World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(09-25-2013, 08:12 PM)Terente Wrote: [ -> ]Wtf. Pana si zeii egiptenilor aveau fata de lup, nu de caine. Smile

Atat cainele cat si lupul fac parte din familia si specia "Canis lupus". Nu am negat niciodata faptul ca stramosul cainelui e lupul.
(09-25-2013, 08:16 PM)Kristi Wrote: [ -> ]
(09-25-2013, 08:12 PM)Terente Wrote: [ -> ]Wtf. Pana si zeii egiptenilor aveau fata de lup, nu de caine. Smile

Atat cainele cat si lupul fac parte din familia si specia "Canis lupus". Nu am negat niciodata faptul ca stramosul cainelui e lupul.

Păi atunci strămoșul omului de ce nu poate să fie monkey-uța? Haha
(09-25-2013, 08:17 PM)Terente Wrote: [ -> ]Păi atunci strămoșul omului de ce nu poate să fie monkey-uța? Haha

Nu poate, pentru ca in cazul caine-lup intervine micro-evolutia (modificari in interiorul speciei; cainele si lupul fac parte din aceeasi specie), iar in cazul om-maimuta intervine macro-evolutia (care, bineinteles, nu a fost observat niciodata).

http://www.youtube.com/watch?v=w81EnyTAUBs

Chiar atât de mare e evoluția. Păi există sute de oameni mai proști ca urangutanul ăsta.

Și cum am zis, singurul lucru care nu-mi convine la creștini este lucrul că la începuturi ei au fost înșelați de niște oameni de cea mai joasă speță, de nebuni și au deformat imaginea lui Hristos și eventual a tatălui său. Au deformat-o și au manipulat oamenii să creadă că Dumnezeu nu suportă alte credințe și cei care nu cred în el trebuie să moară pentru a nu-i stârni furia.

"that's what really grinds my gears"
(09-25-2013, 07:58 PM)Kristi Wrote: [ -> ]In intreaga istorie a omenirii (6000 de ani - putem vorbi si de asta deca va intereseaza) cainii au ramas caini, si caii au ramas cai. Evolutia asta are loc in doar doua locuri: in mass-media si in imaginatia oamenilor. Trebuie sa crezi ca o pasare se poate transforma intr-un dinozaur, nu exista dovezi care sa indice posibilitatea acestui lucru, fapt ce mai face sa cred ca evolutia e doar o religie. Si chiar mai irita faptul ca ea este prezentata ca o realitate, in loc sa fie prezentata ca si o teorie.
Pai tocmai asta e, ca dovezi teoretice sunt. Imposibilitatea de a analiza procesul in momentul de fata nu e un argument caresa ii sutina inexistenta. Legatura de evolutie de la dinozaur la pasare e facuta pe argumente logice: exista asemenari destul de mari intre cele doua animale incat anumite mutatii a caror aparitie nu e deloc imposibila sa fi putut aparea.

(09-25-2013, 08:22 PM)Kristi Wrote: [ -> ]Nu poate, pentru ca in cazul caine-lup intervine micro-evolutia (modificari in interiorul speciei; cainele si lupul fac parte din aceeasi specie), iar in cazul om-maimuta intervine macro-evolutia (care, bineinteles, nu a fost observat niciodata).
Din nou, asemanearea om-maimuta accepta si probabilitatea mutatiilor care au dus de la evolutia om-maimuta. O serie de micromutatie care sa duca la identificarea intr-o anumita specie a unei macromutatii nu imi pare deloc imposibila.
(09-25-2013, 08:31 PM)Terente Wrote: [ -> ]
http://www.youtube.com/watch?v=w81EnyTAUBs

Chiar atât de mare e evoluția. Păi există sute de oameni mai proști ca urangutanul ăsta.

