World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(02-08-2012, 11:17 PM)Kristi Wrote: [ -> ]Conteaza ce crezi. Conteaza enorm daca crezi in creatie sa evolutie. E o diferenta intre a vedea oamenii ca niste animale, niste elemente chimice care s-a unit acum milioane de ani sau ai vedea ca niste fiinte special create de un Creator.
Stiai ca teoria evolutiei a influentat aparitia comunismului, socialismului, marxismului, nazismului, si noului ordin mondial?

Nu stiu daca oamenii au evoluat sau au fost creati de cineva dar indiferent care ar fi adevarul sunt sigur ca nu suntem nici suficient de evoluati, nici suficient de speciali incat sa pretindem ca stim ceva despre povestea asta. Si religia e la fel de vinovata ca si teoria evolutiei cand vine vorba despre nenorocirile care au lovit omenirea de-a lungul timpului.
(02-08-2012, 11:09 PM)old nick Wrote: [ -> ]Nu prea inteleg...atunci ti-ai pierdut increderea in tine sau in dumnezeu?

In Dumnezeu.

Probabil ca ai dreptate in restul postului, dar tot vreau sa aflu.
(02-08-2012, 11:30 PM)Terente Wrote: [ -> ]tot vreau sa aflu.

Vei afla parerile altora in legatura cu ceva despre care tu ai deja o parere. Filtrand informatiile prin prisma parerii pe care o ai deja nu-ti vei schimba parerea, vei reusi doar sa o consolidezi documentandu-te.
(02-09-2012, 12:01 AM)old nick Wrote: [ -> ]Filtrand informatiile prin prisma parerii pe care o ai deja nu-ti vei schimba parerea, vei reusi doar sa o consolidezi documentandu-te.

O vei consolida chiar daca parerea persoanei in cauza este ca evolutia e adevarata? Eu am un respect fata de tine mult mai mare decat crezi, dar totusi, parerea mea e ca orice persoana care crede ca se trage dintr-o piatra e prost. Period.
Kristi noi defapt suntem niste animale...doar ca spre deosebire de celelalte surate, noi in loc de gheare, colti sau camuflaj am primit creier. Astfel am reusit sa ne construim singuri totul.
Ti-am mai spus Kristi nu cred in niciuna din cele doua teorii. Si iti mai spun odata hai sa zicem ca Pamantul a fost creat, dar nu putea fi creat acum 6000 de ani, trebuie sa ai cea mai proasta logica posibila sa crezi asta! Gandeste-te numai ca in anul 4000 erau deja cateva milioane de oameni, asta inseamna ca nu avea cum in mileniul 4 sa fie creat universul, cum se pot naste din 2 oameni, intr-o perioada atat de scurta, cateva milioane de rase diferite, caracteristici diferite, zone diferite, si civilizatii cu cultura diferita. A si apropo in mileniul 5, avem datari arheologice despre ceea ce priveste civilizatia chinezaSmile...avand in vedere ca erau cu cateva mii de ani mai avansati ca europenii.
Evolutia e peste tot, cum numesti transformarea unei omizi? Sau crearea unei planete din niste noride praf? Daca Pamantul are 6000 de ani, atunci ce spui de dinozauri? Sau stai ca tu te ghidezi dupa un pocait care a descoperit si el teoria chibritului, si se crede mare destept defapt nu stie nimic acel om, alex nu stiu cum.

Voi pur si simplu va bazati pe o singura carte cu poze, care nu dovedeste nimic, stiinta dovedeste pe baza a o gramada de dovezi!
Va spune ca nici dinozaurii n-au existat, in ciuda fosilelor gasite..
"Kristi noi defapt suntem niste animale...doar ca spre deosebire de celelalte surate, noi in loc de gheare, colti sau camuflaj am primit creier. Astfel am reusit sa ne construim singuri totul." - Nu, oameni nu stun niste animale. Daca chiar ti atat de mult la idea asta, atunci voi incerca sa fac o exceptie pentru tine.

"Ti-am mai spus Kristi nu cred in niciuna din cele doua teorii." - Atunci de ce m-ai pus sa iti dau intrebarile alea? Ai de gand as dai un raspuns sau sunt prea avansate intrebarile? Haha

"Si iti mai spun odata hai sa zicem ca Pamantul a fost creat, dar nu putea fi creat acum 6000 de ani, trebuie sa ai cea mai proasta logica posibila sa crezi asta!" - Eu nu vad nimic prostesc in idea asta.

