World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Am impresia ca discutia merge intr-o directie gresita tocmai pentru ca de regula se incearca demonstrarea unor adevaruri sau falsuri care tin strict de notiunea de religie si n-au nicio legatura cu credinta propriu-zisa. Cum spuneam, nu sunt o persoana religioasa dar asta nu ma face sa ma simt mai destept decat altii(desi se pare ca uneori las impresia ca fac pe desteptul). Au existat si inca exista oameni care fac adevarate minuni manati doar de credinta in Dumnezeu, Buda, Allah sau orice alta divinitate mai mult sau mai putin cunoscuta. Si prin minuni ma refer la fapte concrete pe care n-o sa le enumar aici, nu prostioare inventate de escroci mai mari sau mai marunti. Faptul ca sunt oameni care fac orice in numele credintei(multe fapte rele, dar si multe fapte bune) demonstreaza fara urma de indoiala ca oamenii astia au o putere pe care eu nu o inteleg dar o respect fara sa o contest, pentru ca daca as face-o mi-as recunoaste fie neputinta, fie invidia. Daca intr-adevar religia s-a nascut ca o arma a asupritorilor cred ca poate deveni oricand o arma a asupritilor care au credinta ca vor razbi catre o lume mai buna, aici sau in rai. Cam asta ar fi ceea ce numesc eu un adevar incontestabil, dincolo de cotrobaitul prin miile de informatii pro si contra, mai mult sau mai putin stiintifice sau religioase. Capacitatea de a ne gandi la existenta e blestemul si totodata izbavirea noastra ambele izvorate din cele mai simple intrebari pe care si le-a pus vreodata omenirea: "De ce? Dar de ce nu?"
(09-23-2013, 08:50 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Arca aia oricât de mare ar fii n-ar putea căra toate animalele ălea. E ceva absurd ce putea fi inventat doar de religie. Haha

Biblia nu a spus ca toate specile de animale din lume au intrat in arca, ci doar toate felurile de animale. De exemplu calul, magarul, zebra, etc pot fi considerate un fel de animal. In Biblia scrie cat de mare o fost arca si afland aproximativ numarul de feluri/tipuri de animale existente le vremea aia se poate afla daca aveam loc sau nu. Dar tu, ca si multi altii, prefera sa zica ca e imposibil in loc sa afle daca chiar au dreptate.

(09-23-2013, 08:50 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Şi pe unde-s dinozaurii? Nu erau dinozauri pe atunci? Şi nici să nu îndrăzneşti să-mi spui că nu existau că te faci de râs.

Da, erau si cateva tipuri de dinozauri acolo, nu vad care e problema. Vrei sa spui ca erau niste animale foarte mari, si nu mai ramanea spatiu pentru celelalte animale? Noe avea vreo 600 de ani (O sa zici "Hai, ma Cristi, tu chiar crezi ca cineva poate sa aiba cateva sute de ani?". Da, cred. Si spune-mi daca te intereseaza subiectul Grin ) asa ca ma gandesc ca era suficient de destept incat sa ia pui de dinozauri, nu dinozauri maturi, din mai multe motive:
- erau mici, si ocupau un spatiu mic,
- nu aveau nevoie de prea multa mancare
- traiau mai mult dupa potop si aveau timp sa se reproduca pentru a nu se opri specia.
Dinozaurii erau si mici unii, in Hateg erau mici deoarece nu aveau suficiente resurse si s-au adaptat. Deci Noe poate a luat dinozauri mici de unde astazi avem crocodili. Si Taoismul nu e o religie e un mod de viata, o conceptie. Este practicat de chinezi si au ceva conexiune cu spiritele. Nu stiu prea multe despre Taoism dar stiu ca nu e religie.
Ştiu că ai mai vorbit despre aia cu 600 de ani.
Din nou mi se pare ceva absurd. Oamenii de la 110 ani deja îşi pierd vederea şi abea se mai mişcă.
Demonstrează-mi că a trăit 600 de ani.
O vorba: Crede si nu cerceta.
Inca una: (nu stiu daca am mai zis-o, dar cred ca da) Daca tu crezi in Dumnezeu si nu exista, nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si exista, ai pierdut totul.

