Orasul Khorinis este locatia principala de pe insula. De-a lungul timpului, orasul Khorinis a fost unul dintre cele mai importante orase ale regatului Myrthanei. Conducatorul orasului este Larius, un guvernator roial.
Cu toate acestea, dupa razboiul cu orcii care a afectat mult puterea si economia regatului si dupa distrugerea barierei, orasul a inceput sa isi piarda din faima si sa decada.
Orasul Khorinis are un port renumit, cu multe facilitati. El este format din trei parti principale, fiecare fiind condusa dupa propriile legi nescrise.

Portul

Portul este oarecum rusinea orasului. Aici locuiesc cei mai saraci si cei mai periculosi oameni, traind in case din lemn construite de ei, iar strazile sunt mai mereu mizerabile si cu noroi. Aici se desfasoara majoritatea activitatilor ilegale din oras, dar in aceasta zona este si o sursa de mancare, mai ales dupa ce fermierii din zona au inceput sa refuze tranzactiile cu orasul. Cele mai importante locuri de aici sunt taverna, bordelul ‘The Red Lantern’ (Felinarul rosu), santerul naval, un depozit si standul cu peste al lui Halvor.

Partea superioara a orasului

Acesta este cel mai bogat si mai bine pazit loc din oras. Aici locuiesc cetatenii de elita ai orasului, Guvernatorul Larius, ajutoarele sale si vanzatori cu multa influenta. Doar cetatenii, membrii militiei, cavalerii si magicienii au acces in aceasta zona.

Partea inferioara a orasului

Aceasta este zona de mijloc a orasului, cu drumuri pavate si cladiri din piatra, dar totusi nu asa de bine pazita si construita ca Partea superioara. In aceasta zona oamenii se ocupa in general de manufacturi si vanzare. Aici sunt soldati care patruleaza zona, facand-o sa fie mai sigura. Portile principale se afla in partea inferioara a orasului.
In aceasta zona sunt multe locuri de interes:

Spanzuratoarea

In aceasta zona se desfasoara majoritatea activitatilor din oras, mai ales pe timpul noptii, fiind urmata de taverna lui Cargon. Aici se afla spanzuratoarea orasului, garnizoana acestuia, unde stau membrii militiei si unde este depozitat arsenalul, pensiunea Hannei. Inainte ca Bariera sa fie distrusa aici stateau mult negustori straini; acum a ramas doar Abuyn, un negustor sudic.

Piata

Aceasta se afla in estul spanzuratoarei. Aici stau mai multi comercianti, care vand diferite categorii de produse, de la mancare pana la arme. Cu mult timp in urma aici se putea cumpara orice la preturi bune.

Taverna lui Coragon

Aici putem intalni atat oameni din zona inferioara cat si din cea superioara a orasului. Ei isi cheltuie banii pe bautura bine preparata a lui Coragon. Taverna este a doua locatie in care se desfasoara activitatile pe timpul noptii dupa spanzuratoare.

Templul

Langa taverna lui Coragon putem intalni templul dedicat zeului Adanos, cel care mentine balansul dintre bine si rau. Multi cetateni ai orasului vin aici pentru a asculta predicile magicianului apei Vatras, atat despre Adanos cat si despre Beliar, zeul raului si Innos, zeul binelui.

Strada Mestesugarilor

Aceasta strada este aflata langa intrarea in oras si intrarea in partea superioara a orasului. Pe aceasta strada se afla majoritatea oamenilor care si-au construit ateliere si lucreaza in ele. Traditia mestesugaritului este la fel de veche ca orasul, iar oamenii inca se ocupa de ea, castigand bine. Majoritatea au nevoie de ucenici, deci in acest loc este bine pentru multi sa isi caute un loc de munca, deoarece castigurile sunt destul de bune. Mestesugarii de acum sunt alchimistul Constantino, fierarul Harad, Thorben tamplarul, vanzatorul Matteo si vanatorul Bosper.

