World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(09-25-2013, 06:46 PM)Bogdan Wrote: [ -> ]Also, Kristi, cand spuneam ca pe o perioada de timp mai mare mutatiile pot creste in proportii nu ma refeream ca ar deveni mai drastice, ci ca acele mutatii minuscule ar putea duce la crearea uneia mai evidente. E clar ca nu ne putem astepta ca nu animal sa se transforme la fel de rapid ca Spider-Man. Cum spuneam si cu cangurii, procesul acela de regres al membrelor superioare s-a definitivat in zeci de mii de ani.

Din cate s-a observat pana acum acele modificari din codul genetic sunt limitate.
Ma gandesc ca ai auzit de competitia de cai, Kentucky Derby. Milioane si milioane de dolari au fost irosite de multi proprietari de cai cu scopul de a face acei cai sa fuga mai repede, si ma gandesc ca deja au ajuns la viteza maxima pe care o poate avea un cal... mai mult nu se poate. Daca modificarile codului genetic nu are avea limite, atunci de ce nu au reusit inca sa doboare viteza maxima a unui ghepard?

(09-25-2013, 07:02 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Nu ştiu de ce mai vorbeşti de biblie mă. Acolo scrie că întâi Iehova a făcut lumina, apoi soarele.
Am tras un râs bun. Deobicei nu râd în introducerea unei cărţi, da' e un început pentru orice.

Fac pariu ca in viata ta nu ai citit mai mult de 10 pagini din Biblie.
Exista multe tipuri de lumina, printre care si razele ultraviolete, razele X, razele radio, etc... asa ca lumina nu necesita existenta soarelui. Noi avem un singur cuvant pentru lumina, dar in limba in care a fost scrisa Geneza, cuvantul "lumina" din versetul 3 inseamna "lumina", iar cel din ziua a 4 ar putea fi tradus ca "puratatorul luminii", care au scopul nu numai de a da lumina ci de a si fi un fel de "calendar" pentru oameni. E oare imposibil pentru Creatorul universului care a creat chiar si timpul, sa creeze lumina inainte de una dintre sursele luminii (soarele). Ca fapt divers: In Biblie se mai spune ca Dumnezeu Insusi e lumina.
(09-25-2013, 05:55 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Ai de capu' meu. Asta e competiţie mă? Aşa vedeţi voi discuţia într-un ateu şi un creştin?
Şi când îl mai văd şi pe ăsta ce se dă deştept cu figuri în cap .. deşi numa' deştept nu-i .. chiar îmi vine să mă duc în toaletă şi să mă întreb de ce trebuie să am de a face cu aşa oameni.
Kristi, dacă mai e să vorbim despre religie o facem în privat.

Puteai sa spui de la inceput ca vrei sa discuti doar cu Kristi. Adica sa-i arati doar lui niste desene animate cu care sa-i dovedesti ca se-nseala. Cu asemenea argumente eu n-as comenta despre inteligenta altuia, dar eu stiu ca nu sunt destept desi poate incerc sa par, in timp ce altii incearca sa para, dar nu stiu ca nu sunt.Haha
Probabil ca nici fraza asta n-ai inteles-o nici tu, nici Cornel, dar nici de data asta nu e vina mea.Haha
(09-25-2013, 07:09 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Ce nai ... la ce te referi mai exact că tot mi-ai pus întrebarea asta?

Deci exista? :> Grin
(09-25-2013, 07:05 PM)Bogdan Wrote: [ -> ]
(09-25-2013, 06:54 PM)Robi Wrote: [ -> ]Nu zic ca unele nu ar avea o origine diferita, sau ca nu au dreptate cand zic ca au fost ajutati, dar multe chestii sunt luate random din lume si sunt facute legaturi stupide..
Si cum biserica a controlat atata timp populatia, de ce nu ar face si altii acelasi lucru...
Doar e profitabil..Noteeth
Pai si cum ar fi asta o metoda de control? Smile
Drepturi de televiziune si dinastea, ca audienta sigur au..
Ma gandesc ca nu o fac ei de dragul de a dovedi ca exista extraterestri..What
Kristi. Dacă adevărul absolut înseamnă că Iuliu e *, atunci da. Adevărul absolut există.

Warn 20%. Nu am de ales.
(09-25-2013, 07:32 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Adevărul absolut există.

Vrei sa iti arat logic ca fara Dumnezeu nu stii nimic? Grin
Kristi ma distrugi ma faci sa ma gandesc mai mult cum sa contracarez replicile tale decat sa imi dau seama la ce se gandea autorul X in poezia Y, sau de ce a folosit cuvantul "locuinta" si nu "casa" etc...

Lasand gluma deoparte cred ca nu a fost depasita viteza unui ghepard de catre un cal prin intermediul codului genetic deoarece s-a ajuns la maximul modificarii/mutatiilor care nu afecteaza mediul de viata al unui cal normal.... Adica presupun (biologia nu e domeniul meu) ca pentru a "intinde" intensifica o anumita gena una trebuie micsoarata si astfel cred ca au ajuns in punctul in care daca vor mai modifica anumite gene calul va avea de suferit....

(09-25-2013, 07:37 PM)Kristi Wrote: [ -> ]
(09-25-2013, 07:32 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Adevărul absolut există.

Vrei sa iti arat logic ca fara Dumnezeu nu stii nimic? Grin

Eu chiar vreau sa vad asta Grin
(09-25-2013, 07:37 PM)Kristi Wrote: [ -> ]
(09-25-2013, 07:32 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Adevărul absolut există.

Vrei sa iti arat logic ca fara Dumnezeu nu stii nimic? Grin

Dacă-l ţi pe ăla departe de mine, sunt numa' urechi.

Wow wow wow. Stai. Am spus în mod ironic acolo cu adevărul absolut. Haha
Dacă dai quote-ul întreg e altă poveste. Grin
Daca toate cunostiintele din univers ar reprezenta 100%. Din toate cunostiintele existente in univers (biologie, fizica, chimie, astrologie, arheologie, fiecare limba din lume, istorie, geografie, etc...), cat la suta crezi ca stii? Stiu ca e imposibil sa aflam cat de multe cunostine sunt, asa ca e imposibil sa afla procentul pe care noi il cunoastem deja... dar hai sa spunem ca tu, Warhell, stii 1% (1% e enorm de mult pentru un om) din tot ce se poate stii. E posibil sa existe ceva in acele 99% pe care nu le cunosti, care sa dovedeasca ca fiind gresit ceva ce crezi ca stii? (un "Da" sau un "Nu" ar fi mai mult decat suficient Grin )
Faza asta nu cred că e făcută împotriva ateismului. Ba chiar din contra. Creştinii ar trebui să-şi pună această întrebare. Universul are mult prea multe secrete şi lucruri ce urmează să fie cunoscute.
Oricum, într-o zi religia tot va cădea, asta pe măsură ce omul va evolua şi va descoperi câte puţin din aceste secrete.
Eu pur şi simplu nu văd viitor într-o religie ce se bazează pe o carte.
Ai zis ceva de un pariu. N-am citit-o toată. Am citit cât să-mi dau seama că n-are rost să cred într-un aşa zis 'dumnezeu'.