Nordmarians
(Nordici)

 

Nordicii sunt razboinici temuti, oameni inalti, puternici, duri si bravi. Lupta in special cu orcii, folosind topoare mari si grele, sabii din cristale si scuturi din lemn. Unii sunt vanatori si folosesc arcuri foarte bune, facute special pentru a vana animalele puternice si conditiile dure nordului inghetat. Sagetile si le fac din dinti de animale sau otel. Pana la atacul orcilor detineau o mina mare de cristale, sapata chiar in vulcan, unde puteau crea sabii din cristal pur, care trec prin inamic ca prin unt, dand celui care foloseste una dintre aceste sabii o aura protectoare. Ei detin cateva mine mai mici de otel si cristal, dar nu semnificative. Poarta armuri facute din blanuri si otel dur, foarte groase, bine facute pentru a-i proteja de frig, dar si de multe arme. Ei vor sa aduca puterea stramosilor asupra lor, dar multi razboinci curajosi au murit in lupta cu orcii si creaturile care i-au atacat pe drum. Ei traiesc in clanuri si cred in Innos. Nu poarta o culoare specifica.

 Nomads
(Nomazi)

Nomazii sunt oameni care calatoresc prin desert. Ei vor sa cucereasca orasele arabilor si sa ii inlature datorita credintelor diferite, Adanos – Beliar, dar si pentru ca acestia fac sclavi din oameni si ii vand ca pe obiecte. Poarta armuri groase si totusi acestea ii apara bine impotriva arsitei desertului. Sunt MARO la culoare, ajutandu-i sa se camufleze in nisip si ruine. Folosesc sabii si arcuri in lupta, nu foarte bune, si uneori scuturi din piele. Sunt vanati de arabi cu experienta deoarece acestia ataca uneori orasele, elibereaza sclavii si ucid lideri, dar aceasta in numele lui Adanos. O parte din nomazi si-au uitat credinta, au devenit banditi si pradeaza hashishinii doar pentru a le fura proviziile. Uneori acestia se lupta si cu alte trupe de nomazi. Nomazii sunt condusi de Magicienii Apei, aceiasi din restul seriei. Datorita lor au invatat mai multe, si au devenit mult mai pregatiti pentru luptele ce vor veni.

 Rangers
(Rangeri)

Forestierii reprezinta o comunitate nu foarte mare, compusa din oameni pasnici. Candva acestia traiau in numar foarte mare intr-un sat ferit, ascuns intre munti, in Myrthana. Dupa atacul orcilor majoritatea au fost ucisi, iar cei ramasi s-au refugiat in locuri foarte retrase. Sunt vanatori foarte buni si stiu sa se furiseze si sa se ascunda mai bine ca orcine altcineva. Sunt condusi de Druizi, liderii lor spirituali, vrajitori ai lui Adanos care au puterea de a vedea viitorul, de a invoca creaturi si de a se transforma in diferite animale. Acestia se ocupa si cu alchimie, mai ales cu potiuni de transformare. Forestierii poarta armuri usoare, facute dintr-un material care ii ajuta sa pastreze linistea cand pasesc. Avand culoarea VERDE, desemnand natura pe de o parte, armurile ii ajuta sa se camufleze foarte usor. Druizii poarta pelerine maronii. In lupta nu se implica decat foarte rar, dar folosesc sabii cu putere medie, insa arcurile lor sunt unele dintre cele mai bune, facute in special pentru vanatoare. Majoritatea forestierilor pot dobora un animal aflat la 100 de metri cu o singura sageata. Sunt vanati de orci deoarece le provoaca de multe ori pagube si pentru ca tin legatura cu rebelii, conducand uneori atacuri de eliberare. Fiecare druid detine o piatra magica, unica, care puterea de a se transforma intr-un anumit animal oricand doreste si sa conduca turme impotriva inamicilor si de aceea multi orci se tem de druizi si incearca sa gaseasca acele pietre.

