@ufy: Dumnezeu ne-a dat un exemplu ca sa-l urmam, cum si Isus ne-a dat un exemplu de urmat; deci El S-a odihnit pentru ca si noi sa facem la fel, nu ca El are avea nevoie de odihna ... si ziua a saptea, dupa cum o sa vezi, este Sambata
@Necro: m-am gandit pentru o zi, si am decis sa nu te 'imbulzesc cu dovezi' din prima caci cu ar fi prea intelept, si am decis deci o sa incep cu ceva basic. Eu o sa incep cu o definitie din dictionar, si dupa aia continuam disctutia despre ce zi din saptamana este a saptea zi (biblica).
Deci, dupa dictionar:
O sa pun o fotografie mai intai:
![[Image: dictionary.jpg]](http://img707.imageshack.us/img707/9962/dictionary.jpg)
Si acum scris:
Primul lucru spus este ca nu exista 'Sabatul evreu' (Jewish Sabbath), ci doar Sabat, deci dupa dicitonar, Sabatul este Sambata (Saturday), ziua a saptea a saptamanii. Ai putea sa ii intrebi si pe catolici:
Oricum, te mai poti uita si la alte dictionare, si o sa vezi:
Webster's Online Dictionary
Wiktionary
Merriam-Webster's Dictionary
The Free Dictionary by Farlex
[mai sunt si altele... cauta si tu]
Acum spune tu, pe ce dovezi te bazezi cand spui ca aceste dictionare sunt gresite si ca catolicii mint cu privire la ce zi este a saptea din saptamana (biblica, nu saptamana de lucru moderna)?
Raspunde ca mai am de spus cu privire la asta.
@Necro: m-am gandit pentru o zi, si am decis sa nu te 'imbulzesc cu dovezi' din prima caci cu ar fi prea intelept, si am decis deci o sa incep cu ceva basic. Eu o sa incep cu o definitie din dictionar, si dupa aia continuam disctutia despre ce zi din saptamana este a saptea zi (biblica).
Deci, dupa dictionar:
O sa pun o fotografie mai intai:
![[Image: dictionary.jpg]](http://img707.imageshack.us/img707/9962/dictionary.jpg)
Si acum scris:
Quote:Sat·ur·dayNu o sa mai traduc din moment ce cred ca aproape toti de aici vorbesc (sau cel putin inteleg) engleza.
/ˈsætərˌdeɪ, -di/ Show Spelled [sat-er-dey, -dee]
–noun
- the seventh day of the week, following Friday
- The Jewish Sabbath
Primul lucru spus este ca nu exista 'Sabatul evreu' (Jewish Sabbath), ci doar Sabat, deci dupa dicitonar, Sabatul este Sambata (Saturday), ziua a saptea a saptamanii. Ai putea sa ii intrebi si pe catolici:
Quote:“Question - Which is the Sabbath day?”
“Answer - Saturday is the Sabbath day.”
Peter Geiermann, C.S.S.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50, 3rd edition, 1957.
Oricum, te mai poti uita si la alte dictionare, si o sa vezi:
Webster's Online Dictionary
Wiktionary
Merriam-Webster's Dictionary
The Free Dictionary by Farlex
[mai sunt si altele... cauta si tu]
Acum spune tu, pe ce dovezi te bazezi cand spui ca aceste dictionare sunt gresite si ca catolicii mint cu privire la ce zi este a saptea din saptamana (biblica, nu saptamana de lucru moderna)?
Raspunde ca mai am de spus cu privire la asta.