te duci in Sect Camp, sa afli ce planuieste Secta Fratiei. Misiunea se va rezolva pe parcursul Capitolului 2, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa raportezi ce sti lui Raven, pana misiunea se incheie.
NEW CAMP VERSION
Misiunea este exact la fel ca cea de mai sus, singurul lucru care difera este ca Mordrag te trimite sa rezolvi problema, dupa ce ai fost facut Rogue, in New Camp.

* FOCUS FOR THE GURUS
Este prima misiune oficiala din Capitolul 2, pe cand cea anterioara a inceput in Capitolul 1, insa nu poate fi rezolvata decat in Cap. 2. Se porneste cand vorbesti cu Lester, chiar la inceputul Chapter 2. Lester te pune sa mergi si sa intrebi pe Y'Berion ce le trebuie pentru Marea Invocatie. Acesta iti va spune ca au nevoie de unul dintre cele 5 Focus Stones, si piatra respectiva se gaseste chiar deasupra templului, pe o stanca mare langa ocean. Y'Berion iti va da o harta cu locul marcat. Odata ajuns, vei fi intampinat de un novice nebun Nyras (care era in campus in Cap.1), care te va ataca si incerca sa te omoare. Omoara-l tu. Apoi ia Focus Stone-ul din inventarul lui si intoarcete in templu, la Y'Berion. El iti va spune sa duci Focus-ul la Cor Kalom, si sa te rasplateasca cu 50 ore. Done.

* THE NEST OF THE MINECRAWLERS
Misiunea o vei primi dupa ce duci Focus-ul lui Kalom. Obiectivul este sa te duci in Old Mine sa gasesti cuibul de Minecrawlers si sa-l distrugi. Pregateste-te bine inainte de a incepe. Cu Minecrawler-i nu-i de joaca. Fi sigur ca ai arma si armura bunicica, cateva potiuni si torte si cel mai bine o magie de lumina. Deci, odata ce ai intrat in Old Mine, vorbeste cu Ian, si roaga-l sa te lase sa intri in pestera cu cuibul (cea inchisa cu gratii). El iti va cere intai sa-i aduci un "Gearwheel" o roata zimtata mica, ce o gasesti intr-o pestera abandonata cu 3 minecrawler-i. Pestera este a doua pe dreapta, chiar dupa ce cobori pe podul de lemn de la Ian. Pentru a omora minecrawler-i foloseste-te de avantajul inaltimii si trage cu arcul pana mor. Pentru a trece de scara "bug-ata" fie sari cand ajungi in varful ei, fie te urci pe podurile suspendate si sari direct afara din pestera, folosind acrobatics. Da-i rotitza lui Ian, care iti va spune sa te duci la intrarea in cuib, sa vorbesti cu Ashgan un guard, sa-i spui ca Ian te-a trimis si sa te lase sa intri. Dar Ashgan te va pune intai sa-i aduci cel putini 2 templari dornici sa omoare minecrawler-i ce vor iesi la deschiderea cuibului. Sunt 3 templari in total: Gor Na Kosh, Gor Na Vid (cei doi pot fi gasiti la fundul minei) si Gor Na Bar, care se afla mai jos de Ian. Bun, zis si facut. Mina e deschisa. Aprinde-ti torta si pregateste-te. Omoara toti minecrawler-ii pe masura ce inaintezi. Daca ai invatat cum sa iei mandibule de minecrawleri (poti invata pe gratis de la Gor Na Drak, care e fie in Swamp Camp, fie la intrarea in Old Mine, ia mandibulele de la ei si vindele pe ore la Cor Kalom. SPOILER - La sfarsit te vei intalni cu Minecrawler Queen, care nu se poate deplasa dar face damage major cand te inteapa. Daca o omori, primesti 2000 Exp. Ia cel putin 4 oua din cele 7 aflate pe jos. Du-le lui Cor Kalom. SPOILER - Daca vorbesti cu Cor Angar, te va face Templar (daca esti Novice); Thorus te va face Guard (daca esti Shadow); Corristo te va face Fire Mage (daca esti Shadow si ai refuzat Guard); iar Lee te va face Mercenary (daca esti Rogue).

