World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Darwin spune in cartea lui ca "It is truly wonderful fact... that all animals and all plants throughout all time and space should be related to each other..." - Isn't he saying that the birds and the bananas are related? He sure is. That is a lie. There is no poof that any animals are related to a different kind of animal - other than maybe a common Designer.

"inca a ramas veriga lipsa" - Nu e vorba despre o veriga lipsa... intreg lantul lipseste Haha

"si ca oamenii se deosebesc de maimute cam la un procent de 2%...ceea ce a fost si demonstrat" - la un astfel de experiment sunt multe lucruri care nu se i-au in calcul, asa ca diferenta e mult mai mare.

"Apropo de ce ai zis despre faptul ca Pamantul se credea ca e in centru, oamenii au crezut acest lucru din cauza Bibliei si religiei si a multor speculatii pe baza lor, fara ca sa verifice." - Serios? Lasa minciunile. In Biblie nu scrie asa ceva, asa ca nu aveau cum sa creada ca Pamantul e in centrul universului, daor din cauza Bibliei.

" Ca deobicei, Kristi se abate de la subiect." - Nu m-am abautut de la subiect, ci ti-am raspuns ca unele lucruri am explicat deja si ca nu are rost sa le postez iarasi.

Piramidele din Egipt au fost construite ori inainte de potop, ori imediat dupa, so your argument is invalid.

"adica din 8 oameni nu pot rezulta nu stiu cate popoare pe tot globul pamantesc in doar 400 de ani!" - Avand in vedere ca acei oameni au trait 300-400 de ani, ma gandesc ca ar putea fi avut in jur de 100 de copiii pe familie, nu? Evenimentul de la Turnul Babel a avut loc dupa ~500 de ani de la acel potop universal.

"Si as dori sa pui cele 20 de intrebari despre evolutie, iti voi raspunde cu cea mai mare placere." - Momentan sunt cam ocupat, o sa incerc sa le pun mai tarziu.
NU AI CUM SA MA INTELEGI OMULE! Esti prea incuiat, ziceai ca argumentele mele sunt invalide, dar ale tale cum sunt! Daca Pamantul a aparut in mileniul al IV-lea atunci cum s-a reusit intr-un interval extrem de scurt sa se formeze o puzderie de popoare, printre care triburile nomade care au populat initial egiptul, Mesopotamiemii(semitii si hamito-semitii), nu mai spun despre poporul chinez care in mil 4 era in floare. Adica, cum poti sa spui ca acesta este un argument valid?
Si cum poti zice ca tot lantul lipseste cand evolutia o intalnim peste tot! Gandeste-te asa, prin teoria evolutiei omul a aparut in urma evolutiei unor celule da? Si asta ai sa zici ca e aiurea. Dar copii cum evolueaza dintr-o celula ou intr-un embrion si apoi in copilul propriu zis? Nu prin evolutieSmile? A s-au ai sa zici ca nici copii nu vin din celula ou si ca si acest lucru e invalid.
Sa fim seriosi daca ai vorbi despre alte perioade, ar fi plauzibila chestia, dar atata timp cat ti-am demonstrat istoric ca ceea ce spui tu nu e valid, as dori sa accepti adevarul. Porbabil ca lumea a fost creata, dar nu acum 6000 de ani ci acum 6 miliarde! Gandeste-te, in Biblie nu zice nimic de crearea Lunii, dar totusi atunci cum a aparut, cand se stie ca e elementara vietii noastre? Si mi se pare plauzibila teoria ca acum cateva miliarde de ani Pamantul s-a ciocnit cu o alta Planeta!
(02-08-2012, 01:06 PM)Terente Wrote: [ -> ]Ca un om in cautare de evidente pt. a crede in D-zeu, mi-a atras atentia aceasta melodie/videoclip. Urmariti-l pana la sfarsit si spuneti o parere.

Dorinta ta de a descoperi credinta in dumnezeu e primul semn care dovedeste ca poate fara sa-ti dai seama ai inceput sa-ti pierzi increderea in tine insuti si cauti sprijin in alta parte. E trist...Smile
Dupa cum am mai zis de vreo 2-3 ori mie mi se pare ca 7 miliarde de oameni in 4400 de ani e un numar perfect rezonabil. Daca omul ar fi pe pamant de cateva milioane de ani (dupa cum zice evolutia) acum ar fi pe pamant ~150 000 de oameni pe inch patrat. Calculeaza singur daca nu ma crezi.

"Si cum poti zice ca tot lantul lipseste cand evolutia o intalnim peste tot! Gandeste-te asa, prin teoria evolutiei omul a aparut in urma evolutiei unor celule da?" - O intalnim peste tot, huh? Evolutia exista doar in manualele scolare si in carti scrise de evolutionisti. Nu exista nicio dovada pentru teoria asta ridicola. Omul a aparut prin evolutia unor celule? Sa zicem ca ai dreptate: cum au aparut aceste celule?

