(04-29-2014, 02:33 PM)Hegan Wrote: Profetie inseamna prezicerea viitorului. N-ai de unde sa stii ce se va intampla decat prin surse cum ar fi in cazul cometei prin gandire.
Da, numai ca se cunoaste orbita ei si se poate calcula data cand va fi iarasi vizibila de pe pamant. Daca intervine fizica si matematica, mi-e cam greu sa o numesc "profetie", deoarece pentru mine, o profetie ar trebui sa fie o prezicere (neaparat adevarata) supranaturala care sa nu poata fi calculata dinainte dpdv logic/matematic.
(04-29-2014, 02:33 PM)Hegan Wrote: Kristi, nici in ce a spus Iisus, ca se va intoarce nu crezi? Si asta e tot o profetie.
Da, cred. Numai ca eu ma gandeam la ghicitoarele din ziua de azi.
Show Content
SpoilerDe exemplu: Despre cine se vorbeste in pasajul de mai jos?
"Totuşi el suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar el era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste el, şi prin rănile lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra lui nelegiuirea noastră a tuturor."
Majoritatea oamenilor ar spune "Se vorbeste despre Isus". Asa e. Profetia aceea apare in Isaia 53, carte care a fost scrisa cu 700 de ani inainte de nasterea lui Isus. Si asta e numai una dintre sutele de profetii despre Isus din Vechiul Testament care s-au implinit. Da, cred in acest "tip" de profetii.