* THE ALMANAC
De parca na-r fi fost de ajuns cuibul de minecrawleri, Cor Kalom iti va spune ca le mai trebuie inca un lucru. Almanahul. Te va trimite la Talas un novice sa ii spui sa te duca la locul unde a fost furat s dus Almanahul. Cand ajungi, ti se va parea ca acei goblini negrii de la pod nu sunt cine stie. Gresit. Sunt chiar mai rai si puternici decat minecrawlerii. Daca te-au inconjurat, esti mort. They are no ordinary goblins. Pentru ai omora pe cei de la pod, baga-te in apa, inoata pana la stanca, urcate pe ea (e o piatra pe care poti sta in picioare). Apoi trage cu arcul pana goblinii mor. Cat despre cei din pestera, take them one by one. Pe rand. Almanahul se afla intr-unul din cele 2 cufere de la capatul pesterii. Du-l la Cor Kalom. Acesta iti va spune ca Marea Invocatie e gata si va avea loc la miezul noptii. Dute si dormi pana atunci. Apoi dute in fata templului si ea va incepe. Enjoy. Se va porni un filmulet, si Chapter 2 s-a sfarsit.

& THE WEED MONOPOLY
Cor Kalom iti zice ca au concurenta la facutul de tigari niste tipi din New Camp. Te trimite sa vezi despre ce este vorba si te pune sa-i opresti pe banditi sa mai faca tigari de contrabanda. Iti va spune doar ca trebuie sa te uiti prin apropierea New Camp-ului. SPOILER - Localizarea pesterii cu banditii este urmatoarea: De la poarta New Camp-ului (cea cu rogues), porneste pe langa peretele de sud-vest. ATENTIE! nu o lua in sus pe carare ci pe langa baza muntelui. Daca o iei pe carare o sa ajungi la niste Snapperi si un Bloodhound.

& WEED DELIVERY FOR GOMEZ (sau ceva de genul)
Tot Cor Kalom te puna sa faci asta. Iti va da 30 de tigari sa le duci in Old Camp la Gomez. Va trebui sa le dai lui Barthalo un ore baron din castel. ATENTIE! datorita unui script-bug, misiunea anterioara nu poate fi terminata daca o terminati pe aceasta inainte. Asa ca, faceti-o pe aceea inainte si aceasta dupa.

END OF CHAPTER 2
BEGGINING OF CHAPTER 3
Fighting back!...
replyReply
#5
CHAPTER 3 : ARTIFACTS OF ANCIENT POWER

* ORC CEMETERY
Cor Angar te va pune sa mergi la Talas ca el sa te conduca la cimitirul orcilor, pentru a afla care e situatia. Inainte de a face misiunea, dormi pana dimineata si apoi ia-ti armura medie a ghildei tale, deoarece a devenit valabila. De asemenea, fi sigur ca ai o arma buna, pentru ca vei avea nevoie de ea. Dupa ce Talas te-a condus, treci precaut podul si omoara biterii pe rand, deoarece pot fi periculosi. La fel si cu orcii. Dupa ce intri, ia toti orci prin surprindere, deoarece acestia nu te pot observa la fel de repede ca cei de afara. Vei vedea cativa templari morti si pe Baal Lukor atacat de orci. Salveaza-l, desi el nu poate sa moara Smile . El iti va zice ca a venit din ordinele lui Cor Angar si te va ruga sa-l ajuti in cautarea sa. Va trebui sa cauti in cele 3 tunele. Intra in primul de la dreapta la stanga. Avanseaza si omoara toti orcii pe parcurs. La sfarsitul pesterii, vei vedea niste gratii la o mica scobitura in perete, iar Baal Lukor iti va spune ca trebuie neaparat deschisa. In cealalta scobitura, chiar in stanga primei, vei gasi un "Switch", un buton pe care va trebui sa-l apesi, si gratiile se vor deschide. Ia tot, inclusiv "Half of a Parchment". Da-il lui Baal Lukor, care iti va spune ca trebuie sa gasesti cealalta jumatate. Iesi si du-te in al doilea tunel. Acolo vei gasi "Half of a Parchment" direct pe jos. Da-l. Apoi, inainteaza cu grija in al treilea tunel deoarece vei intalni primul tau orc adevarat: un Orc Warrior, stand chiar in mijlocul incaperii. Pune-l in sicriu folosind tactica din Old Camp Arena. Omoara toti orcii ramasi si du-te in mijlocul incaperii. Baal Lukor iti va spune ca a gasit locul potrivit si se va indrepta spre perete, unde vei vedea o usa inchisa. Iti va da "Orc Teleport" pe care il vei folosi sa intri inauntru, iar dupa acea sa deschizi poarta folosind "Winch". El te va urma. Mergi fara grija, doarece nu mai e niciun orc. Vei gasi un altar de sacrificiu la care Baal Lukor va ingenunchea si va vorbi cu Sleeper. Apoi va inebuni si te va ataca. Kill him. SPOILER - ia sabia infipta in altar, "Sword of Death". Intoarce-te in Swamp Camp. Reporteaza lui Cor Angar.

