Orasul Khorinis este locatia principala de pe insula. De-a lungul timpului, orasul Khorinis a fost unul dintre cele mai importante orase ale regatului Myrthanei. Conducatorul orasului este Larius, un guvernator roial.
Cu toate acestea, dupa razboiul cu orcii care a afectat mult puterea si economia regatului si dupa distrugerea barierei, orasul a inceput sa isi piarda din faima si sa decada.
Orasul Khorinis are un port renumit, cu multe facilitati. El este format din trei parti principale, fiecare fiind condusa dupa propriile legi nescrise.

Portul

Portul este oarecum rusinea orasului. Aici locuiesc cei mai saraci si cei mai periculosi oameni, traind in case din lemn construite de ei, iar strazile sunt mai mereu mizerabile si cu noroi. Aici se desfasoara majoritatea activitatilor ilegale din oras, dar in aceasta zona este si o sursa de mancare, mai ales dupa ce fermierii din zona au inceput sa refuze tranzactiile cu orasul. Cele mai importante locuri de aici sunt taverna, bordelul ‘The Red Lantern’ (Felinarul rosu), santerul naval, un depozit si standul cu peste al lui Halvor.

Partea superioara a orasului

Acesta este cel mai bogat si mai bine pazit loc din oras. Aici locuiesc cetatenii de elita ai orasului, Guvernatorul Larius, ajutoarele sale si vanzatori cu multa influenta. Doar cetatenii, membrii militiei, cavalerii si magicienii au acces in aceasta zona.

Partea inferioara a orasului

Aceasta este zona de mijloc a orasului, cu drumuri pavate si cladiri din piatra, dar totusi nu asa de bine pazita si construita ca Partea superioara. In aceasta zona oamenii se ocupa in general de manufacturi si vanzare. Aici sunt soldati care patruleaza zona, facand-o sa fie mai sigura. Portile principale se afla in partea inferioara a orasului.
In aceasta zona sunt multe locuri de interes:

Spanzuratoarea

In aceasta zona se desfasoara majoritatea activitatilor din oras, mai ales pe timpul noptii, fiind urmata de taverna lui Cargon. Aici se afla spanzuratoarea orasului, garnizoana acestuia, unde stau membrii militiei si unde este depozitat arsenalul, pensiunea Hannei. Inainte ca Bariera sa fie distrusa aici stateau mult negustori straini; acum a ramas doar Abuyn, un negustor sudic.

Piata

Aceasta se afla in estul spanzuratoarei. Aici stau mai multi comercianti, care vand diferite categorii de produse, de la mancare pana la arme. Cu mult timp in urma aici se putea cumpara orice la preturi bune.

Taverna lui Coragon

Aici putem intalni atat oameni din zona inferioara cat si din cea superioara a orasului. Ei isi cheltuie banii pe bautura bine preparata a lui Coragon. Taverna este a doua locatie in care se desfasoara activitatile pe timpul noptii dupa spanzuratoare.

Templul

Langa taverna lui Coragon putem intalni templul dedicat zeului Adanos, cel care mentine balansul dintre bine si rau. Multi cetateni ai orasului vin aici pentru a asculta predicile magicianului apei Vatras, atat despre Adanos cat si despre Beliar, zeul raului si Innos, zeul binelui.

Strada Mestesugarilor

Aceasta strada este aflata langa intrarea in oras si intrarea in partea superioara a orasului. Pe aceasta strada se afla majoritatea oamenilor care si-au construit ateliere si lucreaza in ele. Traditia mestesugaritului este la fel de veche ca orasul, iar oamenii inca se ocupa de ea, castigand bine. Majoritatea au nevoie de ucenici, deci in acest loc este bine pentru multi sa isi caute un loc de munca, deoarece castigurile sunt destul de bune. Mestesugarii de acum sunt alchimistul Constantino, fierarul Harad, Thorben tamplarul, vanzatorul Matteo si vanatorul Bosper.

Postat de Raducu August 5, 2012 | 5:47 pm