Threads: 29
01-12-2013, 09:50 PM
(This post was last modified: 01-12-2013, 10:10 PM by Warhell.)
Proba 2
In sfarsit a venit momentul ca voi, cei din multime, cei ce ati ascultat recitarile poeziilor sau povestiilor barzilor nostri. Voi cei ce v-ati ascutit urechile pentru glumele cele mai selecte si ati lacrimat la versurile cele mai profunde. Voi oamenii de rand si nobilii Myrthanei sunteti pe cale sa il alegeti pe cel ce a reusit sa va deschida sufletele cel mai tare. Regele vostru din pacate a exagerat cu vinul aseara asa ca astazi voi face eu prezentarile. Ati reusit sa ma impresionati cu totii prin realizarile voastre artistice. Ati dovedit ca nu sunteti doar niste facatori de farmece sau priceputi manuitori a-i metalului si sunteti si niste adevarati artisti. Astfel in competitia de azi ii avem pe urmatorii in fata voastra.
Astazi bravul nostru magician si in acelasi timp bardul comediei, roby14 a ales sa ne vorbeasca cum ar fi fost lumea Gothic fara eroul fara nume:
Show Content
SpoilerIntr-o vale cam abruptă,
Erau 12 magi si-o gâscă,
Într-o seară cănd citeau,
Măria Sa a ordonat:
Bariera s-o creaţi!
Dar printr-o magică prostie,
Şi câţiva stropi de răchie,
Vraja s-a cam anulat,
Iar bariera nu s-a creat.
Gomez şi a lui băştani,
Sfidau regele-n zadar,
Dar cu nişte gărzi păgâne,
Au cam ars o rebeliune.
Dar Regele nu a stat,
Si pe Sleeper l-a chemat,
El supunere a cerut.
Dar a primit putin mai mult.
(=adica a murit).
Sleeper domina,
Iar lumea un erou cerea,
Dar cu o ultimă strigare,
Însuşi Mud din Est apare!
Urmatoarea realizare artistica ii apartine curajosului Ionutzel, el alegand de data aceasta sa ne incante cu o poveste cu tema "Daca bariera nu ar fi existat.":
Show Content
SpoilerCandva demult, nici tatal istoricilor nu stie cand, regele Rhobar al nu stiu cat-lea a gasit o colonie plina cu niste cristale care cica sunt magice. El s-a gandit sa le foloseasca contra a niste maimute de 2 metri+ numite orci. In centrul coloniei s-a facut o tabara condusa de nu stiu cine la comanda regelui. Dupa ceva timp, prizonierii nefiind prosti precum credeau oamenii care ii tineau in captivitate au luat-o la fuga pe nevazute si nevazuti s-au facut. Regele nervos din cauza faptului ca productia minereului pestelui a scazut s-a gandit sa trimita niste preoti numiti magicieni, unii il slaveau pe Adanos si erau imbracati in albastru si aveau prostul obicei sa creada ca ei nu se pot ineca, iar ceilalti il slaveau pe Innos, dar conducatorul lor, saracul, avea jumatate din corp arsa pentru ca a vrut sa afle daca propriile magii au efect pe el insusi... sa revenim, acesti preoti erau 12... nu... erau 13. Erau 12? Ma rog, nici cei ce au facut jocul nu stiu cati erau. Acesti 12/13 preoti trebuiau sa construiasca o chesti mare pe cer care sa-i tina pe detinuti inauntru, dar din pacate, un gandac de sub pamant numit Sleeper, deoarece dormea mult, s-a trezit si i-a intepat pe Innos si Adanos undeva mai jos de mijlocul corpului intre picioare si popii s-au dus in biserica sa se roage la o statuie, dar intepatura adormitului a fost atat de puternica in cat cei doi zei au murit, iar biserica s-a daramat pe preoti si nimeni nu stie ce s-a intamplat mai departe in afara faptului ca regele a ramas fara cristale, iar orcii l-au prins in palat si i-au tabacit fundul pe toata podeaua poleita cu aur, apoi regele s-a culcat...
Lucrarea urmatoare e ceva mai profund, in care ne arata cum ar fi fost lumea fara Nameless, realizata de catre perfectionistul nostru fierar, Terente:
Show Content
SpoilerImaginaţie
Dacă Nameless n-ar fi existat
Soarta Myrthanei cea unite
Prin drumurile greu croite
Ar fi fost un vis uitat.
