World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Sa facem ca tine Warhell. Dovedeste ca nu exista nimic dupa moarte.

PS:Stiu ca replica aia nu e in Biblie. Am zis doar ca fapt divers.
(09-24-2013, 05:01 PM)Ducipal Wrote: [ -> ]Si nu am evoluat din pietre,am evoluat din apa & stuff!

...then it rained on the rocks for millions of years, and turned them into soup and the soup came to life...
E oare gresita fraza de mai sus?

Afla ADN-ul unei molecule de apa si mai gandeste-te odata daca chiar am evoluat sau nu.
Dovada - Demonstrarea unui lucru.
Repet, orice este mult mai credibil decât religia. Ştii de faptul că maimuţa şi omul reacţionează extrem de apropiat în diferite situaţii?
Eu consider 'nebun' pe ăla ce crede că un aşa-zis zeu imaginar trăieşte printre noi .. dar în acelaşi timp îi este prea ruşine să îşi arete puterile în faţa supuşilor săi.
Deasemenea, acelaşi prieten imaginar ... cum precizează biblia a omorât milioane de oameni, în timp ce opusul său, răul răului, Satana a omorât doar 10. Cred că-i mişto în iad.
Deasemenea, consider nebun pe ăla ce crede că din 1000 şi alte miliarde de zei, cel în care crede el, e cel adevărat. Dar el crede asta doar pentru că s-a născut într-un stat creştin, ci nu într-un stat musulman, budist, sau de ce nu, în Antichitate, când se credea în zei.
Repet: Unde ajungeau cei care credeau în zei?
Pentru ce au murit milioane de oameni? De ce preoţii îi trimiteau la război pe soldaţi cu sloganul "Ucide pentru dumnezeu"?
Doar o întâmplare te face pe tine să crezi în Iehova. Ştii asta foarte bine.

Şi da, sunt sigur că nici o întâmplare dumnezeiască nu a avut loc .. absolut nicăieri.
Şi vezi că şi tu fugi de unele întrebări. Wink

(09-24-2013, 05:01 PM)dorelys Wrote: [ -> ]Sa facem ca tine Warhell. Dovedeste ca nu exista nimic dupa moarte.

PS:Stiu ca replica aia nu e in Biblie. Am zis doar ca fapt divers.

Moartea (în latină mortem) reprezintă încetarea proceselor vitale la nivelul țesuturilor și organelor, stare în care sistemul nervos central prezintă leziuni ireversibile și reanimarea nu mai este posibilă, astfel că survine decesul, ca sfârșit al vieții.

Ţi se pare că după toate astea o fantomă va ieşi din noi şi va zbura pe unde îi vine chefu'?
Warhell, tu confunzi rau unele lucruri. Amesteci religia cu credinta si despotii cu ascetii si faci o ciorba pe care nici tu n-o poti inghiti.Haha
Daca ati trai 1000 de ani si tot n-ati demonstra nimic, nici pro nici contra religiei din punct de vedere al aparitiei si dezvoltarii vietii pentru ca problema ne depaseste puterea de cunoastere. In schimb credinta a fost si poate fi dovedita oricand.
(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Dovada - Demonstrarea unui lucru.

Nu la asta m-am referit, da' lasa.
Varsta maxima pe care o poate avea un om (asta daca nu cade vreun copac pe el) e data de lungimea telomerilor cromozomilor lui, care la randul ei este data de calitatea genomului. Plecand de la idea ca fiecare noua generatie are genomul putin mai inferior decat cel al generatiei precendente (mutatii, greseli in functia autocatalitica a adn-ului), se poate spune ca acum cateva mii de ani genomul oamenilor era mult mai superior. Cauta pe net informatii despre telomeri si cand de simplu (teoretic, bineinteles) se poate marii varsta maxima a oamenilor. In plus, s-au gasit foarte multe exemple de oameni, plante animale care erau mult mai mari decat cei de astazi. Reptilele cresc pe intreaga durata a vietii lor, mai adauga alti factori climatici (mai mult oxigen si o presiune atmosferica mai mare) si o sa te speri de cat de mari vor creste acestea.

