World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"

Epicur.
Citatul asta poate fi contrazis usor... Dumnezeu vrea sa distruga raul, dar prin intermediul oamenilor care au fost pedepsiti inca de la Adam si Eva. Mi se pare logic pentru credinciosi sa creada in asta.
Eu mai mult cred ca Dumnezeu nu e bun dar nici rau. E o balanta.
(05-08-2012, 02:23 PM)Hegan Wrote: [ -> ]Eu mai mult cred ca Dumnezeu nu e bun dar nici rau. E o balanta.

Ehhhh... desi cred in "nimic nu e bine sau rau", e gresit sa crezi ca Dumnezeu nu e bun, daca crezi in el... De ce ai crede in ceva ce nu e bun? De ce ai respecta pe cineva ce nu e bun?
Parca era vorba ca daca nu se posteaza nu stiu cat timp pe un thread acesta va fi inchis...Grin

Stii argumentele lui toma din aquino spun simplu, credinta nu este un lucru rational si nici nu poti folosi ratiunea in a o combate, deoarece pur si simplu nu e o chestie care sa fie rationala. Cele ce incearca sa combata pe cale rationala religia este un necredincios. Si sunt extrem de de acord, prin urmare putem sa evitam inca cateva zeci de pagini umplute cu tot felul de mizerii si porcarii?
(05-08-2012, 02:29 PM)Terente Wrote: [ -> ]
(05-08-2012, 02:23 PM)Hegan Wrote: [ -> ]Eu mai mult cred ca Dumnezeu nu e bun dar nici rau. E o balanta.

Ehhhh... desi cred in "nimic nu e bine sau rau", e gresit sa crezi ca Dumnezeu nu e bun, daca crezi in el... De ce ai crede in ceva ce nu e bun? De ce ai respecta pe cineva ce nu e bun?


Am zis eu ca nu e bun? Am zis eu ca e rau? Nu cred.

(05-08-2012, 02:23 PM)Hegan Wrote: [ -> ]Eu mai mult cred ca Dumnezeu nu e bun dar nici rau. E o balanta.
aici da, asa se intelegeHaha

(05-08-2012, 03:07 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]... prin urmare putem sa evitam inca cateva zeci de pagini umplute cu tot felul de mizerii si porcarii?

Nu cred ca sunt mizerii sau porcarii, dar e genul de discutie care nu duce nicaieri. Ca sa nu mai zic, repetandu-ma, ca nu e nimic "creativ" in discutia asta, desi, paradoxal, totul se invarte in jurul ideii de creatie Haha.
(05-08-2012, 08:54 AM)Warhell Wrote: [ -> ]"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"

Epicur.

Alright, here we go: Haha

Am mai explicat asta de cateva ori. Dumnezeu ne-a dat sansa sa alegem sa il ascultam sau nu. Daca nu eram capabili sa facem diferenta dintre bine si rau atunci nu am fi diferiti de niste roboti sau de niste marionete. Si asta ar fi dovada ta ca nu exista Dumnezeu? Interesant... E ca si cum ai vedea un audi a5 bagata intr-un copac undeva pe marginea drumului si tu te-ai gandi "ce design urat are masina aia"..... Da, masina aia are un design mai putin placut acum, dupa ce a facut accident. La fel si cu pamantul asta. O fi acum poluat si plin de rautate, dar asta nu inseamna ca asa a fost creat, noi l-am facut asa.

(05-08-2012, 03:07 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Stii argumentele lui toma din aquino spun simplu, credinta nu este un lucru rational si nici nu poti folosi ratiunea in a o combate, deoarece pur si simplu nu e o chestie care sa fie rationala

Cedinta in ce? Daca te referi la credinta in mos craciun, atunci nu te contrazic. Dar daca te gandesti la crestinism, atunci o mare eroare in gandire. Orice om care se uita la dovezile existente va zice ca da, creationismul e adevarat, asta inseamna ca trebuie sa fie un Creator (ca e Allah, ca e Buddha, ca e Dumnezeu, ca e altul, asta e alta poveste). Eu vad existenta unui creator un lucru perfect logic si rational, de aceea astept sa vad cum o poti combate tu folosind ratiunea. Smile
E mult mai rational sa crezi ca cineva a facut lumea asta decat sa crezi ca ea a aparut singura, fara implicarea niciunei fiinte superioare si exterioare. Gandeste logic: exista 2 optiuni: creationismul sau evolutionismul. Daca iti dovedesc ca unul dintre ele e gresit atunci cealalta optiune e cea corecta. Bineinteles, poate ca tu nu vrei sa recunosti ca exista Dumnezeu pentru ca asta ar putea sa iti schimbe felul de viata, asa-i? Asta e problema.

Si inchei cu un citat:

"Atheists can't find God for the same reason a thief can't find a policeman." - asta e motivul aproape de fiecare data.