* HEALING HERBS FOR Y'BERION
Dupa ce te-ai intors in Swamp Camp si vorbit cu Cor Angar, acesta te pune sa aduci urgent 5 healing herbs ce pot fi gasite in mlastina sau cumparate de la Fortuno, trader-ul de tigari. SPOILER - dupa ce aduci cele cerute, vei afla ca Y'Berion e mort. Atunci, va trebui sa mergi in New Camp sa incerci planul lor de scapare.

* ESCAPE PLAN OF THE NEW CAMP
Cor Angar spune ca singura sansa ramasa este sa mergi in New Camp si sa-i ajuti pe magicienii de apa sa-si puna planul in aplicare. El iti va da o cheie si teleporter spell-ul catre Swamp Camp. Cheia foloseste-o la cufarul din dreapta din casa lui Cor Kalom, in care vei gasi Focus Stone-ul si Almanahul pe care TREBUIE sa le iei. Odata ajuns in New Camp, vorbeste cu Cronos si cerei sa-ti dea parola ca sa urci la magi. NU o uita! Daca totusi o uiti, aceasta este "TETRIANDOCH". Mergi direct la Saturas si vorbeste cu el despre tot ce s-a intamplat. Da-i focus-ul si almanahul. Apoi du-te la Myxir alchemistul-mag sa te aprovizioneze. Prima data mergi la Focus from the Troll Canyon, unde cu Diego omoara toti goblinii warrior, care sunt cei mai puternici goblini, micsoreaza Troll-ul cu "Shrink Monster" pe care o gasesti chiar acolo pe jos, omoara-l. Mergi cu Diego si el va repara Winch-ul stricat. Foloseste-l, omoara goblinii aparuti, urca sus, omoara Harpies, ia focus-ul. Urmatorul este Focus from the Ruined Monastery, cu Gorn mergeti prin valea ingusta si din mica pestera luati din cufar magia de transformare in meatbus si cheia. Treceti peste copacul rasturnat deasupra prapastiei si indreptati-va vatre poarta inchisa cu gratii. Langa poarta este o gaura in perete prin care o sa treceti transformat in meatbug. Apasati enter pentru a reveni la stadiul de om. Deschide-ti poarta pentru ca Gorn sa poata trece. Apoi omorati snapperii si intrati in pestera. Inaintati cu grija, caci veti intalni un shadowbeast. Deschideti usa din perete apoi cufere continand ore si focus-ul. La iesire veti fi intampinati nu prea prietenos de un young troll. Phew... Urmeaza Focus from the Mountain Fort, cu credinciosul Lester. Bridge Golem-ul sigur este o noutate, omorati-l cu un ciocan. ATENTIE LA BLOODHOUNDS! Cu Novice-ul urcati sus si "razuiti" fortul de harpies. Sus, intr-un cufar veti gasi documentul pe care il cauta Lester. Cufarul il deschideti cu o cheie ce o gasiti in biblioteca. Apoi Lester va va da un Telekinesis cu care sa luati focus-ul de pe platforma. Daca aveti acrobatics, puteti pur si simplu sa sariti... In sfarsit, ultimul Focus! Cel mai greu, Focus underneath the Ring of Stone, cu Milten. Dupa lungul Bla-bla-bla... Milten va va da Death to the Undead, o magie pe care o so folositi ca sa-l omorati pe The Guardian. Scheletii omoratii cu arma voastra. Apoi luati Talismanul de la The Guardian si dati-l lui Milten. Focus-ul se afla in cufarul din incapere. Inaite de a va intoarce la Saturas, faceti toate misiunile secundare, deoarece nu veti putea mai tarziu. Ca sa incheiati misiunea, dati cele patru focus-uri la Saturas.

