World of Gothic - Forum

Full Version: Discutii Zilnice #8
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Si eu cred ca am sa dau la bio, pana acum e cea mai rezonabila materie, la mate o sa fie cel mai greu, dar trebuie sa trec. Am de ales mai departe intre facultatea de drept de la Bucuresti sau Cluj...voi vedea eu. Sincer de multe ori cand ma gandesc ce o sa ajung in viata, imi dau seama ca as putea face orice, ceea ce ma intereseaza pe mine este o amestecatura intre stiinte umane cu stiinte reale...adica imi plac atat toate stiintele umane cat si multe dintre cele reale(partial mate, fizica, biologie, putina programare...etc.). Dar am o anumita inclinatie spre stiintele umane, mai ales cand e vorba de drept.


Kristi tu cred ca habar nu ai pana unde a ajuns tehnica in ziua de azi...da-i un search pe youtube si aprofundeaza putin subiectul,sa vezi pana unde ajungi mai ales in materie de arme.
Atatea pagini pentru o disctuie cu pepeni.Haha
acuma realizez ca eu anu asta nu am mancat pepene Haha tin minte ca erau doar importuri fara gust si deaia nu am cumparat
(10-20-2012, 09:36 PM)BeoWulf Wrote: [ -> ]kristi dar daca e un obiect facut de om sti deja care e culoare ca tu o faci si ii pui forma de exterior mai bine ramanem la fructe Haha

Daca iti dau fruct pe care nimeni nu l-a vazut nicodata, un fruct asemanator cu un pepene. Si te-a intreba "Ce culoare are "miezul" acestui fruct?" Cum ai putea sa fi 100% sigur pe raspunsul pe care mi-l vei da, daca nu ai voie sa penetrezi suprafata fructului?

(10-20-2012, 09:44 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Kristi, Galileo, in loc sa dezbata despre univers, el a testat si aflat ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers, de asemenea a descoperit ca soarele nu este pur precum sa credea(ca e pur pentru ca acolo sunt pacatosi), ba chiar si-a perdut vederea dupa ce s-a uitat prea mlt la suprafata Soarelui. De asemenea cand a descoperit pendulul nu si-a dat cu parerea privind drumul parcurs ci a testat. Mai era un tip in antichitate care in loc sa se dezbata toata ziua ce forma are Pamantul, a testat cand a fost o eclipsa...si asa mai departe.

ăăăăă ... de ce imi zici asta? Sunt de acord, inainte ca ceva sa fie considerat stintific trebuie demonstrat. Stiinta se ocupa cu lucruri care pot fi observate, studiate, si experimentate. De acord.

(10-20-2012, 09:44 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Se poate demonstra acest lucru, nu printr-o dezbatere ci printr-un test.

What Omule, asta-i ceea ce vreau. Da-mi te rog un link catre un experiment prin care poti vedea culoarea din interiorul unui pepene si o sa te cred. Incep sa cred ca toata treaba asta e o conspiratie intre tine si warhell ca sa ma faceti pe mine sa imi pierd timpul explicand cuiva ca 2 + 2 = 4 cand de fapt, celui care ii explic nu e curios. Haha
De cate ori o sa mai repetie faptul ca acel lucru poate fi demonstrat printr-un test, nu prin dezbatere, si totusi nu reusesti sa imi dai niste detali despre acest test.

Omule, ce e atat de greu? De ce eviti sa postezi linkul care ar inchide aceasta discutie? Stii vreun asemenea test? Atunci, da-mi putine detali despre el. --- this is the biggest WTF moment of my life ---

(10-20-2012, 09:44 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Kristi nu stiu de ce dar intotdeauna ai vrut sa arati ca mereu ai dreptate si ai un aer superior.

Daca pe cineva care intr-o dezbatere insista ca 1 + 1 = 2 il consideri ca are un aer superior, atunci ai dreptate.

(10-20-2012, 09:44 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]si sincer in multe situatii nu ai...dar inaintezi asa desi stii si tu asta.

