Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai influenți oameni din istorie
(07-25-2013, 06:45 PM)Bogdan Wrote: Din ce vad in al doilea mesaj al tau, Terente, tu il vezi ca pe o fiinta umana, nici decum o divinitate. Asta insa ridica problema inteligentei iesite din comun a lui Iisus.

Exact. In viziunea mea, asta e clar ce s-a intamplat si nu cred ca e vorba de o inteligenta inimaginabila, ci doar una nemaivazuta de oamenii de atunci. Si nu am zis nimic legat de minuni, care pot fi o simpla exagerare a celor care au scris biblia, un procedeu folosit in multe carti din acea perioada. Pentru a sporii maretia lui, nu pentru altceva. Eu sunt de acord ca a fost cea mai mare personalitate a unaminitatii.

(07-25-2013, 06:45 PM)Bogdan Wrote: O alta teorie ar fi aceea conform careia Iisus nici nu ar fi existat si intreaga Biblie ar fi doar o fabulatie menita sa ajute la manipularea maselor. Si asta pare destul de probabil si ar fi pe de o parte cea mai usor de explicat si pe de alta parte cea care poate fi argumentata cu fapte din viata reala (vezi Evul Mediu si sistemul feudal cand religia ajuta la controlarea omului de rand).

Cam greu de crezut asta, avand in vedere ca nu un singur om a scris despre el.

Putem trece la alta personalitate, daca doriti.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply

Messages In This Thread
RE: Cei mai influenți oameni din istorie - by Szekemri - 07-25-2013, 09:13 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)