END OF CHAPTER 3
BEGGINING OF CHAPER 4
Fighting back!...
replyReply
#6
CHAPTER 4 : XARDAS

* AID OF THE MAGICIANS OF FIRE
Saturas iti va cere un ultim lucru: sa mergi sa-i convingi pe magicienii de foc sa-i ajute cu distrugerea barierei. Pe drumul catre Old Camp, daca o iei pe la Cavalorn, il vei observa pe Scorpio, care este acum un trader de arme. Daca o iei pe la podul din fata Old Camp-ului, cei doi guarzi te vor ataca. Il vei gasi pe Milten, care iti va explica situatia. SPOILER - magicienii de foc au fost assasinati de Gomez dupa ce Old Mine s-a surpat, iar Old Camp a atacat Free Mine pentru ore si tu ai fost alungat din Old Camp. Dupa lungul Bla-bla-bla, Milten iti cere sa vorbesti cu Diego, care, la randul lui, te roaga sa le comunici lui Gorn si Lester de intalnirea lor. Se porneste side quest-ul "The Meeting".Tot ce afli trebuie sa-i marturisesti lui Saturas.

* XARDAS THE NECROMANCER
Dupa aflarea tragediei, Saturas te implora sa MAI faci un ultim lucru: sa-l gasesti pe Xardas, magicianul intunecat, si sa-l faci sa sparga bariera. Barfind cu Saturas, vei afla unde sa-l gasesti pe Xardas si cum sa ajungi la el si mai precis, "cum sa omori animalutele sale". Pentru a afla care sunt acestea, du-te in biblioteca si ia toate cartile si citestele. Cand ai ajuns al turnul lui Xardas, vei vedea ce sunt defapt "animalutele". Un stonegolem, un firegolem si un icegolem. SPOILER - pentru a omora Stone Golem-ul distruge-l cu un ciocan, ca si pe Bridge Golem; Fire Golem cu gheata; Ice Golem cu foc. Iale inimile. In interiorul turnului, vei gasi un demon. Cu el vei vorbi si ii vei da cele 3 inimi. El iti va inmana un Teleport Necromancer. Foloseste-l! Il vei gasi pe Xardas. Dupa ce ai stat in povesti cu el o jumatate de ora si ai aflat siuatia, vei primi misiunea "The Banished Orc Shaman". Pentru a "incheia" misiunea, spunei lui Saturas ca nu la-i gasit pe Xardas.

* THE BANISHED ORC SHAMAN
Incepe cu Xardas Rolleye. Obiectivul e sa mergi si sa afli cateva chestii de la orcul saman alungat din Orctown. Va trebui sa-l salvezi de 4 orc temple warrior, probabil cei mai puternici monstri de pana acum. Se pare ca jocul a devenit mai mult o poveste decat fapte. Bla-bla-bla all the time ... Anyway, vei invata ce e The Sleeper si cum a aparut, si deasemenea cum sa intri in Orc Temple. Spunei lui Xardas ce N-ai aflat Haha.

* SEARCH FOR THE ULU-MULU
Trebuie sa te duci in Free Mine, sa vobesti cu Tarrok un orc, sa iei Ulu-Mulu pentru a intra in Orctown. Va trebui intai sa omori guarzii impreuna cu Gorn. SPOILER - Wolf iti va spune ca iti poate face o armura din placi de minecrawleri, pe care chiar merita s-o ai. Accepta: "Minecrawler Plate Armor". Dupa ce ai omorat majoritatea guarzilor, vorbeste cu Tarrok si intreaba-l ce doreste. Va trebui sa gasesti Orc Medicine, care e ascuns dupa o piatra pe o movila de pamant. Apoi, Tarrok iti va zice sa-i aduci 2 colti de Troll, 4 dinti de Swampshark, 3 limbi de Fire Lizard si un corn de Shadowbeast. Troll-ul il gasesti in Troll Canyon, Swampsharks in mlastina, shadowbeast in paduri si pesteri si fire lizards pe plaja cu epava. Du-i toate cele, ia Ulu-Mulu si cand iesi din Free mine si vorbesti cu Gorn, intri in Chapter 5.

* WAY INTO THE SLEEPER TEMPLE
Aici trebuie sa gasesti o cale in Orc Temple. Questul il vei putea termina doar in capitolul urmator.