Pentru mine e de ajuns.
(09-24-2013, 03:10 PM)dorelys Wrote: [ -> ]Crede si nu cerceta.
Aham, ajuta mai mult la controlarea populatiei, pentru ca e posibil ca cineva sa afle ca nu e asa.
Parerea mea.
(09-24-2013, 03:10 PM)dorelys Wrote: [ -> ]O vorba: Crede si nu cerceta.
Inca una: (nu stiu daca am mai zis-o, dar cred ca da) Daca tu crezi in Dumnezeu si nu exista, nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si exista, ai pierdut totul.

Pentru mine e de ajuns.

Astea sunt doar vorbe de duh care n-au nicio legatura cu credinta adevarata. Ca teorie crestinismul e destul de rigid si "politizat".Haha
(09-24-2013, 03:10 PM)dorelys Wrote: [ -> ]O vorba: Crede si nu cerceta.
Inca una: (nu stiu daca am mai zis-o, dar cred ca da) Daca tu crezi in Dumnezeu si nu exista, nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si exista, ai pierdut totul.

Pentru mine e de ajuns.

Replici tipici. A doua e patetică. Degeaba crezi dacă nu faci nimic pentru Iehova. Wink
Confrom bibliei, o să putrezeşti în iad. Aşa de mult ţine la voi Iehova.
Eu prefer să nu cred în nimic. Asta pentru că sunt sigur că nu există nimic după moarte. Nici un zeu, nici un iad şi nici o împărăţie ce presupune a deţine miliarde de suflete ce au pierit pe dealungul omenirii. Haha
Tare-s curios unde ajungeau romanii .. cei care credeau în zei în general. Haha
Religia e o tâmpenie. Trăieşte-ţi viaţa, nu te lăsa îndoctrinat şi controlat. Mai bine dormi decât să mergi la biserică. Mai bine faci tu ceva cu mâna ta ca să ajungi mare, nu să te rogi la o pictură. Rugăciunea nu aduce nimic. E o lecţie pe care oricine o ştie. Wink
Ştiţi o fază?
Un om ajunge pe mâna medicilor .. pe masa de operaţie. Într-un final pacientul scapă...dar el spune "Mulţumită lu' dumnezeu". Mie mi-ar fi ruşine să spun aşa ceva în faţa medicilor care mi-au salvat viaţa fără nici un fel de implicare dumnezeiască, ci din contra, au reuşit datorită multor ani de învăţământ.
Sau alta .. "Dumnezeu ţi-a dat un dar" <-- Mulţi artişti aud asta. Ceea ce nimeni nu ştie e că 'darul' ăsta îl câştigi cu muncă grea. Nu cu ajutoru' unui prieten imaginar.
"Dacă un om crede într-un prieten imaginar e nebun.
Dacă mai mulţi oameni cred într-un prieten imaginar, e religie."
(09-24-2013, 02:58 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Demonstrează-mi că a trăit 600 de ani.

Cu cea mai mare placere, dar mai intai trebuie sa te intreb: Ce intelegi tu prin "dovada"?

(09-24-2013, 03:10 PM)dorelys Wrote: [ -> ]O vorba: Crede si nu cerceta.

Expresia asta a fost atribuita eronat Bibliei, neaparand niciunde in ea.

(09-24-2013, 04:23 PM)Warhell Wrote: [ -> ]"Dacă un om crede într-un prieten imaginar e nebun.
Dacă mai mulţi oameni cred într-un prieten imaginar, e religie."

Si daca un om crede ca intregul univers impreuna cu toata aceasta ordine uimitoare din el au aparut dintr-o explozie, si crede ca viata a evoluat din pietre, omul ala nu e cumva cu mult mai nebun? Fii sincer.

(09-24-2013, 04:23 PM)Warhell Wrote: [ -> ]Un om ajunge pe mâna medicilor .. pe masa de operaţie. Într-un final pacientul scapă...dar el spune "Mulţumită lu' dumnezeu". Mie mi-ar fi ruşine să spun aşa ceva în faţa medicilor care mi-au salvat viaţa fără nici un fel de implicare dumnezeiască

Esti sigur ca nu a fost nicio implicare dumnezeiasca? (repet intrebarea, ca vad ca vrei sa o eviti Grin )
Fara Dumnezeu nu ai cum sa stii nimic. Cunostintele necesita existenta adevarului, si adevarul necesita existenta lui Dumnezeu.
De obicei medicii sunt religiosi:-?

Si nu am evoluat din pietre,am evoluat din apa & stuff!