World of Gothic - Forum

Full Version: Religion Thread
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Daca nu crezi in Biblie..nu ai in ce sa crezi.
Dar tu crezi in Biblie? Daca s-ar fi pastrat Biblia neatinsa de catre papalitate atunci as fi crezut in ea...asa cred doar in morala pildelor pe care le intalnesti in aceasta carte. Sincer trebuie sa fi destul de fraier ca sa iei orice informatie de acolo ca adevarata.
Auzi, apropo, de Biblie, Adam daca a fost primul om inseamna ca a trait in perioada preistorica, adica prin neolitic...adica in acea vreme in care abia au descoperit focul, iar tu imi vorbesti despre inteligenta lui extraordinara...si despre elctricitate in vremea aia. Pai daca s-ar fi decoperit electricitatea atunci acum eram cu cateva mii de ani inainte ca tehnologie. Iar daca nu ar fi fost interpretata gresit aceasta religie, sau nu ar fi fost manipulata de catre biserica atunci am fi fost acum destul de avansati. De ce? Pentru ca nenorocitii ii acuzau de vrajitorie pe toti oamenii care gandeau si descopereau tot felul de lucruri. Uite Galileii care descoperise ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers. Si care descoperise ca Soarele are pete pe el si nu e pur dupa cum zicea Biserica, a fost acuzat de vrajitorie si ars pe rug. Issac Newton, descoperirea gravitatiei i-a facut pe reprezentantii Bisericii sa innebuneasca, sa-l excomunice si sa incerce sa il impiedice sub orice mod pentru a continua studiile, deoarece era o amenintare pentru ei. Daca nu l-ar fi impiedicat atunci, poate acum eram mai inaintati cu tehnologia, la fel s-a intamplat si cu Pascal, cel ce a inventat primul calculator(prin 1600-1700) care functiona cu angrenaje mecanice.'
Vezi tu religia ne-a incetinit procesul de evolutie in domeniul tehnologiei de-a lungul timpului, lucru regretabil. Dar intr-un fel a fost buna deoarece fara religie ar fi un haos total, sunt multi oameni care nu fura si nu dau in cap din pricina acestor povestioare despre Rai si Iad. Eu cred in religie ca regleaza un fel de echilibru, dar in acelasi timp este si o forma de manipulare si de incetinire a stintei. Asa cum nu e exista niciun lucrur perfect...nici religia nu e perfecta, si vine la pachet cu lucruri bune si rele.
Acum imi dau seama cat suntem de prosti certandu-ne si discutand pe baza unui subiect care a adus numai razboi si nenorocire intre oameni. Razboaie care sunt date si astazi din pricina religiei. Sad
(01-16-2012, 07:43 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Dar tu crezi in Biblie?

... hai sa sarim peste intrebarea asta.

(01-16-2012, 07:43 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Daca s-ar fi pastrat Biblia neatinsa de catre papalitate atunci as fi crezut in ea...asa cred doar in morala pildelor pe care le intalnesti in aceasta carte. Sincer trebuie sa fi destul de fraier ca sa iei orice informatie de acolo ca adevarata.

Eu cred ca Biblia e cuvantul lui Dumnezeu, si ca Dumnezeu e in stare sa scrie o carte si sa o pastreze intacta, si astfel e adevarata. Repet: Arata-mi o greseala din Biblie, o contradictie, orice... si o sa te cred si o sa iti zic ca ai dreptate si ca am fost un idiot sa cred intr-o astfel de carte plina de basme. Pana in momentul ala, cred cuvant cu cuvant ce scrie in ea. Si tot nu mi-ai raspuns la intrebare, dar mai bine sarim peste ea pt ca vad ca nu vrei sa raspunzi si nu are rost sa tot insist.


(01-16-2012, 07:43 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Auzi, apropo, de Biblie, Adam daca a fost primul om inseamna ca a trait in perioada preistorica, adica prin neolitic...adica in acea vreme in care abia au descoperit focul, iar tu imi vorbesti despre inteligenta lui extraordinara...si despre elctricitate in vremea aia. Pai daca s-ar fi decoperit electricitatea atunci acum eram cu cateva mii de ani inainte ca tehnologie.