& MINECRAWLER PLATE ARMOR
Wolf iti va face armura dupa ce inveti pe gratis de la el cum sa iei placi de mincrawleri si dupa ce ii aduci cel putin cincisprezece placi. Armura nu o va putea termina decat la inceputul chapter 5.

& THE MEETING
Milten si Diego te roaga sa le spui lui Lester si Gorn despre intalnire. Pe Gorn il gasesti in New Camp si pe Lester la Mountain Fort, unde ati luptat pentru focus. Easy Done.

END OF CHAPTER 4
BEGGINING OF CHAPTER 5
Fighting back!...
replyReply
#7
Ei stai, cine spune ca am terminat?! Haha
CHAPTER 5 : GUARDIANS OF THE PORTAL

* WAY INTO THE SLEEPER'S TEMPLE
Quest-o-Misiunea Grin va incepe cu adevarat de abia in acest Capitol, cum am specificat ultima data. Prima data dupa ce ati intrat in Chapter 5, mergeti la Ur-Shak, care acum se afla la intrarea in Orctown. El va va putea desena pe harta Coloniei The Orclands. De asemenea, cand il intrebati cum sa intrati in templu, el va va spune doua cai: sa luati Teleporter Spell cu care treceti de grilajul de la iesirea templului; sau sa luati Figurina de pe stalpul acela cu patru samani, cu care deschideti poarta (actionand un "lever/winch"). Pe orci ii puteti fie omora, fie trece de ei cu Ulu-Mulu. Odata intrati, va trebui sa sariti peste o prapastie, sa omorati niste scheleti si un Schelet Mag. Apoi, veti intampina niste grilaje, una mai subterana si doua mai obisnuite chiar una langa alta. Intre cele doua specificate mai sus, se afla un perete pe care sunt trei semne. Nu conteaza forma sau marimea lor, ci culoarea si ordinea aranjarii: Rosu-Galben-Albastru. Se intampla sa fie chiar culorile steagului nostru Grin. Veti mai gasi o camera cu trei blocuri in rolul de Winch, fiecare marcat cu un semn; ideea e sa folositi winch-urile inordinea corecta, care se afla pe peretele prezentat adineaori. Portile se vor deschide. Veti fi intampinati pe cealalta parte de aceeasi grupare ca de inainte. Acolo, veti vedea 2 camere spre stanga, un sant spre dreapta, si niste piloni care duc undeva sus. Mergeti in prima camera de la stanga. Inauntru se vor afla, pe langa un Guard Temple, doua Winch-uri de tipul nou. Use them. Una dinre ele va inchide gratiile si va declansa o capcana: tavanul va cobora incet, strivindu-te in cele din urma. Exista o scapare: o scobitura din perete unde te poti ascunde. Cealalta chestie va ridica pilonii, si va deschide celelalte 2 usi (pe care le vei vedea intr-un "filmulet". Intra in cea de a doua camera, unde te vei confrunta cu primul tau Orc Undead Shaman din 5. Deoarece e cam incet, n-ar trebui sa puna probleme. SPOILER - Fiecare Orc Undead Shaman da 8000 exp. Dupa ce iei sabia lui, foloseste-o in patratul inscriptionat de pe jos ca sa te eliberezi. ATENTIE! pe masa din mijlocul incaperii, daca te urci vei fi omarat de un stalp ce coboara rapid din perete. Urmatorul Shaman se afla sus cum urci pe piloni si intri in camera. De data asta, ca sa iesi va trebui sa sari pe niste tepi dintro groapa si acolo se va afla un buton care va deschide poarta. Urmatorul shaman este cel pe care il vei gasi in nu prea complicatul dar intunecosul sant. Dupa ce ai procedat cu acestia vei ajunge explorand, in cele din urma la niste gratii pazite de doi Temple Minecrawlers si Gor Boba, un templar nebun. Dupa ce le faci felul, dute in incaperea din stanga, cea cu gauri de tepi pe jos. Dupa numeroase semne de pe pereti (reprezentand arcasi care trag intr-un patrat de pe perete), vei observa si tu un patrrat identic pe un perete in care, cand vei trage, se va deschide o scobitura in caramizi, unde tu va trebui sa fugi sau vei fi omorat instantaneu de tepii de pe jos.Dupa ce ei coboara, iesi si trage in al doilea semn si camera alaturata se va deschide. De aici, foloseste Winch-urile ca sa deschizi, in cele din final, gratiile. SESAM DESCHIDETE! Dupa o si mai lunga explorare, vei ajunge la al patrulea shaman, care se afla intr-o constructie in mijlocul lavei. Folosind Winch-urile vei rula un pod catre constructie. Pentru a trece de acei "tepi ai mortii", inconjoara constructia si intra printr-o crapatura mare din perete. Pe langa sabia shamanului, care nuti va fi de nici un folos, vei gasi Strange Sword care este defapt Uriziel. Ura! Reintoarce-te la Xardas, care va identifica Uriziel si iti va cere sa spui cum a fost calatoria. Dupa INCA un lung Bla-bla-bla, Xardas iti va zice ca poate reincarca Uriziel si te va trimite intre timp ce el face formula, pentru a cauta o armura mai buna pentru tine. Aceasta o vei gasi in turnul lui scufundat sub apa, intr-un chest pe care il deschizi cu cheia primita de la mentorul tau. Vei gasi de asemenea Teleport to The Magicians of Fire. Formula e gata ... si la fel si tu. Dar unde s-o aplici? In New Camp la Ore Mound! Milten te va ajuta. Dar dupa ce termini teleporteaza-te direct afara din New Camp, caci Saturas va deveni ostil. Chapterul se va termina. Aha! Uriziel + Ore Armor + Old Camp = Sweet Revenge. Deci feel free to rip out all that is moving inside Old Camp. Intr-un sfarsit, Daca il eliberezi pe Stone din carcera folosind cheia pe care o poti lua de la Gomez, omorandul si primind 1000 exp, vei primi optiunea de a alege dintre trei cadouri. Alege imbunatatirea armurii, fara indoiala. DONE. Prepare for The Fight! Wink