Postat de Raducu August 5, 2012 | 5:47 pm

Manastirea Khorinisului se afla intre munti , fiind construita deasupra unui lac. Este condusa de trei magicieni puternici Serpentes si Ulthar, in frunte cu Pyrokar, si este locuita de novici si alti magicieni ai focului. Chiar daca traiesc feriti de lumea de afara, se intereseaza mereu de ceea ce se petrece acolo. Fostul conducator al manastirii a fost Xardas.
Manastirea este una dintre cele mai importante locuri din Khorinis. Viata in ea este oarecum plictisitoare: Magicienii Focului supravegheaza novicii care cresc ierburi si struguri pentru vin. Doar novicii alesi pot deveni magicieni ai focului, dupa multi ani de studiu si munca.

La intrarea in manastire este o curte, si o cladire principala unde stau cei trei conducatori ai manastirii. In timpul zilei novicii merg acolo pentru a spune rugaciuni. In stanga curtii este o biblioteca plina cu carti pe care magicienii le studiaza si o camera cu o statuie a lui Innos. Doar membrii manastirii si cavalerii au acces in aceste doua camere. Atat pe partea stanga cat si pe cea dreapta exista camere unde stau novicii, iar pe o parte si pe alta a cladirii principale camerele magicienilor. In dreapta se afla camera in care sunt prelucrate iarba si strugurii si subsolul manastirii. Acolo este laboratorul de alchimie, depozitul, comoara manastirii, camera in care sunt ascunse si pazite ciocanul si scutul sfant si o alta biblioteca in care nu are nimeni acces fara aprobarea lui Pyrokar. Aceasta biblioteca este pazita de un magician foarte puternic, numit Talamon.

Magicienii: Pyrokar, Serpentes si Ulthar sunt cei trei conducatori ai manastirii. Parlan este supraveghetorul curtii principale, cel care ii intampina pe nou veniti si magicianul la care trebuie sa mearga cei care au facut o greseala in interiorul manastirii. Gorax este responsabil de productia manastirii si vinde anumite obiecte (pergamente magice, rune goale etc). Marduk se pricepe cel mai bine la magia apei, Hyglas la magia focului iar Karras la magiile de invocare. Neoras locuieste in laborator unde se ocupa de alchimie. El prepara potiuni si invata aceasta arta pe alti novici si magicieni. Isgaroth nu sta in manastire, ci intr-un templu aflat langa drumul spre aceasta. El sta spune rugaciuni in liniste si pentru a da binecuvantare si vinde obiecte magice trecatorilor. Daron se afla in manastire, unde primeste donatiile cetatenilor. Talamon este un magician foarte bun, care pazeste intrarea in biblioteca interzisa. In capitolul trei, Milten se alatura manastirii dupa ce pleaca pentru totdeauna din Valea minelor.

Postat de Raducu August 5, 2012 | 5:46 pm

Taramul Khorinis-ului este constituit din multe ferme, terenuri agrigole si salbaticie. Acum fermierii sunt prinsi intre conflictul dintre milite si mercenarii de la ferma lui Onar, din cauza ca orasul le cere diferite taxe, pentru a-si putea vinde produsele, pentru paza, iar mosierul Onar pentru pamantul inchiriat.

Acestia trebuie sa aleaga oameni care sa ii protejeze, membri ai militiei sau mercenari. Uneori, chiar paznicii fura produsele si banii fermierilor, iar acum un razboi civil este pe cale sa inceapa.

Dupa cum am mentionat, o mare parte din Khorinis este salbaticie. Vanatorii pot prinde multe tipuri de animale, dar trebuie sa se fereasca de creaturile care ar putea sa ii ucida. Sunt diferite pesteri unde sunt ascunsi orci, care supravegheaza activitatea oamenilor. Unele locuri neexplorate ascund comori sau secrete.

In nord-estul insulei este ascunsa o vale, unde cu mult timp in urma exista un oras numit Jharkendar. In sud, langa ferma lui Bengar, este intrarea in Valea minelor.

 

Postat de Raducu August 5, 2012 | 5:43 pm