Stai putin si gandeste-te logic: Adam a trait 930 de ani, nu ti se pare normal ca in perioada asta sa fi avut timp sa invete enorm de multe lucruri, gandindu-ne ca el e creat direct de Dumnezeu? Si conform acelui tabel (pe care un om mediocru l-ar putea crea in cateva minute) vedem ca Adam si-a vazut nepotii din 8 generatie. Cate lucruri folositoare ar putea aceste sute ( poate chiar mii ) de oameni invata de la Adam?
Si potopul, fiind universal, a distrus tot de pe pamant si Noe si familia lui a trebuit sa inceapa totul de la 0. Deci tot ce au facut oamenii dinainte s-a pierdut/distrus.

(01-16-2012, 07:43 PM)Zamolxis1 Wrote: [ -> ]Iar daca nu ar fi fost interpretata gresit aceasta religie, sau nu ar fi fost manipulata de catre biserica atunci am fi fost acum destul de avansati. De ce? Pentru ca nenorocitii ii acuzau de vrajitorie pe toti oamenii care gandeau si descopereau tot felul de lucruri. Uite Galileii care descoperise ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers. Si care descoperise ca Soarele are pete pe el si nu e pur dupa cum zicea Biserica, a fost acuzat de vrajitorie si ars pe rug. Issac Newton, descoperirea gravitatiei i-a facut pe reprezentantii Bisericii sa innebuneasca, sa-l excomunice si sa incerce sa il impiedice sub orice mod pentru a continua studiile, deoarece era o amenintare pentru ei. Daca nu l-ar fi impiedicat atunci, poate acum eram mai inaintati cu tehnologia, la fel s-a intamplat si cu Pascal, cel ce a inventat primul calculator(prin 1600-1700) care functiona cu angrenaje mecanice.'
Vezi tu religia ne-a incetinit procesul de evolutie in domeniul tehnologiei de-a lungul timpului, lucru regretabil. Dar intr-un fel a fost buna deoarece fara religie ar fi un haos total, sunt multi oameni care nu fura si nu dau in cap din pricina acestor povestioare despre Rai si Iad. Eu cred in religie ca regleaza un fel de echilibru, dar in acelasi timp este si o forma de manipulare si de incetinire a stintei. Asa cum nu e exista niciun lucrur perfect...nici religia nu e perfecta, si vine la pachet cu lucruri bune si rele.

Si cu ce e de vina religia ca unii idioti o manipuleaza ca sa controleze o anumita categorie de fanatici? Arunca cu noroi in acei oameni nu in religie. Asta-i ca si cum am da vina pe linguri cand vedem un om gras. Nu e vina linguri!

Ok, ai vazut pozitia mea. Tu ce parere ai? Dumnezeu a provocat Big Bang-ul sau ceva de genu' ?
Aaaa da... si Galilei nu a fost ars pe rug.
Biblia, este creata de mana omului, si au fost scoase capitole din ea, uite Constantin cel mare a scos capitole in care se spune ca scria despre reincarnare si a introdus alte capitole despre iad. Si tot asa, doar ca sa manpipuleze omenirea. In Biblie nu e demonstrat faptul ca Adam a trait 930 de ani, apropo de tehnologie tu o dai deja in alte lumi, lumile numite si Atlantida si Lemuria lumi care stim ca au existat daca citim multele carti scrise de Herodot despre ele. Lumi care ar fi fost extrem de avansate dar care au fost ingropate de ape cu tot cu civilizatia lor. Biblia se contrazice atunci cand vorbeste de potop, adica acolo scrie ca Noe a luat cate o pereche din fiecare animal, si-a luat copii si nevasta, deci Adam nu a fost cu ei astfel ne dam seama ca Adam a murit inainte de a cunoaste pe Noe...in tabelul tau ne este aratat faptul ca l-a cunoscut pe Noe si a trait mult dupa Noe. Oamenii de pe acel vas nu aveau fructe proaspete, avand in vedere ca potopul a durat foarte mult, acei oameni de pe vas ar fi trebuit sa faca scorbut si sa moara. In Biblie scrie ca Dumnezeu e bun si milostiv, daca e asa atunci de ce a pornit potopul? Daca Adam si Eva au facut atat de multi copii, acei copii daca se impreunau, ar fi rezultat copii cu tot felul de malformatii, printre care sindromul Down, autism, retard mintal si alte chestii de genul. Este aproape imposibil ca un copil facut intre frati sa iasa normal. Cainii sunt singurele fiinte care daca se impreuneaza intre frati puii nu ies cu malformatii.
Ce intrebare mi-ai pus, ca sa iti raspund?
1. Nu exista nicio dovada istorica (,) ca Constantin cel Mare a modificat Biblia.
2. "In Biblie nu e demonstrat faptul ca Adam a trait 930 de ani" - In Biblie nu e demonstrata nici existenta lui Dumnezeu. Oare de ce?
3. Exact, ca e foarte greu in 930 de ani sa inveti cateva lucruri despre lumea in care traiesti si intre timp sa dai informatiile astea mai departe... ai dreptate. Mi se pare un lucru irealizabil. Cum de am putut sa ma gandesc la un astfel de lucru?... Nevermind Grin
4. ... Gosh.. Adam a murit prin anul 930 iar potopul a fost prin anul 1656. Aduna numerele din versetele pe care ti-i le-am aratat daca nu ma crezi
5. "In Biblie scrie ca Dumnezeu e bun si milostiv, daca e asa atunci de ce a pornit potopul?" - Pentru ca Dumnezeu e si drept. Nu puteai sa rasbunzi la intrebarea asta singur, sau ai incercat sa ma testezi? /Smile
6. "Daca Adam si Eva au facut atat de multi copii, acei copii daca se impreunau, ar fi rezultat copii cu tot felul de malformatii, printre care sindromul Down, autism, retard mintal si alte chestii de genul" - Adam a fost creat brand-new, asa ca in primele generatii nu existau cromozomi deformati, asa ca baietii se putea "impreuna" cu surorile lor fara sa se nasca copii cu malformatii, autisti, etc...