"Gandeste-te numai ca in anul 4000 erau deja cateva milioane de oameni, asta inseamna ca nu avea cum in mileniul 4 sa fie creat universul, cum se pot naste din 2 oameni, intr-o perioada atat de scurta, cateva milioane de rase diferite, caracteristici diferite, zone diferite, si civilizatii cu cultura diferita."
1. Vrei sa zici in anul 4000 i.Hr. ?
2. Exista cateva rase, nu cateva milioane.

"A si apropo in mileniul 5, avem datari arheologice despre ceea ce priveste civilizatia chineza...avand in vedere ca erau cu cateva mii de ani mai avansati ca europenii." - mileniul 5 fiind anul 1000 d.Hr., nu? Ce dovezi? Poti sa mi le dai?

"Evolutia e peste tot, cum numesti transformarea unei omizi?" - Aaaaaaaaa... acum inteleg. Tu defapt habar n-ai ce e aia evolutia, dar totusi de dai mare pe aici cu filozofia ta. Cum numesc transformarea unei omizi? Maturizare. La fel e si la oameni. Vrei sa zici ca omul in timpul vietii lui de 70-80 de ani evolueaza? Mie mi se pare ca el se maturizeaza pana la un anumit moment, iar apoi incepe sa se "ofileasca". Doar o intrebare: dupa tine, ce inseamna evolutia?

"Sau crearea unei planete din niste nori de praf?" - Daca esti indoctrinat atat de mult de tv atunci mai bine ai tacea din gura. Nimeni nu poate demonstra crearea niciunei planete. Nu se poate. Tot ce se vede e ca un punct din spatiu devine mai stralucitor. E posibil ca planeta respectiva sa fie acolo de mult timp, si acum doar se da la o parte praful din fata ei, si evolutionistii zic ca se formeaza o noua planeta. Fi serios, omule.

"Daca Pamantul are 6000 de ani, atunci ce spui de dinozauri? Sau stai ca tu te ghidezi dupa un pocait care a descoperit si el teoria chibritului, si se crede mare destept defapt nu stie nimic acel om, alex nu stiu cum." - N-am inteles? Despre ce "pocait" vorbesti? Care "alex"? :| ... Dinozaurii au trait mereu impreuna cu oamenii, se scrie despre ei in Biblie. Daca te intereseaza subiectul asta cu dinozaurii spune-mi, ca mai am unele lucruri de zis despre ei, niste dovezi ca ei nu au existat milioane de ani in urma.

"Voi pur si simplu va bazati pe o singura carte cu poze, care nu dovedeste nimic, stiinta dovedeste pe baza a o gramada de dovezi!" - Iustin, is that you?...
1. Nu am dovedit absolut nimic pe baza Bibliei. Daca am postat vreodata versete din Biblie aici pe forum, a fost ori pentru a-ti arata ca biblia a stiut lucruri pe care oamenii de stiinta le-am aflat in ultimele sute de ani, ori pentru alte lucuri asemanatoare.
2. Toate dovezile pe care ti le-am adus, le-am adus folosind stiinta.
3. teoria evolutiei =/= stiinta
4. Stiinta dovedeste mai mult creatia decat evolutia?

Gandeste-te, de ce nu apare creatia in manualele scolare? De ce mergem la scoala, sa invatam sau sa fim indoctrinati? De ce nu se prezinta toate optiunile posibile originii universului si apoi sa il lase pe elev sa decida in care sa creada? De ce sunt obligati elevii sa invete teoria asta retardata? Probabil pentru faptul ca teoria evolutiei arata foarte prost atunci cand e pusa langa teoria creatiei.

(02-09-2012, 05:31 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Va spune ca nici dinozaurii n-au existat, in ciuda fosilelor gasite..