Nadja, frumoasa din bordel
N-ar fi crezut că împreună,
Eroul şi cu ea,
O-să facă dragoste nebună...
Şi Adormitul orcilor
Slujit d-atâţia oameni
N-ar fi atins vreodată
Ţinutul morţilor.
Creatia urmatoare apartine tanarului nostru bard, Hegan care ne vorbeste despre o colonie fara bariera:
Show Content
SpoilerDaca bariera n-ar fi existat...
Nameless nu i-ar fi salvat
Si nu s-ar fi luptat,
Cu un guru posedat.
Dar bariera tot s-ar fi creat,
Sa tina un om intemnitat
Si anume...
Pe Mud cel impielitat.
Lee ramanea general,
Si Nameless personaj neprincipal
Gorn era betivan si Milten bolovan(adica prost)
Iar Lester era doar un cioban.
Iar regele cel gras
Care s-a ingrasat,
Ca prea mult ore a mancat
Venguard nu l-ar fi aparat
Ca s-ar fi imbatat
Si de regat ar fi uitat
Deci daca bariera nu s-ar fi creat
Actiunea din Gothic nu ar fi existat.
As dori sa va prezint o alta realizare amuzanta, prezentata de catre bardul nostru, Warhell:
Show Content
SpoilerDacă Nameless n-ar fi existat,
Beatrice nu l-ar fi chemat.
Iar Mud, iubitorul de animale,
I-ar face pe orci sarmale.
Sleeper, adormitul avea să se trezească,
La urletul bravului nostru erou de broască,
Cine altcineva înafară de Mud, cel fără de bască.
Urizielul a fugit înspăimântat,
De forţa eroului nostru crăcănat.
Sleeper a suflat cu flăcări,
Dar acestea au trecut fără urmări.
Mud, folosindu-se de puterile sale infiorătoare,
L-a distrus pe Sleeper cu o ghicitoare.
Dar stati aceasta nu este ultima, urmeaza sa va prezint o alta frumusete de lucrare creata, intr-o limba straina noua, dar inteleasa in totalitate dupa anii de studiu, acesta vorbeste despre colonia fara bariere, cu totii il cunoasteti dupa nickname-ul Bogdan:
Show Content
SpoilerOf Orcs and Men
From times long passed 'till this day now
the orcs and men lived the same ground.
No barrier stood them around.
No war was there to trouble peace
And it was not how now it is.
The folk were merry and in bliss.
But times soon changed and darkness grew
From underground like evil shrew.
Like many of his kinsmen, young Dhrall knew little about the history of his people. But than again, no one really wondered what had happened before, the only thing that matter was the present. That meant the occasional skirmishes with the enemy, hunting for food and praying to this odd little idol on the top of a tall pillar. There was this gate too, near it, but that was closed and could not be opened. What was laying behind it was a complete mystery even to the shamans, who supposedly had answers to all questions.
The village was quite small and secluded. Again, the reasons for living in such a hostile environement were unknown, but fact was that every time they tried to move away, not a single soul was able to pass the twisted looking bridge which guarded the entrance to the outside area of the settlement. Only scouts and warriors were able to explore other areas, and even them felt constantly drawn back to the village. Everyone felt that unnatural things were governing their lives and that a dark force was shadowing their every move.
Dhrall however was sort of a special kid. He was still a teenager at the time this story took place, and he had not even entered the scout camp, which was to prepare all young adults for the dangers outside their home. And there were dangers all right! Razors, lizards, golems and all kinds of lurking creatures, which made every step taken into the wild a dangerous task. As I was saying, by the village standards Dhrall wasn't really your normal youngster. He was different from the others in many ways, especially when it camed to his power of will. Unlike others he could wonder freely anywhere his heart desired. He knew much of what his people called Krushad Vag, which in translation meant Blue Sky Land. At night he would roam the lands, sometimes going to the very heart of the strange ememy establishments. He learned much about their habits and soon manged to even understang them. Most of them where not happy, and in the same way his people suffered, the Moras (meaning small folk) suffered.