CUM? SA TE CASATORESTI CU SORA TA? AI INEBUNIT????!?!?!?

Raspuns:
a) Ce altceva ar putea ei face ca sa mentina viata pe pamant? Vezi tu vreo alternativa?
b) Cui ii parasti? (ei sunt singuri oameni de pe pamant)
c) Nu era nici-o lege/porunca impotriva acestui lucru pana in vremea lui Moise.

Intrebarea a fost: O sa cred cuvant cu cuvant, tot ce scrie in Biblie pana cand cineva imi va arata ca e gresita. In alte cuvinte eu sunt dispus sa imi schimb credinta/opinia/parerea/my worldview. Tu poti?
Gandeste-te ca noi suntem o copie a unei copii, a unei copii, a unei copii, a unei copii, a unei copii, a unei copii, ... a unei copii, a unei copii, a unei copii, a unei copii, a unei copii, ... a unei copii, a unei copii, a unei copii de-a lui Adam, asa ca simplul fapt ca suntem capabil sa vorbim si sa mergem in picioare e remarcabil.
nu exista nicio dovada istorica ca in anul 1650 ar fi fost vreun potop...in schimb exista dovezi ca acesta ar fi fost intre 6000-5000 i.Hr. In tabelul tau este scris numele lui Noe pe la mijloc, iar Adam este aratat clar acolo ca a trait 930 de ani...so Biblia se auto contrazice. Noe nu ar fi putut supravietui pe perioada potopului fara sa aiba fructe proaspete. Foarte multi marinari mureau din cauza lipsei de fructe proaspete din cauza ca faceau scorbut. Adica putrezeau de vii din pricina lipsei de vitamina C. Nu mai spun de frigurile care i-ar fi atins pe cei care navigau pe un astfel de potop. Dupa cum am mai spus, pe vremea aceea daca un om tusea, i se luau masurile pentru cosciug. Daca Adam si ceilalti ar fi existat, ar fi imprastiat crestinismul. Aceast noua secta, de crestini, deteaza de prin 100 i.Hr. adica Mesopotamiemii si celelalte popoare nici nu auzisera de ele.
Am vazut cateva documentare cu privire la ce a facut Constantin cel Mare cu capitolele din Biblie.
Nu nu pot sa iti schimb credinta pentru ca nu am cunostinte prea vaste privitor la Biblie, promit ca am sa o citesc. Si in primul rand nu pot sa iti schimb gandul tau despre religie, pentru ca tie, iti este pompata religia prin vene de catre fratii tai neoprotenstanti. Sincer pot numara pe degete neoprotestantii care m-au facut sa-mi schimb parerea despre voi. Deoarece majoritatea neoprotestantilor din Hunedoara, sunt hoti, mincinosi, alcolici si jignesc. Adica am intrat intr-un autobuz si discutam cu niste fete ceva despre Biserica, si o pocaita ma auzise. Se ridica frumos si imi spune, de ce va mai ganditi sa mergeti la Biserica, pentru ca si asa pe voi va vor manca viermii in iad, doar pe noi pocaitii ne va primi Dumnezeu la el in imparatie.
Ca sa veziSad...am vrut sa ii intorc cateva vorbe de frumos si sa o trimit in locul de unde a venit, dar am fost calmat de cele doua fete cu care eram.
Si tu prin devotamentul tau fata de Biserica, am impresia ca esti foarte devotat acestor pilde si ca iti modelezi viata in jurul lor, bravo, s-ar putea sa ma faci si tu sa imi schimb parerea despre aceasta secta.
Sti nu o sa pot sa iti schimb parerea, deoarece un om care are un caracter puternic nu poate fi schimbat de ce spune unul si altul.
"exista dovezi ca acesta ar fi fost intre 6000-5000 i.Hr" - Mi le poti arata?
"In tabelul tau este scris numele lui Noe pe la mijloc, iar Adam este aratat clar acolo ca a trait 930 de ani...so Biblia se auto contrazice." - Am citit fraza asta de vreo 10 ori, da' n-am inteles nimic din ea. Poti sa o reformulezi?
"Daca Adam si ceilalti ar fi existat, ar fi imprastiat crestinismul." - wow ... Really? Crestinismul a aparut cu 4000 de ani de la nasterea lui Adam. Cum naiba sa vorbeasca despre ceva ce inca nu exista? Asta-i buna de pus pe 9gag Haha
"Am vazut cateva documentare cu privire la ce a facut Constantin cel Mare cu capitolele din Biblie." - documentare ce contineau teorii, probabil. Daca erau dovezi, da-mi numele documentarului ca as vrea si eu sa-l vad. Smile
"Nu nu pot sa iti schimb credinta pentru ca nu am cunostinte prea vaste privitor la Biblie, promit ca am sa o citesc." - poti folosi si stiinta, ca nu am nicio problema cu asta.
"Sincer pot numara pe degete neoprotestantii care m-au facut sa-mi schimb parerea despre voi. Deoarece majoritatea neoprotestantilor din Hunedoara, sunt hoti, mincinosi, alcolici si jignesc." - Nu zic ca nu ai dreptate, dar nu mi se pare prea inteligent din partea oricui sa catalogheze un grup de persoane in functie de ce fac anumiti membrii din ea. Si dupa parerea ta tiganii sunt niste hoti, criminali, mincinosi etc etc, asa-i? Pai eu am 2 rromi in clasa cu mine, si sunt super de treaba. Sunt mai bine educati decat 95% dintre romani. Si eu mint, injur, ma bat (in anumite cazuri/situatii) si asta ce inseamna? ca nu mai sunt crestin? La ce te astepti de la protestanti? Sa stea toata ziua si sa citeasca Biblia si sa se roage?