(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Ştii de faptul că maimuţa şi omul reacţionează extrem de apropiat în diferite situaţii?

Maimutele si sobolanii fug daca vrei sa ii omori. La situatii d-astea te referi?
Stii ca Office-ul si Word-ul au mii de linii de cod identice? Asta sigur inseamna ca au evoluat dintr-o explozie in garajul lui Bill Gates.


(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Deasemenea, acelaşi prieten imaginar ... cum precizează biblia a omorât milioane de oameni, în timp ce opusul său, răul răului, Satana a omorât doar 10. Cred că-i mişto în iad.

Care-s aia 10?
Te intreb iarasi e rau sa omori pe cineva?


(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Repet: Unde ajungeau cei care credeau în zei?

Pentru a raspunde la intrebarea asta trebuie sa tin cont de mai multi factori? Cand traiau ei? Au auzit de evanghelie sau nu? Ce fel de oameni erau? ...


(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Pentru ce au murit milioane de oameni? De ce preoţii îi trimiteau la război pe soldaţi cu sloganul "Ucide pentru dumnezeu"?

Nu te supara pe mine, dar mi se pare extrem de penibil sa-l consideri pe Hitler idolul/mentorul/whatever-ul tau si pe urma sa vi si sa condamni pe cineva care (allegedly) a omorat pe cineva. Tie nu ti se pare absurd?

Tu chiar nu vrei sa intelegi ca acei preoti nu erau crestini, si nu aveau nicio legatura cu crestinismul? Spune undeva Biblia ca e ok sa omori pe cineva? Nu. Deci, a omori nu e ok, si acei preoti nu sunt crestini. Ar fi corect sa dau vina pe stra-strabunicii tai pentru faptul ca tie iti place de Hitler? Nu. De ce? Pentru ca ei nu au avut de a face cu asta. La fel, nici Biblia nu are de a face cu ipocritii care se prefac crestini doar pentru a contrla oamenii.
parca si vad cum o sa aud odata, "Crestinismul e gresit pentru ca Hitler era crestin"... facepalm

(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Doar o întâmplare te face pe tine să crezi în Iehova. Ştii asta foarte bine.

Gresesti. Si cred ca ti-am mai spus asta. Nu ai cum sa crezi in Dumnezeu doar pentru ca unul dintre cercurile sociale din care faci parte crede in Dumnezeu.
Daca imi poti arata ca evolutia e adevarata si creatia nu, atunci iti promit ca nu mai cred in Dumnezeu. Vezi, sunt foarte open-minded. Smile

(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Şi da, sunt sigur că nici o întâmplare dumnezeiască nu a avut loc .. absolut nicăieri.

Deci exista adevar absolut?
(09-24-2013, 05:07 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Moartea (în latină mortem) reprezintă încetarea proceselor vitale la nivelul țesuturilor și organelor, stare în care sistemul nervos central prezintă leziuni ireversibile și reanimarea nu mai este posibilă, astfel că survine decesul, ca sfârșit al vieții.

Warhell, tu esti compus doar din tesuturi si organe? Nu crezi ca exista si lucruri imateriale/intangibile?
Buna intrebare ai pus Kristi posibil sa fie lucruri imateriale cum ar fii gandirea omului.... adica cum se poate sa te auzi pe tine insuti dar fara sa iti folosesti corzile vocale etc....

Pe mine unul mai scaie de multe ori aceasta intrebare..... Am si eu o intrebare pentru tine Kristi: Crezi in viata dupa moarte? (Adica rai/iad sau renastere?)
Dar de ce îmi impui tu mie faptul că îl admir pe Adolf Hitler? Despre asta vorbim aici? Ce te făceai tu dacă nu ştiai despre acest lucru? Ce mi-ai fi replicat?
"Aah...cred într-un criminal..n-am ce să-ţi mai zic."
Nu?
Încă o dată îl mai aduci mai aduci în discuţie pe Adolf Hitler şi închei orice fel de discuţie cu tine, pentru totdeauna.