Imi poti citii mintea? Nu. Asa ca taci si nu imi mai baga vorbe in gura.
As dori sa iti spun draga Kristi ca de aceea este ora de religie, ca sa afli si despre Dumnezeu! Daca nu suntem animale, atunci ce suntem, credema suntem mai fiorosi si mai rai decat animalele. Sincer prin evolutie inteleg schimbarea trasaturilor unei creaturi pe o anumita perioada de timp. Ma refeream la milioane de oameni nu de rase, am gresit acolo. Diozaurii daca ar fi convietuit cu oamenii, acum nu am mai fi existat, ai spus ca daca oamenii ar fi existat de 100000 de ani, acum am fi fost o puzderie. Oamenii timp de mii de ani au murit din cauza animalelor salbatidce, luptelor intre triburi, bolilor cauzate de sub alimentare, rani infectate, nespalare s.a. De aceea nu suntem o puzderie azi. Gandeste-te ca imperiul roman a avut o populatie intre 50-70 de milioane de locuitori, iar acesti locuitori, multi dintre barbati au murit de-a lungul timpulu in razboaie, din cauza murdariei si a bolilor pe care nu le cunosteau si alte lucruri dinastea. Sau stai ca tu crezi ca oamenii aveau deja electricitate, transmiteau la radio si mai aveau si reactoare nucleare...ba descoperisera si neutriniiHaha. Nu intelegi ca tu asta sustii...am sa iti fac un calcul sa iti demonstrez ca lumea nu e din 4000 i.Hr., ci mult mai veche. Iti voi raspunde la intrebari cand am timp. Oricum atata timp cat Biblia a fost scrisa de om si la fel si stiinta, omul nu poate stii care dintre cele doua e adevarata...dar va afla.
(02-08-2012, 10:12 PM)Terente Wrote: [ -> ]De cand m-am nascut asa a stat povestea: pana la 17 ani am fost ca orice copil un credincios fortat, care credea totul. Dupa, de la 17 pana la 19 ani, am devenit nepasatorul nepasatorilor. Mai mergeam la biserica, dar nu credeam in totalitate (la 19 ani, am incetat in a mai crede). Acum la 20 de ani, mi-a venit un impuls ca trebuie sa mai aflu si eu cate ceva. Si acum tot caut detalii care sa ma ajute sa-mi fac parerea corecta.

Same here. Doar ca eu am facut-o mult mai repede.

Nu cred in religie. (nu neaparat in D-zeu, cumva tot trebuie sa fi inceput totul...)
Nu cred in soarta.
Nu cred in destin.

Cred... IN MINE!

Fiecare om isi face viata asa cum vrea el cu propria mana. Punct.
Si prin ce am spus mai sus NU ma cred propriul Idol...
"As dori sa iti spun draga Kristi ca de aceea este ora de religie, ca sa afli si despre Dumnezeu! Daca nu suntem animale, atunci ce suntem, credema suntem mai fiorosi si mai rai decat animalele." - Vroiam sa zic: de ce evolutia e predata la bio, chimie, geografie, etc ca un fapt adevarat si dovedit, iar creatia in ora de religie? De ce evolutia e considerata stiinta iar creatia religie? Ambele sunt niste religii. Singura diferenta e ca stiinta dovedeste creatia. Huh? Suntem animale pentru ca suntem rai? Asta vrei sa spui? Jesus Christ!

"Sincer prin evolutie inteleg schimbarea trasaturilor unei creaturi pe o anumita perioada de timp." - Micro-evolutia spune ca in INTERIORUL unui anumit tip de plante/animale apar schimbari; acest lucru e dovedit si e stiintific. Dar teoria evolutiei pleaca de la aceasta observatie stiintifica spre taramul religiei, spunand ca calul si sarpele au avut acelasi stramos (asta se numeste macro-evolutie, si nu e stiintifica. nu exista nicio dovada ca macro-evolutia s-a intampla vreodata sau ca se poate intampla. nu e altceva decat o religie. Evolutia e o religie atent protejata de stat).

"Dinozaurii daca ar fi convietuit cu oamenii, acum nu am mai fi existat, ai spus ca daca oamenii ar fi existat de 100000 de ani, acum am fi fost o puzderie." - Exista foarte multe legende despre dinozauri. Pe atunci ei se numeau "dragoni". Cuvantul "dinozaur" a fost inventat de-abia in anul 1841, asa ca pana atunci mi se pare normal sa se fi folosit alt termen.