"Sti nu o sa pot sa iti schimb parerea, deoarece un om care are un caracter puternic nu poate fi schimbat de ce spune unul si altul." - Uite, eu iti garantez, iti promit de fata cu tot forumu' ca daca imi dovedesti ca nu exista Dumnezeu, atunci nu o sa mai cred in el. Si daca o sa-mi dovedesti ca Biblia e gresita, atunci nu o sa accept faptul ca e gresita si o sa recunosc aici pe forum si o sa-ti zic ca ai avut dreptate de la inceput si ca imi pare rau ca am fost un fraier atat de mare. Eu sunt capabil sa ma schimb.
Degeaba iti spun, ca tu vei continua cu acelasi lucru in continuu...documentarul se numeste Misterele Bibliei daca nu ma inselSmile.
In tabelul tau este aratat faptul ca Adam l-a prin pe Noe. Si eu cunosc niste tigani, cu care ma inteleg super bine de la vasrta de 4 ani, ei m-au introdus in cartierul micro 6, un cartier pe care nu il prea frecventez din cauza faptului ca e plin de curve, de hoti s.a. Nu zic ca eu nu ma bat si asa mai departe, daca ai fi citit povestioara despre acea baba ai fi inteles ce am vrut sa spun.
Crestinismul a aparut odata cu venirea lui Abraham in Israel, acest lucru s-a intamplat dupa anul 2000, cam prin 1500 cam asa, iar crestinismul de atunci era mai rudimentar si presupunea credinta intr-un singur zeu. Dumnezeu a aparut cu adevarat dupa anul 0, cand un anume Iisus s-ar fi rastignit. Uite ce e iti propun un targ, daca iti voi spune acuma niste lucruri nu ma vei crede, daca eu citesc Biblia, imi faci deosebita placere sa citesti extraordinara carte Codul lui Da Vinci? Iar dupa aceea vom mai discuta. A si degeaba vei spune ca nu e adevarat ce a scris Dan Brown in carte. Dar te voi contrazice prin faptul ca el dupa lansarea cartii a fost excomunicat de Biserica, deci ce a scris este adevarat si i-a deranjat, ca daca nu era adevarat nu ar fi ripostat atat de violent.
A si explica-mi o pictura cunoscuta, vei intelege ce vreau sa iti arat dupa ce vei citi cartea.
"Degeaba iti spun, ca tu vei continua cu acelasi lucru in continuu..." - Acuma chiar vrei sa ma rog de tine? Haha

