Threads: 58
(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: Nu vreau sa compromit nimic,desigur.
Nu te supara dar,cret ca tu nu ai crede o teorie care sar contrazice cu biblia nici daca ar fi dovedita de 100 de ori.Pentru simplu fapt ca tu argumentezi ca biblia este corecta pt ca nu a fost dovedita gresita.
Nici acea teorie a evolultiei nu a fost dovedita gresita.Deci este adevarata?.
Acea teorie a evolutiei a fost dovedita gresit de multe ori. Daca vrei iti dau o lista cu 100 de motive pentru care teoria evolutiei e stupida.
Nu-i adevarat, daca imi demonstrezi ca teoria evolutiei e adevrata iti promit ca o sa te cred, indiferent daca Biblia e de acord cu ceea ce zici sau nu.
Uite aici cateva intrebari pentru evolutionistii:
Show Content
Spoiler1. De unde a aparut spatiul din univers?
2. De unde a aparut materia?
3. De unde au aparut legile universului (gravitatea, inertia, etc)?
4. Cum de materia a devenit atat de perfect organizata?
5. De unde a venit energia necesara organizarii materiei?
6. Cand, unde, de ce, si cum a aparut viata din materie "moarta" (fara viata)?
7. Cand, unde, de ce, si cum au invatat elementele vii sa se reproduca?
8. Cu ce s-a reprodus prima celula capabila de reproducere sexuala?
9. De ce ar vrea orice planta sau animal sa se reproduca, din moment ce asta nu face altceva decat sa creeze mai multe guri de hranit si sa micsoreze sansele de
supravietuire a plantei sau animalului respectiv.
10. Cum pot mutatile (recombinari ale codului genetic) crea varietati imbunatatite si noi? (Recombinarea literelor din limba romana nu va produce niciodata carti in
limba chineza)
11. Selectia naturala se ocupa numai cu informatia genetica disponibila, si tinde numai sa mentina o specie stabila. Cum poti explica cresterea complexitatii in codul
genetic care ar trebui sa se intample daca evolutia e adevarata.
12. Cand, unde, de ce, si cum
a.) s-au transformat plantele monocelulare in plante pluricelulare?
b.) au evoluat animalele monocelulare?
c.) au evoluat pestii in amfibieni?
d.) au evoluat reptilele in pasari? (plamanii, ochii, oasele, organele de reproducere, inima, modul de locomotie, etc ... sunt foarte diferite intre reptile si pasari)
Cum au supravietuit formele intermediare?
14. Cand, unde, de ce, cum, si din ce au evoluat
a.) balenele?
b.) caii de mare?
c.) liliecii?
d.) ochii?
e.) urechile?
f.) parul, pielea, penele, solzii, unghile, ghiarele, etc ?
15. Care a evoluat mai intai (cum?, cat timp a durat?, a functionat fara celelalte elemente?) ?
a.) Sistemul digestiv, hrana care trebuie digerata, apetitul, abilitatea de a gasi si manca hrana, lichidele digestive, sau rezistenta corpului fata de lichidele
digestive (stomac, intestine etc) ?
b.) Dorinta de reproducere, sau abilitatea de reproducere?
c.) Plamanii, stratul de mucus care il protejeaza, gatul, sau amestecul perfect de gaze inspirate in plamani?
d.) ADN sau ARN pentru a duce mesajul ADN la celule corpului?
e.) Plantele sau insectele care traiesc pe plante si le polenizeaza?
f.) Oasele, ligamentele, tendoanele, rezerva de sange, sau muschii necesari miscarii oaselor?
g.) Sistemul nervos, sistemul de reparere sau sistemul hormonal?
h.) Sistemul imun sau nevoia acestuia?
16. Exista cateva mii de exemple de simbioza care exclud posibilitatea evolutiei. De ce ni se spune peste tot (la scoala, la tv, la radio, in ziare/reviste etc) ca
evolutia este singura explicatie pentru aceste relatii?
17. Cand, unde, de ce si cum au evoluat sentimentele umane? (iubire, mila, vina, etc nu ar fi evoluat niciodata daca evolutia ar fi adevarata)
18. Cum a evoluat fotosinteza?
19. Cum a evoluat gandul?
20. Cum au evoluat plantele cu floare, si din ce?
21. Exista vreo predictie a macro-evolutiei care a fost dovedita adevarata?
22. Ce e atat de stiintific la idea ca hidrogenul a devenit om?
23. Chiar crezi ca totul a aparut din nimic?
Dupa ce ai raspuns la intrebarile de mai sus, te rog analizeaza-ti bine raspunsurile pe care le-ai dat, si raspunde cu grija la urmatoarele intrebari:
1. Esti sigur ca raspunsurile tale sunt corecte si ca pot fi dovedite stiintific, sau doar crezi ca s-ar putea intampla in felul in care ai zis? (raspunsurile pe care
le-ai dat iti reflecta religia sau stiinta?)
