Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Threadul despre religie
#91
(11-02-2015, 11:59 PM)Kristi Wrote: Ma gandesc ca ar fi mai bine sa continuam in alt topic Smile

(11-02-2015, 07:20 PM)Terente Wrote: Deci eu n-o să ajung în iad?

Iadul este moartea a doua (Apocalipsa 20:14).

Deci?
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#92
(11-03-2015, 12:07 AM)Terente Wrote: Deci?

N-am inteles. Haha

Eu am zis inainte ca plata pacatului este moartea, iar tu ai inteles ca asta inseamna ca plata pacatului este moartea, si nu iadul? Daca da, atunci cred ca raspunsul meu ("Iadul este moartea a doua") este destul de clar, dar poate n-am inteles eu bine ce ai vrut sa spui.
replyReply
#93
Daca fac un pacat mai grav si apoi imi pare rau ca am facut-o mai pot ajunge in rai ?
replyReply
#94
(11-03-2015, 01:31 PM)soul of darkness Wrote: Daca fac un pacat mai grav si apoi imi pare rau ca am facut-o mai pot ajunge in rai ?

Ar trebui judecatorul sa elibereze infractorii doar pentru ca le pare rau de ce au facut? Niciun judecatorul moral n-ar face asta. Eu subscriu unei soteriologii monergistice (ceea ce e si normal, din moment ce sunt calvinist - imi place termeni astia, ma fac sa par inteligent Haha jk ) asa ca mantuirea nu este o chestie atat de superficiala din care poti intra sau iesi cum vrei. Ideea ca trebuie sa mergi in continuu la preot la spovedanie este o negare a suficientei jertfei lui Isus (Evrei 10:14). Chiar daca ti-ar parea rau de tot ce ai facut gresit si ai inceta sa mai pacatuiesti, asta nu te va duce in rai, pentru ca in trecut ai facut pacate si alea nu pot fi ignorate de un Dumnezeu care este cu adevarat drept, si nu, faptele bune nu sterg pacatele.

Singura cale de salvare pentru tine, pentru Marian, sau pentru oricare alt om este ca Dumnezeu sa va scoata inima de piatra si sa va dea o inima de carne (Ezechiel 11:19; 36:26) si sa va schimbe gandirea, pentru ca voi din propria voastra initiativa nu Il veti urma pe Dumnezeu niciodata.
replyReply
#95
(11-03-2015, 10:00 PM)Kristi Wrote: Singura cale de salvare pentru tine, pentru Marian, sau pentru oricare alt om este ca Dumnezeu sa va scoata inima de piatra si sa va dea o inima de carne (Ezechiel 11:19; 36:26) si sa va schimbe gandirea, pentru ca voi din propria voastra initiativa nu Il veti urma pe Dumnezeu niciodata.

Mai bine mi-ar lua creierul.. e același lucru. Inima s-a transformat în piatră pentru că el nu există și nici nu mi-a demonstrat că e altfel.. astfel, singura posibilitate era cea cu creierul.. sau poate să-mi ofere o îndoctrinare dinaia calumea când eram mai mic. Dar tot de creier ține și asta.
----------------Worldofgothic----------------
---------PLAY
replyReply
#96
Deci nu mai am nicio sansa sa ajung in rai la cat am pacatuit, adica are si el dreptate, ne-a creat si ne-a lasat pe pamant ca pe niste rahaturi care am fost indoctrinati de mici biserica falsa nu ceea a lui Dumnezeu.
replyReply
#97
(11-03-2015, 11:44 PM)Terente Wrote: Inima s-a transformat în piatră pentru că el nu există și nici nu mi-a demonstrat că e altfel

Ce fel de dovada te-ar multumi?

(11-04-2015, 01:54 PM)soul of darkness Wrote: Deci nu mai am nicio sansa sa ajung in rai la cat am pacatuit, adica are si el dreptate, ne-a creat si ne-a lasat pe pamant ca pe niste rahaturi care am fost indoctrinati de mici biserica falsa nu ceea a lui Dumnezeu.