"In tabelul tau este aratat faptul ca Adam l-a prin pe Noe" - Asa si?

"Crestinismul a aparut odata cu venirea lui Abraham in Israel" - Eu sunt de parere ca (,) crestinismul a aparut odata cu nasterea lui Isus

"A si degeaba vei spune ca nu e adevarat ce a scris Dan Brown in carte. Dar te voi contrazice prin faptul ca el dupa lansarea cartii a fost excomunicat de Biserica, deci ce a scris este adevarat si i-a deranjat, ca daca nu era adevarat nu ar fi ripostat atat de violent." - Really now? Asta e dovada ta ca ce a scris Dan Brown in cartea sa e adevarat? Faptul ca "biserica" a fost deranjata de acea carte? Adica, in alte cuvinte, daca cineva spune lucruri adevarate despre tine, tu te superi pe ei, iar daca zic minciuni despre tine, nu te superi pe ei. Care e logica, ca eu nu o vad?
Daca lucrurile ce le-ar spune un om despre tine, pe la spate, ar fi adevarate pun pariu ca te-ar deranja, dar daca sunt minciuni, eu l-as lasa sa debiteze si i-as spune scurt ca nici el nu crede ce spune. Chiar te-as implora sa citesti aceasta carte. Deci te rog din tot sufletul. Deci ce zici?Grin

Pai daca Adam l-a prins pe Noe inseamna ca el nu a supravietuit potopului din cauza faptului ca Noe si-a luat numai nevasta si copiii, iar Adam nu era pe arca, asa ca Adam a murit odata cu venirea potopului, iar din cate am vazut Adam nu avea inca 900 de ani cand s-a intamplat acest lucru. Poti sa imi aduci argumente vizibile la faptul ca Adam a trait atat, iar Pamantul are 6000 de ani?Smile
Si am vazut ca nu mi-ai comentat la chestia cu Iosif. In Biblie scrie ca Iosif direct sau indirect nu si-a recunoscut copilul si a plecat. Daca un barbat facea acest lucru pe acea vreme, femeia insarcinata era omorata prin lapidare, chiar daca barbatul nu ar fi anuntat inchizitia. Deci poti considera acest lucru ca find inca o povestioara.
Degeaba tot aduc eu argumente si tu contra argumente despre chestiile astea, pentru ca nu vom ajunge niciodata la un capat cu chestia asta, asa ca ce zici ca dupa ce citim Biblia(in cazul meu) si Codul lui Da Vinci (in cazul tau) sa ne infruntam mai bine?
Uite m-am saturat sa iti pun eu intrebari, as vrea sa te rog sa imi pui si tu...a dar inainte de asta
Ce zici despre fosile, oasele si scoicile care in urma unui proces de zeci de mii de ani s-au transformat in fosile? Se stie ca acest proces a durat cateva zeci de mii de ani si uite dovada, oase care au fost gasite cam prin 5000-6000, nu erau fosilizate, adica nici oasele gasite de acum 10000 de ani nu erau fosilizate, deoarece procesul dureaza extrem de mult(zeci de mii de ani). Asa ca, cum iti explici acest lucru?
A si in Biblie scria ca Dumnezeu a facut Pamantul inainte de a-l face pe Adam, deci din asta intelegem ca Pamantul e mai vechi decat spui tu. El fiind facut de Dumnezeu inainte ca Adam si Eva sa fie dati afara din Rai. Deci uite cum se leaga lucrurile. Deci tu tocmai contrai un lucru care apare in Biblie ca un amanunt pe care nu l-ai observat sau ai uitat de el.
Raspunde te rog la asta, si pune-mi o intrebare, ce zici la chestiile astea sa facem cu randul cu intrebarile, va fi mai amuzant.
Si cu asta am iesit, abia astept sa iti vad maine raspunsulSmile. Si abia astept sa vad ce intrebare imi pui! Nb!Smile