Our young hero grew fond of a particular kind of Mora, ones which lived in eery wet places where the sun rarely shone. They seemed outcasts down in their valley and Dhrall pitied them. Another reason for his atraction to this place was the presence of a small shrine like structure near the camp. A blue cristal lighted the area, which was very hard to reach due to the dense fog and the perils which it hid. Large slimy beasts surrounded it from every direction and no mora warrior darred setting foot there. With Dhrall however, things were different. As he had learned early in his childhood, beasts, no matter how foul or savage, were not aggresive towards him. This ensured his safe passage everywhere he wished to go.
Din pacate restul inscrisilor si-anume:
BeoWulf, Altair vor primi procentajul de -1...
Intradevar in proba 1 am scris ca e 0%, dar am hotarat ca daca cei ce primesc 0 puncte pentru ca nu au luat unul dintre primele 3 locuri, cei ce stau pe tusa sa primeasca -1. Cel putin asa e corect.
La fiecare proba procentajul fiecaruia va fi hotarat de voturile acordate in poll si astfel se vor hotari locurile 1, 2 ,3.
Alegeti cu grija! Fara alegeri care presupun certurile de pe forum, atunci cand alegeti, va aratati opinia asupra muncii unuia dintre participanti si nu asupra ceea ce aveti cu el pe forum.
"Errare humanum est sed perseverare diabolicum."
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
"Inter arma silent leges."
Threads: 62
Ai uitat sa pui poll, dar cred ca poti sa lasi asa, si votam direct in topic. Asa poate avem si mai multe argumentari.
Also, nu e despre lipsa barierei lucrarea mea, e despre lipsa lui Nameless.
Threads: 8
01-12-2013, 09:56 PM
(This post was last modified: 01-12-2013, 10:05 PM by BeoWulf.)
nu prea e corect schimbarea dramatica de -1 fara avertisment sau ceva ,dar e acceptabila acuma barim sa stiu sa nu mai stau pe tusa
Mai mult am votat care ma amuzat mai mult mai ales Roby bravo maestre
1.Roby
2.Ionut
3.Bogdan
(っ◕‿◕)っ ♥
Threads: 16
01-12-2013, 09:57 PM
(This post was last modified: 01-12-2013, 10:01 PM by Cristian.)
Bogdan #1
Terente #2
Roby #3
Threads: 21
Eu, aleg povestea lui Ionutzel, sincer , a lui ma amuzat, si sa zicem, a ca fost scrisa pe limbajul preferat de mine.
Terente e al doilea pe lista, dar doar cu prima strofa:d.
Threads: 5
01-12-2013, 09:59 PM
(This post was last modified: 01-12-2013, 10:02 PM by old nick.)
Eu am precizat de la inceput ca "poezia" mea e in afara concursului, pentru ca nu particip la concurs.
Votez pentru locul 1 pe Bogdan si pentru locul 2 pe Terente. Atat. Pentru ca s-au straduit mai mult decat ceilalti.
Threads: 54
01-12-2013, 10:09 PM
(This post was last modified: 01-12-2013, 10:11 PM by Warhell.)
M-am ocupat eu, old nick. Am să fac şi poll-ul. Santaa
BTW: Când am dat să fac Poll a apărut că deja este, iar apoi a apărut. Cred că e un bug.
Sup
Threads: 201
Si in runda asta se distinge cel care merita sa castige detasat, iar acesta este Bogdan.
Ar fi fain ca runda a treia sa ne duelam putin mai direct. Asteptam si vedem ce ne pregateste Zamolxis.
Threads: 21
(01-12-2013, 09:59 PM)old nick Wrote: Pentru ca s-au straduit mai mult decat ceilalti.
Obiectie, de unde sti tu ca noi restu nu ne-am straduit?
Ajutama sa inteleg ce vrei sa zici daca gresesc.
Threads: 8
(01-12-2013, 10:11 PM)roby14 Wrote: (01-12-2013, 09:59 PM)old nick Wrote: Pentru ca s-au straduit mai mult decat ceilalti.
Obiectie, de unde sti tu ca noi restu nu ne-am straduit?
Ajutama sa inteleg ce vrei sa zici daca gresesc.
ca a postat in ultima zi
(っ◕‿◕)っ ♥
|