 Hashishins
(Hashishini)

Acesti oameni sunt sudicii, buni comercianti si luptatori abili si vicleni. Traiesc in orase construite din piatra, in mijlocul desertului. Se descurca bine cu otravuri, iar ingredientele foarte rare pot fi vandute la preturi foarte bune alchimistilor sudici. Folosesc sabii usoare dar foarte ascutite, iar stilul lor de lupta este unul plin de dexteritate – se lupta cu doua sabii. Iubesc luptele in arena, iar premiile castigate aici sunt foarte atragatoare. De multe ori acestia intampina musafirii cu apa, extrem de necesara in acea arsita. Armurile lor sunt facute din piele de snapper negru, foarte rezistenta, protejandu-l foarte bine pe purtator de caldura. Armurile cele mai bune, folosite de magicieni, contin materiale care nu lasa otrava sa treaca. Armurile sunt acoperite cu diferite ornamente MOV. Printre acestia sunt foarte multi hoti, banditi si criminali, de la care pot fi invatate multe lucruri utile. Hashishinii au format o alianta cu orcii, primind bani de la acestia pentru ca ii lasa sa caute in templele lor. Principalul motiv al acestei aliante este credinta in Beliar.

 Orcs

(Orci) 

Dupa ce a luat puterea dragonului din Irdorath, Xardas a facut un pact cu orcii: Ii ajuta sa cucereasca Myrthana daca acestia recupereaza toate artefactele lui Adanos. Inainte de lupta, Xardas a luat toata puterea din runele magice, dandu-le orcilor un avantaj foarte mare. Cand regele a observat aceasta era prea tarziu pentru un alt plan, iar orcii au invadat Myrthana. Venind din Nord, au ocupat multe teritorii ale nordicilor si si-au facut alti dusmani. Pentru a le retine o parte din putere, orcii au furat niste pietre magice, care, in caz de razboi, puteau fi duse in mormintele strabunilor nordicilor pentru ca razboinicii sa primeasca noi abilitati. Acestia au reusit sa captureze si mina de minereu magic a nordicilor, oprindu-i din a crea sabii bune. In Myrthana orcii vaneaza rebeli si forestieri, conduc orasele si ii transforma in sclavi pe o parte din oameni. Multi sclavi sunt pusi la cautat artefacte, deoarece orcii cred ca vor gasi in cele din urma artefactele lui Adanos printre celelalte. Pe langa acestea, ei cauta si cele 12 Cupe de Foc. Aceste cupe, duse in manastirea din Nord pot reda magia din runele paladinilor si astfel rebelii primesc putere mult mai mare. Orcii stau in jurul barierei care inconjoara Vanguardul, si asteapta ca aceasta sa fie distrusa pentru a-l ucide pe rege si pe oamenii sai ramasi inauntru. In bariera au fost prinsi o parte din orci si au luat o jumatate din oras, insa cu fiecare lupta mor soldati din ambele tabere si de aceea nu mai risca sa atace. Comandantul orcilor, Kan, asteapta in Faring ca Vanguardul sa fie ocupat, pentru a fi incoronat ca nou rege al Myrthanei. Unii oameni au fost de acord cu situatia, sau pur si simplu din indiferenta au devenit mercenari pentru orci, fiind foarte devotati. Ei primesc tot ce au nevoie: arme, mancare, armuri si artefacte. Mercenarii orcilor sunt oameni puternici, care isi castiga existenta lucrand pentru orci. Unii considera ca munca pentru orci este cea mai buna idee, iar altii o considera lasitate, dezonoare si tradare. Armurile lor seamana foarte mult cu cele ale rebelilor, probabil din cauza faptului ca ele au fost luate din orase, sau unii mercenari sunt fosti oameni ai regelui. Culoarea lor specifica este ALBASTRU, la fel ca mercenarii din restul seriei. Folosesc arme mari, bune, uneori arbalete si arcuri. Iubesc luptele in arena, unde pot strange bani si reputatie din partea orcilor. Cativa orci au plecat in Varant pentru a cauta artefactele lui Adanos, platind arabii pentru aceasta.

 

 

 

 

Postat de Raducu August 5, 2012 | 6:37 pm