Satana a omorât 7 băieţi şi 3 fete. Şi a făcut asta doar pentru că dumnezeu i-a dat voie. S-a întâmplat asta în urma unui pariu.
Dar parcă tu eşti un creştin mare .. cum de nu ştii chestia asta? N-ai citit biblia sau doar vrei să îmi testezi cunoştinţele?

Cât despre replica de la aia cu maimuţele ... no comment. Încerci să fugi de realitate făcând ironii.
Maimuţele îşi formeaza grupe sociale, precum oamenii. În aceste grupări, unele maimuţe mai fac unele prostii .. pe care şi noi le facem. Atunci când sunt prinse se prefac că nu s-a întâmplat, uitându-se deobicei în altă parte sau prefecându-se că nu s-a întâmplat nimic. Noi oamenii reacţionăm total diferit. Noi mergem şi strigăm în gura mare că am făcut o prostie. Wink

Şi aia cu vârsta. Am să mă documentez despre chestia asta.
(09-24-2013, 05:35 PM)cornel Wrote: [ -> ]Am si eu o intrebare pentru tine Kristi: Crezi in viata dupa moarte? (Adica rai/iad sau renastere?)

Pai daca cred in Dumnezeu atunci ce crezi ca o sa raspund? Haha

(09-24-2013, 05:52 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Dar de ce îmi impui tu mie faptul că îl admir pe Adolf Hitler? Despre asta vorbim aici? Ce te făceai tu dacă nu ştiai despre acest lucru? Ce mi-ai fi replicat?
"Aah...cred într-un criminal..n-am ce să-ţi mai zic."
Nu?
Încă o dată îl mai aduci mai aduci în discuţie pe Adolf Hitler şi închei orice fel de discuţie cu tine, pentru totdeauna.

E pur si simplu ciudat sa condamni pe X pentru ca a facut un anumit lucru, in timp ce il laud pe Y pentru ca a facut exact acelasi lucru.

(09-24-2013, 05:52 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Satana a omorât 7 băieţi şi 3 fete. Şi a făcut asta doar pentru că dumnezeu i-a dat voie. S-a întâmplat asta în urma unui pariu.

Parca a omorat mai multi in capitolul ala... si probabil ca a omorat cu mult mai multi de atunci pana acuma.
Eu una sa omori pe cineva care vrea sa-i faca rau unei persoane de care iti pasa, si alta sa omori pe cineva din plictiseala. Ai auzit de chestia "Pedeapsa pacatului e moartea"?

Are dreptul Creatorul universului sa-i omoare pe pacatosi? Da sau nu?

(09-24-2013, 05:52 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Cât despre replica de la aia cu maimuţele ... no comment. Încerci să fugi de realitate făcând ironii.
Maimuţele îşi formeaza grupe sociale, precum oamenii. În aceste grupări, unele maimuţe mai fac unele prostii .. pe care şi noi le facem. Atunci când sunt prinse se prefac că nu s-a întâmplat, uitându-se deobicei în altă parte sau prefecându-se că nu s-a întâmplat nimic. Noi oamenii reacţionăm total diferit. Noi mergem şi strigăm în gura mare că am făcut o prostie. Wink

Poti sa iti petrecti toata viata invatand o maimuta sa calculeze si sa faca tot felul de lucruri asemanatoare omului, dar maimuta aia nu o sa isi invete niciodata puii aceste lucruri, si tot efortul depus in aceste "trucuri" vor fi egal cu zero odata ce maimuta aia moare. Nu ai cum sa compari niste animale care sunt invatate sa faca un anumit lucru la comanda cu niste oameni.
Deci Cristi inca spui ca Dumnezeu a facut omul si tot ce exista etc....
Atunci de ce Dumnezeu a lasat oamenii sa creada si in alte zeitati decat el? Adica ma refer la Zeus,Poseidon,Hera,Allah etc.
Si de ce a lasat oamenii in "intuneric"? adica de ce nu i-a "luminat" spunandu-le: "ba prostilor pamanul nu e plat nu veti cadea de pe el si nu e e sustinut pe umeri unei zeitati(i-am uitat numele)" (Sper ca nu imi dai explicatia aceea cu liber arbitru ca e cam fumata la faza asta)