12-27-2012, 03:16 AM
Stupid theory incoming
Show Content
'Teorie stupida'Trecand peste calitatea melodiei, care e discutabila (la modul ca e posibil sa fie sau nu rea), eu zic ca am asistat la un moment socio-cultural important. Globalizarea a atins un nou nivel prin faptul ca s-a ajuns ca un produs non-american destinat pietei de consum sa fie acceptat la nivel global si sa creeze un trend. Se misca polii lumii, dar nu aia magnetici, ci aia culturali. Nu stiu daca in alt context mondial se ajungea la un astfel de numar de vizualizari, a fost si foarte multa ura contra lui JB, toata lumea vroia sa vada un nou record, ceva diferit. Gangman Style a fost ceva diferit, dar in acelasi timp familiar. K-pop-ul mi se pare o porcarie, poate si pentru ca nu sunt asiatic, insa lumea se saturase probabil si de muzica pop de pe malul opus de ocean. Acum imi dau si eu cu parerea, nu ma bazez pe nimic in sustinerea acestei teorii decat poate pe observatii destul de involuntare. Si da, peste cativa ani nu se va mai auzi de acest Psy, dar hei, asa se intampla cu toti. Intre timp se va bucura de succesul urias generat de acest hit si va mai scoate cateva melodii la fel de catchy ca si aceasta, care sa atraga masele.