O alta diferenta intre om si maimuta aia, e ca maimuta aia nu isi invata puii ceea ce a invatat. Odata ce maimuta aia va muri, tot efortul depus in a o invata/dresa va fi egal cu zero. Noi oamenii am construit scolii si biblioteci pentru a transmite mai departe informatiile acumulate in timpul vietii noastre, lucru pe care un animal nu-l va face niciodata. Desi acel video e foarte impresionant, nu e altceva decat un dresaj, prin care ii spui maimutei "Daca eu fac x tu faci y si pe urma iti o banana" Grin

(09-25-2013, 08:31 PM)Terente Wrote: [ -> ]Și cum am zis, singurul lucru care nu-mi convine la creștini este lucrul că la începuturi ei au fost înșelați de niște oameni de cea mai joasă speță, de nebuni și au deformat imaginea lui Hristos și eventual a tatălui său. Au deformat-o și au manipulat oamenii să creadă că Dumnezeu nu suportă alte credințe și cei care nu cred în el trebuie să moară pentru a nu-i stârni furia.

Isus a spus ca El e singura cale spre Dumnezeu. Daca El cumva are dreptate atunci crestinismul este singura cale spre Dumnezeu si celelalte religii sunt gresite. Daca tu ai fi Dumnezeu, si ai crea universul si pamantul si oamenii din el... oare te-ar deranja ca oamenii sa spuna ca pe ei nu i-a creat nimeni ci au aparut dintr-o expluzie, sau oamenii care te reinventeaza pe tine, dandu-ti caracteristici total diferite tie? Nu toate drumurile duc la Roma. Grin

"trebuie sa moara ..." - poate a nu am inteles eu bine ce ai vrut sa spui, dar crestinismul nu spune ca crestinii trebuie sa omoare pe necrestinii (spre deosebire de Coran).

(09-25-2013, 08:34 PM)Bogdan Wrote: [ -> ]Pai tocmai asta e, ca dovezi teoretice sunt. Imposibilitatea de a analiza procesul in momentul de fata nu e un argument caresa ii sutina inexistenta. Legatura de evolutie de la dinozaur la pasare e facuta pe argumente logice: exista asemenari destul de mari intre cele doua animale incat anumite mutatii a caror aparitie nu e deloc imposibila sa fi putut aparea.

Dovezile teoretice nu sunt totdeauna 100% stiintifice.
Si ai dreptate, doar pentru ca nimeni nu poate explica macro-evolutia, nu inseamna ca ea nu exista, la fel cum nici faptul ca nimeni nu poate explica existenta lui Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista. Daca macro-evolutia ar trebui considerata stiintifica datorita faptului ca e posibila dar nu demonstrabila, atunci si existenta lui Dumnezeu ar trebui considerata stiintifica datorita faptului ca e posibila dar nu demonstrabila?

(09-25-2013, 08:34 PM)Bogdan Wrote: [ -> ]Din nou, asemanearea om-maimuta accepta si probabilitatea mutatiilor care au dus de la evolutia om-maimuta. O serie de micromutatie care sa duca la identificarea intr-o anumita specie a unei macromutatii nu imi pare deloc imposibila.

Nu am zis ca e imposibil, ci am zis ca e improbabil si nestiintific, si cu siguranta nu a fost dovedit niciodata.
Chiar si Darwin a zis in cartea lui ca: "Recunosc ca, a considera ca ochiul (uman) ar fi putut fi format prin schimbari mici si repetate (microevolutie) e extrem de absurd."
Inca un lucru destul de esential:

Pentru ca macro-evolutia sa functioneze, un animal trebuie sa devina mai "superior" (datorita vreunei mutatii sau ceva asemanator) decat celelalte din aceeasi specie, iar celelalte animale din acea specie trebuie sa moara, pentru ca doar animalele "superioare" sa ajunga sa se reproduca (pentru ca generatia viitoare sa fie compusa doar din animale "superioare"), altfel acea mutatie benefica va disparea. Si apropo de asta, nu exista nicio mutatie benefica observata pana in momentul de fata, care sa imbunatateasca codul genetic. Daca credem ca am evoluat din apa si din pietre, e imposibil sa fi evoluat fara ca codul genetic al omenirii sa nu fi inregistrat o crestere foarte mare a complexitatii codului nostru genetic.
(09-25-2013, 08:59 PM)Kristi Wrote: [ -> ]"trebuie sa moara ..." - poate a nu am inteles eu bine ce ai vrut sa spui, dar crestinismul nu spune ca crestinii trebuie sa omoare pe necrestinii (spre deosebire de Coran).