END OF CHAPTER 5
BEGGINING OF CHAPTER 6
Fighting back!...
replyReply
#8
CHAPTER 6 : THE TEMPLE OF THE SLEEPER

Prepare, the time has come... Este timpul pentru a incheia tutorialul si a termina treaba. Odata ajuns in templu, mergi spre ultimul shaman, pe care il faci disparut de pe lumea asta fie cu Uriziel, fie cu Ring of Death (runa de la Uriziel). Pentru a termina odata si pentru totdeauna cu The Sleeper, va trebui sa folosesti cele cinci sabii ale shamanilor (Blade of Banishment, Clefter of Worlds ect. care seamana cu Uriziel), pe care le introduci in cele cinci lacase ale inimilor. De primele patru ori vor aparea cate un Demon Lord cu care sa te lupti. Iar dupa ce ai introdus ultima Sabie......... Vei simti cea mai mare bucurie a vietii tale.

"As for me, my adventure has just begun..."

END OF GOTHIC 1 !!!
Enjoy, and never forget: You are your own hero...
Fighting back!...
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Walkthrough Gothic 3 (:articol in limba romana:) Dastan 16 16,655 01-28-2017, 12:42 AM
Last Post: Marius Titulescu
  Sa jucam Gothic 2 NotR! - by Cyrus Cyrus35 4 2,309 06-27-2014, 02:52 PM
Last Post: Cyrus35
Exclamation Sa jucam Gothic! - by Cyrus Cyrus35 39 16,385 06-11-2014, 12:23 AM
Last Post: Cyrus35
  Sa jucam Gothic 1! - by Jerry Jerry 8 2,932 03-10-2014, 10:42 AM
Last Post: Edd
  3 intrebari din Gothic 1 AndreiZago28 3 2,093 01-24-2014, 10:17 AM
Last Post: meph144
  Seria Gothic 1(Ro) Sekeer:/ 9 3,679 09-10-2013, 09:37 PM
Last Post: Robi
  Walktrough Gothic 1 in romana ! (Noi venitii sa traga un ochi pe aici) Warhell 22 9,359 07-21-2013, 05:40 PM
Last Post: Cloaked
  Seria Gothic in Lb Romana(HD] ajerkgaming 3 2,685 04-13-2013, 12:47 PM
Last Post: ajerkgaming
  Sa jucam Gothic II - by Robi Robi 11 5,170 03-20-2013, 04:46 PM
Last Post: Robi
Exclamation Gothic 2: sfaturi si trucuri Hegan 1 3,788 11-07-2011, 03:17 PM
Last Post: Hegan

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)