Isus a spus in Ioan 6:37 ca toti aceia care vin la El prin credinta si pocainta, vor fi primiti. Talharul de pe cruce a ajuns in rai, chiar si daca era foarte pacatos, jertfa lui Isus este capabila sa ierte complet toate pacatele (trecute, prezente, viitoare) ale celor alesi de Dumnezeu dinainte ca lumea sa existe (Efeseni 1:4).
replyReply
#98
Si daca un copil e indoctrinat de mic sa nu creada in Dumnezeu ce se intampla cu el?
replyReply
#99
Daca eu iti zic in continuu ca trebui sa omori pe cineva, si intr-un final, tu ma ascult si il omori. Ai putea sa zici ca esti nevinovat si ca nu meriti sa mergi la puscarie? Nu. In acelasi fel, si persoana indoctrinata de mic sa nu creada in Dumnezeu este tot la fel de responsabila. Si oameni nu merg in iad pentru ca nu cred in Dumnezeu, ci merge in iad pentru ca au pacatuit. Acel dumnezeu care e mentionat deseori de mass media in astfel de situatii, acel dumnezeu care ignora pacatul si nedreptatea si care ii primeste pe "ingerii" din Colectiv in cer, acel dumnezeu nu exista.

Quote:Sursa: http://www.gandul.info/gandul-meu/gandul...v-14871722

Preotul Filotheu Bălan spune: „Faptul că au murit mulţi tineri ascultînd muzică macabră (ca să nu spun satanică) poate fi văzut ca o pedeapsă de la Dumnezeu, deşi rareori Dumnezeu pedepseşte în felul acesta. Din păcate, împrejurările în care au murit, în acest holocaust, sînt dubioase şi după învăţătura Bisericii e greu de spus dacă pot fi pomeniţi sau nu la slujbe (...) Cu privire la cazul concret de la clubul Colectiv, cred că le este limpede tuturor că majoritatea celor de acolo nu s-au dus să se roage sau să slăvească pe Dumnezeu. Din păcate. Poate că unii dintre cei morţi nici nu erau botezaţi (...) E discutabil momentul în care s-a petrecut urgia, acela al unei sărbători drăceşti. Nu prea mi-e clar de cînd avem, noi, românii, sărbători macabre; cu siguranţă acum 20 de ani nu exista această făcătură importată numită Halloween.”

Asta nu poate fi o explicaţie.

"Asta nu poate fi o explicatie" ... De ce nu poate fi o explicatie? De ce nu poate Creatorul lumii sa isi exercite dreptul de a pedepsi pacatosii care ii incalca Legea in continuu? De ce asta nu poate fi o explicatie? Trebuie sa schimbam adevarul doar pentru ca nu le covin unora aceasta explicatie? Daca Romania e o tara crestina atunci eu ma fac astronaut.

Nu mi-s de acord cu cateva lucruri pe care le-a spus acel preot, dar ideea ca aceea tragedie, impreuna cu toate celelalte tragedii, sunt pedepse de la Dumnezeu este explicatia corecta in cazul in care Biblia este cu adevarat autoritatea ta suprema, dar se pare ca acel tip/tipa care a zis "Asta nu poate fi o explicatie", desi se considera a fi crestin, este in plop si plopul in aer.
replyReply
(11-05-2015, 12:44 AM)Kristi Wrote: Daca eu iti zic in continuu ca trebui sa omori pe cineva, si intr-un final, tu ma ascult si il omori. Ai putea sa zici ca esti nevinovat si ca nu meriti sa mergi la puscarie? Nu. In acelasi fel, si persoana indoctrinata de mic sa nu creada in Dumnezeu este tot la fel de responsabila. Si oameni nu merg in iad pentru ca nu cred in Dumnezeu, ci merge in iad pentru ca au pacatuit. Acel dumnezeu care e mentionat deseori de mass media in astfel de situatii, acel dumnezeu care ignora pacatul si nedreptatea si care ii primeste pe "ingerii" din Colectiv in cer, acel dumnezeu nu exista.
Daca tu iei un copil si il inveti de mic ca daca iei o bomba in spate si o detonezi intr-un mall e un lucru bun copilul ala de unde sa stie ca ce face el e un lucru rau ?

Daca oamenii pot ajunge in rai chiar daca nu cred in Dumnezeu inseamna ca si cei din Islam pot ajunge in rai nu ?
replyReply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Thread despre viata si legile fizicii. Legend 112 40,537 03-03-2012, 05:32 PM
Last Post: Zamolxis1

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)