Asta era și ideea mea. Creștinismul n-a spus asta, dar oamenii creștini din vremea aia care aveau putere de influență asupra celorlalți și care vroiau să răspândească vorba existenței și atotputerniciei lui Hristos, apelau la orice metode. Nu este ceva necunoscut faptul că atâtea documente importante ale celor care nu credeau în D-zeu și care căutau alte explicații au fost uciși în stil barbar de creștini.

Ceva de genul: nu crezi în Iisus? Păi Dumnezeu o să se răzbune pe noi toți. Concluzie: Nu îl accepți pe D-zeu, atunci mori pentru binele tuturor. Pietre frate.
(09-25-2013, 09:16 PM)Terente Wrote: [ -> ]Asta era și ideea mea. Creștinismul n-a spus asta, dar oamenii creștini din vremea aia care aveau putere de influență asupra celorlalți și care vroiau să răspândească vorba existenței și atotputerniciei lui Hristos, apelau la orice metode. Nu este ceva necunoscut faptul că atâtea documente importante ale celor care nu credeau în D-zeu și care căutau alte explicații au fost uciși în stil barbar de creștini.

Ceva de genul: nu crezi în Iisus? Păi Dumnezeu o să se răzbune pe noi toți. Concluzie: Nu îl accepți pe D-zeu, atunci mori pentru binele tuturor. Pietre frate.

Dupa cum am mai zis, nu e corect ca cineva sa judece crestinismul dupa niste "crestini" falsi ca si aia. Da, au fost si inca mai exista crestini falsi, dar asta nu ar trebui sa afecteze imaginea crestinismului. Daca Biblia ii indruma sa faca acele lucruri, atunci da, aveti dreptate daca spuneti ca crestinismul e o religie violenta. Dar daca Biblia condamna astfel de lucruri, nu inteleg de ce dati vina pe Biblie pentru astfel de lucuri. Si nu, nu consider biserica catolica ca fiind o biserica crestina. Prin cuvantul "crestin" ma refer la crestinismul prezentat in inceputul noului testament (invataturile lui Isus si cele ale apostolilor + scrisorile lui Pavel, toate condamnand violenta, ceea ce inseamna ca oricine pretinde ca e crestin si nu respecta ceea ce au spus oamenii mentionati mai sus, nu este un crestin adevarat, si nu trebuie pus in aceeasi oala cu crestinismul adevarat)
Măi Kristi, cred că răspunsu' meu acolo era destul de clar.

Tu ce părare ai despre turnul Babel? Mie mi se pare încă o tâmpenie. Oamenii se chinuie să ajungă la cer, iar Iehova se enervează şi împrăştie oamenii peste tot ... dar culmea, nu face nimic acum când omu' sare din spaţiu şi întrece viteza sunetului.
De ce nu se opune Iehova?

Şi tot nu cred că mi-ai răspuns la o întrebare. O tot întrebasem şi pe profa' de religie, da' nu avea răspuns.
Unde ajungeau oamenii ăia de dinaintea lui Hristos? Cei care credeau în zei .. sau mai rău, oamenii preistorici.. cei din neanderthal ?
Tu ai garanţia 100% că zeul tău e cel adevărat?
Chiar dacă ar exista un aşa-zis creator, eu zic că sunt şanse minime ca Iehova să fie acela. Cine ştie, poate acel creator nici măcar nu este cunoscut de omenire, sau mai grav ... e unul dintre zeii antichităţii ce au fost veneraţi până la moarte.
Mie personal mi-ar plăcea să mă trezesc în Valhalla. Haha