"Si mi se pare plauzibila teoria ca acum cateva miliarde de ani Pamantul s-a ciocnit cu o alta Planeta!" - Si ce a rezolvat in urma acestei ciocniri? Luna sau viata pe pamant? Daca te referi la viata, atunci cum se poate forma viata prin ciocnirea a doua corpuri care nu au viata. LIFE DOES NOT COME FROM NON-LIFE. It's as simple as that.

Haeckel (sau cum il cheama) a mintit intentionat doar ca sa creeze o dovada pt teoria evolutiei. El a zis ca stagile de dezvoltare a embrionului uman reprezinta stagile de evolutie a oamenilor, ceea ce a fost demonstrat gresit cu peste 100 de ani in urma, dar aceasta prostie apare chiar si azi in manualele scolare ca un fapt dovedit si adevarat. (http://alexcurbet.files.wordpress.com/20...cture2.png)

"Gandeste-te, in Biblie nu zice nimic de crearea Lunii, dar totusi atunci cum a aparut, cand se stie ca e elementara vietii noastre?" - Ai citit vreodata primele 18 versete din biblie? Citestele si o sa vezi ca se vorbeste despre crearea lunii.
Kristi, de unde vin copiii? Ii aduce barza? Cad pe horn? Ii arunca Dumnezeu in burta unei femei?
(02-08-2012, 08:28 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Kristi, de unde vin copiii? Ii aduce barza? Cad pe horn? Ii arunca Dumnezeu in burta unei femei?

Nu stiu. Stai sa ma uit pe youtube sa vad. Be right back.
Niste intrebari pentru fanii evolutiei:

Show Content
(02-08-2012, 07:50 PM)old nick Wrote: [ -> ]Dorinta ta de a descoperi credinta in dumnezeu e primul semn care dovedeste ca poate fara sa-ti dai seama ai inceput sa-ti pierzi increderea in tine insuti si cauti sprijin in alta parte. E trist...Smile

Nu caut credinta, asta in primul rand. Caut adevarul. Probabil ca nu-l voi gasi, dar o sa-mi formez macar un adevar inchipuit care mie-mi va parea viabil.

De cand m-am nascut asa a stat povestea: pana la 17 ani am fost ca orice copil un credincios fortat, care credea totul. Dupa, de la 17 pana la 19 ani, am devenit nepasatorul nepasatorilor. Mai mergeam la biserica, dar nu credeam in totalitate (la 19 ani, am incetat in a mai crede). Acum la 20 de ani, mi-a venit un impuls ca trebuie sa mai aflu si eu cate ceva. Si acum tot caut detalii care sa ma ajute sa-mi fac parerea corecta.

In niciun caz nu mi-am pierdut increderea in mine acum, ci mai degraba atunci cand am renuntat in a mai crede in el, dand vina intr-un fel pe el.
(02-08-2012, 10:12 PM)Terente Wrote: [ -> ]In niciun caz nu mi-am pierdut increderea in mine acum, ci mai degraba atunci cand am renuntat in a mai crede in el, dand vina intr-un fel pe el.

Nu prea inteleg...atunci ti-ai pierdut increderea in tine sau in dumnezeu?
Mi se pare o chestiune foarte simpla. Toata discutia despre religie se rezuma la o singura concluzie din punctul meu de vedere: daca crezi in tine insuti n-ai nevoie de dumnezeu. Daca te indoiesti de tine te indrepti spasit catre el. Asta ar fi concluzia la nivel de individ. La nivel de ideologie, religia ca si evolutionismul e ca pdl-ul si opozitia sau ca vesnicul derby Steaua-Dinamo. Pentru politicieni sau microbisti par sa reprezinte ceva important dar de fapt e apa de ploaie, viata merge inainte la fel indiferent in ce tabara te-ai afla. E interesant sa acumulezi cunostinte vaste in anumite domenii cu conditia ca domeniile respective sa serveasca la ceva. Cui ii pasa de dumnezeu sau de oamenii preistorici daca nu are nimic de castigat din asta? Daca maine l-as intalni pe dumnezeu as fi mai bogat ,mai frumos, mai bun sau mai destept? Daca poimaine as afla ca strabunicul meu a fost un urangutan as fi mai nefericit? Pentru ce sa stiu cand s-a format universul atata timp cand nu stiu ce voi manca maine sau unde voi fi peste o ora? Cred ca mai important ar fi sa folosim prezentul traindu-l intens si transformandu-l in povestea noastra fara sa-l irosim incercand sa dovedim un trecut indepartat despre care nu stim decat povestile altora.Smile
Conteaza ce crezi. Conteaza enorm daca crezi in creatie sa evolutie. E o diferenta intre a vedea oamenii ca niste animale, niste elemente chimice care s-a unit acum milioane de ani sau ai vedea ca niste fiinte special create de un Creator.
Stiai ca teoria evolutiei a influentat aparitia comunismului, socialismului, marxismului, nazismului, si noului ordin mondial?