2. Raspunsurile tale arata mai multa sau mai putina credinta decat persoana care zice "Dumnezeu a creat." ?
3. E posibil ca un Creator nevazut sa fi creat universul? Daca Dumnezeu e exclus de la inceputul discutiei de catre definitia ta pentru stiinta, cum e posibil sa se
dovedeasca ca El a creat universul, daca El chiar a facut asta?
4. Crezi ca e corect si bine sa se prezinta teoria evolutiei elevilor ca un fapt adevarat?
5. Care e rezultatul credintei in evolutie (stilul de viata, societatea, atitudinea fata de ceilalti oameni, destinul etern, etc) ?
6. Oamenii accepta teoria evolutie datoria acestor factori?
a.) Este singura optiune pe care au auzit-o.
b.) Le place libertatea fata de Dumnezeu (niciun absolut moral, etc.)
c.) Sunt obligati sa sustina aceasta teorie din frica pierderii slujbei sau statutului.
d.) Sunt prea mandrii ca sa recunoasca ca au gresit crezand in aceasta teorie.
e.) Evolutia e singura filozofie care poate fi folosita ca sa justifice modul lor de viata.
7. Ar trebui sa continuam sa folosim dovezi ramase in urma, dovedite gresite sau nesigure ca sa sustine teoria evolutiei doar pentru ca nu exista o alta optiune
potrivita (lucy, omul java, omul neandertal, evolutia calului, organe nefolositoare adica "vestigial organs") ?
8. Ce risti daca gresesti? Dupa cum a zis un evolutionist: "Either there is a God or there is not. Both possibilities are frightening."
9. De ce sunt atat de multi evolutionisti speriati de idea creatiei fiind prezentate in scolile publice? Daca nu trebuie sa se predea teorii religioase in scoli,
atunci de ce nu se scoate evolutia din manuale? Pentru ca evolutia e doar o teorie religioasa, nimic mai mult.
(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: Dar exista atat de multe contradictii.Vad ca simti nevoia sa confirmi anumite informatii cu ajutorul internetului(si eu am acelasi obicei).Atunci te invit sa cauti pe google despre subiectul asta.Contradictiile din biblie.
Biblia nu este ceea ce vor preotii sa crezi ca e,nici pe departe..eu am citit din biblie destul cat sa imi fac o impresie si pot sa zic ca nu este enciclopedia a tot ce este bun si drept.
Da,recunost,valorile de baza impuse de religie sunt in general bune,nu fura,nu omora,etc.Dar sa spui ca biblia este adevarul adevarat si ca noi suntem urmasii lui adam si eva,inseamna ca traiesti intro lume fantastica scrisa de niste oameni acu 1500 de ani.In biblie creatia lumii etc este descrisa de parca Pamantul este lumea si restul a fost creat in conformitate cu pamantul. Scrie ca dumnezeu a creat pamantul inaintea cerului.Pamantul face parte din cer,si este doar o fractiu foarte mica din el,deci dumnezeu a creat infinitu care este universul,doar ca sa fie cer pentru pamant.
Imi amintesc ca sunt destul de multe povestiri in care sunt implicate tradarea,adulterul,incestul si multe altele,unele dintre "orori" chiar fiind considerate normale.(Fratii se insoara cu surori,vere,fac copii,se omoara.)
Imi amintesc povestirea aia cand tatal muribund isi trimite fiul sa ii aduca vanat gatit de el si ca dupaia ii va da binecuvantarea lui,mama lui aude rugamintea tatalui si merge la celalalt fiu si ii spune sa mearga el repede cu mancare gatita de ea si sa il pacaleasca sa ii ia binecuvantarea.Si planul ii iese,ramane el sefu,fratesu se intoarce cu vanatul degeaba si asta este morala povestii.Asta este un exemplu SLAB care mil amintesc eu acu,ma intorc diseara sau maine dimineata cu niste povestiri mult mai "frumoase".
Am cautat si eu contradictii din biblie pe net si toate sunt niste interpretari gresite ale bibliei, atat. Dar as prefera sa-mi da-i tu exemplu de vreo contradictie buna.
Conform bibliei, pamantul e locul pe care se intampla actiune, asa ca asta e zona importanta... nu vad care are fi problema sau cum ar contrazice asta legile stintei...
(10-26-2012, 06:17 PM)meph144 Wrote: O entitate superioara nea creat,pentru ca viata este mult prea complicata ca sa apara singura.Ganditiva la un mecanism,la un robot super complicat din punct de vedere tehnologic si ala este omul.Este imposibil ca asa ceva sa apara fara o minte care sa il modeleze.
Ma bucur sa aud asta.
|