Si eu am exact aceasi parere despre tine... uneori ai dreptate, iar uneori nu, dar orice om care citeste discutia asta fara sens pe care am avut-o zilele astea despre pepeni, o sa se gandeasca daca tu chiar crezi ca ceea ce zici tu e posibil atunci de ce nu iti susti parerea cu un link care un test/experiement/video/articol/orice lucru care ar putea demonstra ceea ce afirmi. Din cate vad, ultimele 8 cuvinte din citatul asta al tau ti se potrivesc perfect. Daca ai fi stiut un experiment care ar putea demonstra ceea ce zici tu nu ai fi intarziat niciun minut pentru al posta, si pentru a-mi inchide gura, dar in loc sa postezi tu ai ales sa nu faci asta. De ce? Pentru ca probabil ai autat pe net si nu ai gasit nimic. The end of story.
Radiografie?
Kristi...ia fa o vizita in nenorocita ta de bucatarie, ia un cutit si fa un neneorocit de patrat intr-o leguma, fruct, pepene, hartie igienica etc. Si uita-te sa vezi ce se intampla. O minune, poti vedea inauntru...oau, dar ce se vede? Acest interior de pepene...nu am mai vazut asa ceva, e ceva neobisnuit, are culoarea rosie...serios? Dar parca nu putea fi demonstrat acest lucru ca asa a spus Kristi...
Deci daca esti asa curios in aflarea culorii unui pepene du-te frate ia un cutit, topor, tarnacop, drujba, Ak-47, bata de baseball, ciocan, fierastrau, bonfaiar, surubelnita etc. si fa o gaura intr-un pepene si observa minunea, despre care ai spus 3 pagini ca nu poate fi demonstrata...poate ma enervezi si postez si un video, cred ca mai am un pepene pe undeva.
Cineva sa faca un split thread si sa ii zica ''Viitorul acum - Disectia unui bostan''.
Pregăteşte video-ul. Haha
Cata prostie am vazut in astea 3 pagini, cu bostanul lui cu tot...deja ma saturasem...zic de cateva zile incoace sa ia un cutit si sa taie, dar el nu ca batman, batman ca nu demonstrez nimic taind cu cutitul!
(10-20-2012, 11:43 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Cata prostie

Se numeste metafizica. Purcede din filozofie si se impleteste bine cu religia si istoria. Foarte raspandita pe internet, in special forumuri.

Trebuie neaparat sa cititi asta (vorbesc aici cu baietii cu pepenele), courtesy to the Level site and mister ciolan:

Quote:Ai dreptul la o părere. Și nu doar la una. Poți avea două, trei, ba chiar patru păreri. De exemplu, în zilele bune ale comunității Level, am cunoscut oameni cu cinci păreri, iar pe alte forumuri mai mari am auzit că există oameni cu nouă, zece păreri. Am citit, nu mai țin minte unde, un interviu cu omul cu unsprezece păreri. Părea fericit.

Părerile, însă, nu aduc fericirea întotdeauna. Mărturie stă cazul tragic al cetățeanului care susținea că are treisprezece păreri și a chemat televiziunea. Treisprezece s-a dovedit a fi un număr cu ghinion. Reporterul (care muncea part-time în televiziune pentru a-și plăti facultatea de matematică) a gafat monstruos și l-a întrebat dacă nu cumva a omis să ia în calcul părerea lui despre numărul de păreri. Cetățeanul a intrat într-o buclă de feedback și, neavând nicio părere despre analiza matematică, s-a trezit brusc cu un infinit de păreri. Ajutat de familie, a ajuns în locul unde societatea îi trimite pe cei cu un infinit de păreri. Ghinionul l-a urmărit și la ospiciu, căci la patru zile după ce doctorii i-au redus părerile la un număr decent, a fost sugrumat în somn de pacientul cu Pi păreri. Să revenim, totuși la cazurile mai fericite. N-am fi avut șirul lui Fibonacci fără părerea lui Fibonacci despre șiruri. Mandelbrot, de exemplu, a gândit fractalii pentru că dimensiunile obișnuite nu-i mai puteau cuprinde părerile. Algoritmii lui von Neumann au stat la baza mașinii Turing de generat păreri aleatorii. Eu, de exemplu, am treizeci de ani și cinci păreri, cu șanse foarte mari s-o obțin pe a șasea dacă lucrurile vor decurge bine în week-end. Nu-i rău pentru vârsta mea, deși e loc de mai bine.

În fine, nu există un număr optim de păreri, în general e bine să ai cât mai multe cu putință. Și să le poți număra. E indicat să nu le ții pentru tine. Nu, e vital să nu le ții pentru tine, ai o datorie față de societate. Ai o părere? Fă-i vânt pe Internet. Acum, că poate mâine nu mai apuci. Nu păstra nimic, dă tot din tine. Fă-ți cunoscute părerile peste tot. La muncă, în muzeu, în cârciumă, la cercul de matematică, în tren, în autobuz, pe stradă. Imortalizează-le pe Internet. Mai ales pe Internet. Cu un singur click, părerea ta ajunge în casele milioanelor de oameni și va schimba lumea. Iar când cineva încearcă să răstoarne ordinea naturală a lucrurilor cerându-ți să te informezi înainte să ai o părere, calcă-l în picioare. Învață de la omul cu un infinit de păreri. Nu lăsa societatea să te doboare. Adu-ți aminte că faci parte din elita celor cu păreri în progresie geometrică, iar tu și cei ca tine veți moșteni lumea. Informația e trecătoare, părerea e veșnică...