Dupa potop, dinozaurii au avut de invruntat doua mari probleme. Prima: clima s-a schimbat foarte mult, asa ca acesta e unul dintre motivele pentru care multe specii de dinozauri s-au stins. A doua problema: oamenii ii vanau. Dupa cum am zis, in zilele acelea ei se numeau dragoni. Oamenii ii omorau pt carne. Cu un singur dinozaur poti hranii intreg satul pentru o vreme, nu? Haha Sau ii omorau pentru ca erau o amanintare, sau pt scopuri medicale. Stii, e destul de impresionant cate retete antice medicale cereau saliva de dragon, sau oase de dragon. Asa ca cu cat crestea populatia lumii, cu atat scadea numarul de dinozauri.
Intelegi? Cu cresterea populatiei, numarul de animale mari si fioroase incep sa scada. Acelasi lucru s-a intamplat in Florida, SUA. Cati ursi grizzly sunt liberi in Florida? Niciunul. Cati erau acum 500 de ani? Destul de multi, asai? Cand oamenii s-au mutat in zonele acelea, animalele periculoase, mari si fioroase au fost alungate sau omorate. Asa a fost mereu. Stii ce s-ar intampla daca diseara in Florida s-ar anunta ca 5 ursi grizzly au fost zariti in apropiere? O gramada de "vanatori" si-ar lua armele si ar pleca sa omoare ursi, si cel care va omora cel mai mare urs va fi numit un erou. Sunt multe legende in care omanii au omorat dragonii.

"Sau stai ca tu crezi ca oamenii aveau deja electricitate, transmiteau la radio si mai aveau si reactoare nucleare...ba descoperisera si neutrinii" - Cauta pe net sa vezi ca egipteni probabil ca au descoperit curentul electric acum cateva mii de ani in urma. Intr-un sarcofag din Egipt s-a descoperit un mic avion. Se pare ca inca de atunci ei stiau despre asa ceva. Nu aveau nevoie de masini, trenuri, si alte mijloace de transport deoarece majoritatea oameniilor de dinainte de potop aveau 3-4 metri inaltime, atmosfera era cu totul diferita (cred in teoria care zice ca inainte de potop a existat un strat de apa/gheata in atmosfera care a coborat jos in timpul potopului, de acea inainte de potop radiatia solara, si razele ultraviolete erau mult mai bine oprite), puteau fugii mult mai repede decat putem noi, si unde ar vrea ei se plece, huh? (cauta pe google hyperbaric chamber ca sa vezi cam cum era atmosfera de dinainte de potop, si ce beneficii erau pe atunci pt oamenii). Cum au fost construite piramidele? Fi serios, oamenii antici erau mult mai destepti decat crezi tu? Bineinteles ca acest lucru nu le convin evolutionistiilor, pt ca ei zic ca omul a fost prost si a devenit destept. Aceste numeroase dovezi ca omul antic a fost foarte inteligent e in contradictie cu evolutia.

"Oricum atata timp cat Biblia a fost scrisa de om si la fel si stiinta, omul nu poate stii care dintre cele doua e adevarata...dar va afla." - Da, intr-o zi o sa afli si tu, nu iti fa probleme. Grin

Biblia a fost scrisa de peste 40 de oameni care provin din medii sociale diferite (multi dintre ei nu s-au intalnit niciodata) pe 3 continente, intr-o perioada de 1500 de ani, si nu eixsta nicio contradictie intre scrierile lor. Nu e deajuns? Ok. Ce zici de faptul ca In Isaia 40:22 se zice ca pamantul e rotund? Ce zici de versetul din Levetic 17:11 in care se zice ca viata corpului sta in sange? In Iov 9:9 se mentioneaza niste constelatii. In Proverbe 17:22 scrie ca sanatatea e legata de fericire. Psihiatrii de azi sunt de aceasti parere. Nici acum nu esti multumit? ... treaba ta.
(02-09-2012, 06:46 PM)Dastan Wrote: [ -> ]Fiecare om isi face viata asa cum vrea el cu propria mana. Punct.

"I spoke in a public school in Pennsylvania one time, a kid sat in the second row, and he said, “Mr. Hovind, I'm an atheist.” I said, “Really?” He said, “Yep, there is no God.” I said, “Well, tell me son, are you sure?” He said, “Yep, I'm sure.” I said, “Well, son, do you know everything?” He said, “No.” I said, “Do you know maybe half of everything?” He said, “No.” I said, “Okay, well let's just pretend that you know half of everything. Is it possible God exists in the other half you don't know?” Brand new thought rattled around in his brain for a while and got lost, I believe. I said, “By the way son, if there is no God, how do you tell right from wrong?” He said, “Oh, that's easy.” He said, “I determine what's right and wrong.” He said, “I'm the god of my own universe.” I said, “I'm glad to hear about that son 'cause I'm going to shot you in 5 minutes.” He said, “You can't do that.” I said, “Oh, ya I can. You see, I'm the god of my own universe, and I decided that it's fine for me to shot you.” Question: exactly how do we tell right from wrong?"

Ce parere ai despre povestea de mai sus? :>