(11-18-2010, 04:48 PM)Necro Wrote:(11-18-2010, 09:20 AM)Pepe_the_shepherd Wrote: Eu cred ca un crestin priveste un om necunoscut cu la fel de multa neimportanţă cum l-ar privi si un ateu...Eu nu as oferi compasiune unui necunoscut, decat dupa ce il cunosc...
Adica daca ai fi pus in situatia in care ai putea salva pe cineva de la moarte... ce ai face? Ai alege sa il ajuti sau ar trebui sa il fi cunoscut dinainte pentru ca sa il ajuti?
Si nu vorbeam despre orice crestin, ca cunosc si eu destui asa-zisi "crestini" care nu au nici-o tangenta cu crestinismul... eu ma refeream de tipul crestinului ideal (si stiu ca sunt foarte putini).
Deacord cu tine...As alege sa ajut orice om care are nevoie de ajutor, indiferent cine ar fi el...un necunoscut. Dar nu i-as plange de mila, il ajut, dar in cele mai multe cazuri, prefer sa ramana pentru mine acelasi necunoscut ca inainte sau un prieten foarte bun (nimic in afara de astea, amic etc).
(11-18-2010, 06:50 PM)Edg Wrote: Fara suparare dar: mai stii si altceva? Daca mai vad o postare despre credinta si asa mai departe inchid threadul.
ai cam exagerat aici...zic eu. parerea mea.