World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pai intra in contradictie cu liberul arbitru prin faptul ca daca iti este "scris" sa faci/ajungi/ti-se intample ceva unde mai este vointa proprie cu care Dumnezeu ne-a lasat??

Si nu contest ca am o imagine flasa a crestinismului mai ales ca in ultima vreme ma intereseaza mai mult lucrurile puse pe baze adevarate/stintifice.
(09-24-2013, 09:00 PM)cornel Wrote: [ -> ]pe echipe cum am fost acum crestini si realisti....

Nu e nimic rational in a crede ca totul a aparut din nimic si ca viata a aparut din non-viata, lucru dovedit gresit de Pasteur acum vreo 200 de ani.

Eu cred ca motivul principal pentru care oamenii nu vor sa creada in creatie e faptul ca teoria evolutie e prezentata peste tot in mass-media, si ei spun "Daca atatia oameni de stiinta spun ca evolutia e adevarata, pai atunci asa trebuie sa fie"... in alte cuvinte, voi va incredeti in cuvintele altora in loc sa incercati sa aflati adevarul singuri. SI inca ceva: nu tot timpul majoritatea oamenilor au dreptate. (de exemplu: majoritatea romanilor l-au ales pe Basescu, majoritatea medicilor credeau ca daca te simti rau trebui sa iti scoti o cantitate de sange ca sa te simti mai bine, si asta e o prostie)
Adevarat oamenii nu au mereu dreptate dar toti au incredere in ei, a fost si cateva experimete acum cativa ani despre incredere(Experimentul cu analizele si cu apa cu zahar) ... Daca vreti vi-le povestesc daca nu le stiti....
(09-24-2013, 09:05 PM)Iuliu Wrote: [ -> ]Warhell se preface ca o neaga dar are si el un "prieten" care-l face (sa para) puternic doar ca a pus ideologia deasupra "prietenului" si puterea a trecut de partea ideologiei transformandu-l in prozelit, ceea ce e valabil pentru cei mai multi dintre cei care discuta aici.

N-am citit ceva mai prost gândit în viaţa mea, şi trebuie să menţionez că am citit biblia.
Felicitări. :clap:
(09-24-2013, 09:08 PM)cornel Wrote: [ -> ]Pai intra in contradictie cu liberul arbitru prin faptul ca daca iti este "scris" sa faci/ajungi/ti-se intample ceva unde mai este vointa proprie cu care Dumnezeu ne-a lasat??

Inteleg ce vrei sa zici, probabil ca nu m-am exprimat prea clar.
Cum sa iti explic... gandeste-te ca tu (Dumnezeu) stai in fata computerului si te uiti la un film. Tu ai posibilitatea sa vezi orice parte a filmului vrei... poti sari din minutul 3 in minutul 108, si invers. Asta inseamna ca regizorul filmului (oamenii) nu are vointa proprie, nu poate el sa faca ce vrea in timpul filmului? Cam asa inteleg eu asta.

(09-24-2013, 09:08 PM)cornel Wrote: [ -> ]Si nu contest ca am o imagine flasa a crestinismului mai ales ca in ultima vreme ma intereseaza mai mult lucrurile puse pe baze adevarate/stintifice.

Cum ar fi? (sunt curios Grin )
(09-24-2013, 09:12 PM)Warhell Wrote: [ -> ]N-am citit ceva mai prost gândit în viaţa mea, şi trebuie să menţionez că am citit biblia.
Felicitări. :clap:

Exista adevar absolut?

P.S. Toata Biblia?
(09-24-2013, 09:12 PM)Warhell Wrote: [ -> ]N-am citit ceva mai prost gândit în viaţa mea, şi trebuie să menţionez că am citit biblia.
Felicitări. :clap:

Ti-am mai spus, eu cel putin ma straduiesc...Haha Nu e vina mea ca nu poti sa intelegi ceea ce gandesc eu, desi nu ma mir, dar pot incerca sa-ti explic, desi sunt sigur ca nu vrei.Haha
Biblia este gandita foarte bine, ca orice alta ideologie. Doar ca este foarte greu sa-i inteleaga toti adevaratul sens si adevaratul scop si aproape imposibil pentru unii sa faca diferenta dintre aceste doua caracteristici. Nu stiu daca te numeri printre primii, dar cu certitudine esti unul dintre cei din urma.Haha
Defapt noi nu suntem atei, ateul e persoana ce crede numai in lucrurile facute/dovedite de om.... Si eu unul recunosc ca cred unele chestii din religie dar acum iau partea stintei si contest religia(imi place sa fac lupte de argumentare si mai mult ma intreb daca il vom invinge pe Cristi Haha )

Wikipedia: "Ateismul este lipsa de crezare în existența oricărei divinități (inclusiv Zei, Alah și Dumnezeu). Drept consecință, ateismul este și o lipsă de credință în divinități sau forțe supranaturale."
N-o sa invinga nimeni, fiecare are dreptate pana la un punct. Dupa punctul ala se intrerupe discutia.Haha
Punctul acela este cand una din parti nu poate combate o afirmatie ....